Χαλκιάς : «Να παραδειγματιστούμε από τη μεταγραφή του Μπουφόν στην Παρί Σεν Ζερμέν»

Χαλκιάς : «Να παραδειγματιστούμε από τη μεταγραφή του Μπουφόν στην Παρί Σεν Ζερμέν»

Ο Κώστας Χαλκιάς εξήγησε το λόγο που συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στα 44 του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει στόχο μια καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Κώστας Χαλκιάς μίλησε για το γεγονός ότι εξακολουθεί να παίζει ποδόσφαιρο στα 44 του, εξηγώντας το σκεπτικό του και φέρνοντας ως παράδειγμα τη μεταγραφή του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην Παρί Σεν-Ζερμέν.

Επίσης, αναφέρθηκε στις δύο σεζόν που βρέθηκε στην Παναχαϊκή, από την οποία αποχώρησε πρόσφατα, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει στόχο μια καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena FM της Θεσσαλονίκης:

«Δεν μας αρέσει να έχουμε ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, οι αλήθειες ενοχλούν, εγώ ήμουν από αυτούς που ήμουν αληθινός και μέσα κι εκτός γηπέδων και ποτέ δεν προσπαθούσα να είμαι ηθοποιός και να κερδίζω εντυπώσεις με άλλο τρόπο. Τους σεβάστηκα όλους όπου αγωνίστηκα.

Με την Παναχαϊκή, έληξε η συνεργασία μετά από δύο πολύ δύσκολες σεζόν, έγινε τεράστια προσπάθεια, άλλαξαν τα δεδομένα, εύχομαι ότι καλύτερο. Πέρυσι κάναμε πολύ καλή πορεία, τερματίσαμε τρίτοι. Μας στοίχισε λίγο η απειρία, για πρωταθλητισμό χρειάζεσαι πάρα πολύ και την εμπειρία, υπήρχαν πολλά νέα παιδιά».

Για το ότι συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στα 44 του:

«Το θέμα είναι όχι μόνο το τι θέλεις, αλλά να σέβεσαι τον εαυτό σου, αυτό που κάνεις να μπορείς να το υποστηρίζεις, δεν με επηρέασε μια περίοδος που ήμουν εκτός. Πέρσι ήμουν καλά, η επιλογή να παίξω ή όχι ήταν μόνο του προπονητή. Δεν έχω πάρει οριστική απόφαση, θα δω τι θέλω να κάνω.

Το θέμα είναι ότι καθρέφτης είναι το γήπεδο. Έχουμε νοοτροπία ότι στα 18-19 είσαι μικρός, στα 26 αισίως φτάνει τα 30, αλλά δεν υπάρχουν ηλικίες, ο καθρέφτης είναι μέσα στο γήπεδο. Ένας προπονητής που το απέδειξε για εμένα είναι ο Σάντος. Έκανε πάντρεμα ποδοσφαιριστών ξένων – Ελλήνων, μικρών – μεγάλων. Αυτό δημιουργεί καλό κλίμα.

Ο Μπουφόν είναι στα 41, για εμένα ήταν πέρσι από τους τρεις κορυφαίους με Νάβας και Όμπλακ, άρα οι άνθρωποι στην Παρί Σεν Ζερμέν κάτι ξέρουν. Του έκαναν διετές συμβόλαιο. Τους ενδιαφέρει ο ποδοσφαιριστής, το σύνολο, τι προσφέρει ο καθένας, δεν κοιτάνε ηλικίες. Να παραδειγματιστούμε από αυτά.

Τότε στον ΠΑΟΚ, είχαμε προσωπικότητα σαν ποδοσφαιριστές, αυτό που συνέβαινε στις προπονήσεις ήταν αυτό που έβγαινε και στον αγωνιστικό χώρο, ή ένταση, το πάθος και υπήρχε εκπληκτικό κλίμα στα αποδυτήρια. Αυτές οι προσωπικότητες, και οι μικροί μέσα από αυτούς, εξελίχθηκαν».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Για εμένα ένας βασικός στόχος που πρέπει να έχει, είναι να κάνει μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Εξαρτάται από τη διοργάνωση που θα είναι. Αν μπει στους ομίλους θα είναι τεράστια επιτυχία, αυτός είναι ο βασικός στόχος, και από εκεί και πέρα ότι κάνει στη συνέχεια.

Όταν αποχώρησα, ήμουν απλήρωτος ένα χρόνο, δεν υπήρχε διοικητική σταθερότητα. Όταν όμως, αυτά, διορθώνονται τότε βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα, αυτό που κάνει ο Σαββίδης βγάζει εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει αβεβαιότητα το δείχνει το αποτέλεσμα. Θεωρώ και πιστεύω ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και δεύτερος μεγάλος στόχος ότι εκεί θα ανέβει ακόμη περισσότερο επίπεδο είναι μια καλή πορεία στην Ευρώπη».

Για το παιχνίδι με τη Βασιλεία:

«Ότι και να πούμε είναι λάθος τώρα, η περίοδος είναι λίγο περίεργη έρχεται από προετοιμασία, η Βασιλεία έκανε πέρσι καλή πορεία, δεν ξέρει κανείς σε τι κατάσταση είναι οι ποδοσφαιριστές, ότι φιλικά και να έχεις δώσει δεν μπορείς να έχεις ρυθμό. Θέλω να περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ. Αν περάσει θα είναι θετικό για τον ίδιο αλλά και για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χάνουμε συνέχεια θέσεις και αυτό δεν είναι καλό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ