Αντεπίθεση Ποντένσε, ζητάει αποζημίωση από τη Σπόρτινγκ

Αντεπίθεση Ποντένσε, ζητάει αποζημίωση από τη Σπόρτινγκ

Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού κατηγορεί τη Σπόρτινγκ για όσα συνέβησαν τον Μάιο και απαιτεί να αποζημιωθεί, όπως αποκαλύφθηκε στη Γ.Σ. των «Λιονταριών». Τα 60.000.000 €, ο νέος πρόεδρος και οι πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν παίκτη και Θρύλο.

Οταν ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση να ξεκινήσει συζητήσεις για την απόκτηση του Ντάνιελ Ποντένσε, έλαβε όλες τις απαραίτητες (και επίσημες) διαβεβαιώσεις από τα αρμόδια όργανα της Πορτογαλίας και την UEFA. Διαβεβαιώσεις πως η μονομερής καταγγελία του συμβολαίου του 22χρονου ποδοσφαιριστή με τη Σπόρτινγκ είναι απολύτως νομότυπη και πως ο ίδιος μπορεί να αγωνιστεί σε ομάδα της αρεσκείας του, δίχως περιορισμούς.

Αυτό, μάλιστα, επιβεβαιώθηκε και από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της Πορτογαλικής Π.Ο. Απόφαση που επέτρεψε στους Πειραιώτες όχι μόνο να αποκτήσουν τον Ποντένσε, αλλά και να τον δηλώσουν κανονικά στη λίστα τους για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ασχέτως της δικαστικής εκκρεμότητας που συνεχίζει να υφίσταται, με την ομάδα της Λισσαβόνας να διεκδικεί αποζημίωση από τον Ολυμπιακό.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό έως σήμερα, ωστόσο, είναι ότι ο Ποντένσε όχι μόνο κατήγγειλε μονομερώς το συμβόλαιό του με τη «Λιοντάρια», αλλά παράλληλα διεκδικεί και χρήματα από το προηγούμενο συμβόλαιό του. Βάζοντας την πρώην ομάδα σε θέση κατηγορούμενου και προκαλώντας της κι άλλα ζητήματα. Καθώς με βάση την πρωτόδικη απόφαση για την ελευθερία του, δικαιούται να διεκδικεί αυτά τα χρήματα.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 831.012 €

Οπως αποκαλύφθηκε από τη διοικούσε επιτροπή της Σπόρτινγκ στη χθεσινή γενική συνέλευση των μελών, από όπου προέκυψε και ο νέος πρόεδρος της ομάδας, ο Ποντένσε και ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές που έλυσαν μονομερώς τα συμβόλαιά τους, κινούνται δικαστικά εναντίον του συλλόγου, για να εξασφαλίσουν αποζημιώσεις συνολικού ύψους 4.800.000 €.

Συγκεκριμένα, ο Ποντένσε ζητάει από τη Σπόρτινγκ να του αποδώσει ποσό 580.012 € που προβλεπόταν στο συμβόλαιό του, αλλά και επιπλέον 250.000 € ως αποζημίωση. Από την πλευρά του ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος πήγε ως ελεύθερος στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ζητάει 3.200.000 €, ενώ ο Ράφαελ Λεάο (Λιλ) ζητάει 540.000 €. Αντίθετα, οι Ρούι Πατρίτσιο και Ρούμπεν Ριμπέιρο, που επίσης έφυγαν με μονομερή καταγγελία, δεν έχουν ζητήσει τίποτε από την πρώην ομάδα τους.

Η ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΘΕΛΕΙ 60.460.845 € 

Η υπόθεση είναι περίπλοκη και η Σπόρτινγκ προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει… κάτι από τους παραπάνω παίκτες, τους οποίους έχασε μετά την επίθεση των οπαδών της στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου. Επίθεση για την οποία κατηγορείται με στοιχεία και αποδείξεις ο πρώην πρόεδρος, Μπρούνο ντε Καρβάλιο (σ.σ. Μπας Ντοστ, Μπατάλια και Μπρούνο Φερνάντες έμειναν στο ρόστερ, μετά από διαπραγματεύσεις με τον σύλλογο).

Οι Πορτογάλοι έχουν προσφύγει στη FIFA και στο CAS, απαιτώντας από τους νέους συλλόγους των πρώην τους να τους αποδώσουν εξωφρενικά ποσά. Οπως επιβεβαιώθηκε και επίσημα στη χθεσινή γενική συνέλευση, μάλιστα, για τον Ποντένσε η Σπόρτινγκ ζητάει 60.460.845 € πλέον των τόκων! Από εκεί και πέρα, για τον Ζέλσον Μαρτίνς ζητάει 105.110.637 € από την Ατλέτικο Μαδρίτης και για τον Ρούι Πατρίτσιο (Γουλβς) 54.702.588 €!

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι o (από το βράδυ του Σαββάτου) νέος πρόεδρος της Σπόρτινγκ, Φρεντερίκο Βαραντάς, ήταν το πρώτο μέλος της διοίκησης του Ντε Καρβάλιο που παραιτήθηκε τον περασμένο Μάιο, μετά την επίθεση των χούλιγκαν της Σπόρτινγκ, κατακρίνοντας ανοιχτά των πρώην πρόεδρο των «Λιονταριών» και δικαιώνοντας εμμέσως τους παίκτες για τις κινήσεις τους. Ο ίδιος, ωστόσο, δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι σκοπεύει να κυνηγήσει μέχρι τέλους την αποζημίωση που ζητάει η Σπόρτινγκ για τους παίκτες που έφυγαν και η οποία ξεπερνάει τα 220.000.000 €. Κάτι, όμως, που θεωρείται απίθανο να συμβεί, ειδικά μετά τις αποφάσεις που ήδη υπάρχουν από τα πορτογαλικά αρμόδια όργανα για τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Εξάλλου, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Ποντένσε, ο Παλίνια, ο Μπρούνο Φερνάντες και ο Μπας Ντοστ είχαν τραυματιστεί από τα χτυπήματα των χούλιγκαν της Σπόρτινγκ. Μάλιστα, ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού, εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε περίοδο ανάρρωσης από τον σοβαρό τραυματισμό του στον αστράγαλο (σ.σ. κάταγμα)!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ