Λουτσέσκου : «Εντός έδρας έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση»

Λουτσέσκου : «Εντός έδρας έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αγωνιστική βελτίωση του ΠΑΟΚ, αλλά και στο γεγονός πως ο δικέφαλος έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση στα εντός έδρας παιχνίδια από ότι στα εκτός.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε στη NOVA για την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του και τόνισε πως ο δικέφαλος του βορρά παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Βέβαια, ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκαθάρισε πως στα εντός έδρας παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ στα εκτός έδρας όχι τόσο, παρόλο που παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, ο Λουτσέσκου δήλωσε πως θέλει να πάρει την πρώτη νίκη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ παρά τις ήττες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ο τρόπος που έπαιξε η ομάδα του, δείχνει πως βελτιώνεται ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Τέλος ο προπονητής του δικεφάλου μίλησε και για την χρησιμοποίηση του Αντελίνο Βιερίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας, λέγοντας πως είναι μία πολύ καλή επιλογή και πως είναι σημαντικό να έχεις παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις σε παραπάνω θέσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:

Για τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο και τις σκέψεις του μετά την ανατροπή: «Ήταν μία νίκη που ήρθε απέναντι σε μία ομάδα που τρέχει, με καλή νοοτροπία και την αξίζαμε. Ένα καλό παιχνίδι, ίσως έπρεπε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ για να πάρουμε το παιχνίδι. Είναι από τις φορές που αναγκάζομαι να το πω, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα εντός έδρας παιχνίδια: «Εντός έδρας σίγουρα έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση, αλλά πάλι δεν μπορούμε να πούμε ότι στα εκτός έδρας ματς δεν κυριαρχούμε. Ένα συμπέρασμα είναι ότι νιώθουμε πολύ καλύτερα, όσον αφορά και στη φυσική κατάσταση και κατανοούμε τι πρέπει να γίνει στο γήπεδο. Αλλά είναι φυσιολογικό, όσο περνάει ο χρόνος υπάρχει βελτίωση, αυτό που χρειαζόμαστε από εδώ και πέρα, είναι περισσότερα καλά αποτελέσματα για να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Για μένα είναι πολύ σημαντικό, η επιστροφή και η εισαγωγή παικτών στο σύνολο, όπως για παράδειγμα του Κάνιας, του Κάμπος αλλά και του Μακ, που επέστρεψαν μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής ο καθένας για διαφορετικούς λόγους».

Για τον Βιεϊρίνια που παίζει αριστερά «Είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή, είναι σημαντικό να έχεις παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις σε παραπάνω θέσεις, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορείς να προκαλέσεις και μία έκπληξη στον αντίπαλο μας. Ναι, αποτελεί μία πάρα πολύ καλή λύση για εμάς. Δεν ξέρω τι συζητιέται, για μένα το πιο σημαντικό είναι η εικόνα των παικτών στην προπόνηση και στους αγώνες και αυτή είναι η επιβεβαίωση του κάθε τι που κάνουμε. Θα σας πω επίσης, ότι και ο Λέοβατς έκανε πολύ καλά παιχνίδια στη συγκεκριμένη θέση, ο Αντρέ είναι ένας πολύ καλός χαφ. Είναι σημαντικό ότι έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν στην ίδια θέση, με διαφορετικά χαρακτηριστικά».

Για τον χρόνο συμμετοχής που δόθηκε σε συγκεκριμένους παίκτες και το αν θα συνεχιστεί αυτό: «Είναι προφανές ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντική η ταχύτητα, στη λήψη αποφάσεων, στην αντίδραση και στην ταχύτητα, με την οποία κινούμε την μπάλα. Είναι κάτι που αγαπώ, αλλά δεν έρχεται σε μία νύχτα, είναι θέμα προπονήσεων και να καταλάβεις το τι θέλει ο παίκτης σου και τι ζητάει ο συμπαίκτης σου».

Για τον Μαλεζά: «Είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ομάδα. Αποτελεί παράδειγμα στην προπόνηση, αλλά και με την παρουσία του στο σύνολό μας. Βοηθάει πολύ, γνωρίζει την ομάδα βρίσκεται χρόνια εδώ όπως και ο Βιεϊρίνια και μας βοηθούν πάρα πολύ».

Για το πρόβλημα εκτός έδρας και αν σκέφτεται να παίξει χωρίς βαρύ σέντερ φορ:
«Πρέπει να ανατρέξω στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια που ήταν δύσκολα με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και όχι με μικρές ομάδες. Κάναμε καλά παιχίδια, ελέγξαμε τον ρυθμό, κάναμε ευκαιρίες απέναντι σε γηπεδούχους με πολύ κόσμο, που όμως χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερο μας κέρδισαν, ίσως με τύχη, με μία φάση ή και περισσότερη αυτοπεποίθηση σε κάποιες καταστάσεις. Θα βελτιωθούμε, όμως αυτό θα χρειαστεί χρόνο, όχι μία μέρα, εβδομάδα ή μήνα. Αυτά τα δύο παιχνίδια μου έδωσαν αυτοπεποίθηση. Η ομάδα ένιωθε ότι έλεγχε τα ματς εκτός έδρας απέναντι σε καλούς αντιπάλους. Είμαστε στον σωστό δρόμο και πρέπει να πιέσουμε περισσότερο τους εαυτούς μας και να δείξουμε το πνεύμα μας, γιατί τα παιχνίδια εξαρτώνται πολύ από εμάς και πώς είμαστυε στον αγωνιστικό χώρο. Ο αντίπαλος παίζει όπως τον αφήνεις να παίξει».

Για τον Πανιώνιο: 
«Εδώ και πολύ καιρό είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ελλάδα. Μερικές φορές περνά πολύ καλές περιόδους, μερικές όχι και τόσο, αλλά πάντα διατηρεί ένα από τα υψηλότερα επίπεδα στην Ελλάδα. Είναι μία ομάδα συμπαγής και προσπαθεί να παίξει αντεπιθέσεις γρήγορα. Πρέπει να προσέξουμε αυτές τις καταστάσεις, να αντιδρούμε γρήγορα και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε στιγμή. Να δείξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και όταν βρούμε τον δρόμο προς την εστία τους να είμαστε αποφασιστικοί σε αυτές της καταστάσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ