Τρολάρει Χατζηγιοβάνη και ΠΑΟ ο Σκίμπε

Τρολάρει Χατζηγιοβάνη και ΠΑΟ ο Σκίμπε

Ακόμα και ο Πέδρο Μαρτίνς τον Χατζηγιοβάνη θα καλούσε στην Εθνική αντί για τον Φετφατζίδη.

Καημό το έχουμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια να καλούνται οι πιο φορμαρισμένοι ποδοσφαιριστές στην Εθνική. Οι προπονητές ακολουθούν μία συνταγή που πολλές φορές οδηγεί σε αποτυχία. Και η εικόνα της ομάδας δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

Αυτό που συνέβη, όμως, με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη φαντάζει με τρολάρισμα του Σκίμπε. Τόσο στον ποδοσφαιριστή, όσο και στον σύλλογό του. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στην Ελπίδων στις προηγούμενες κλήσεις από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες ήταν ο Μπουζούκης. Αλλά δεν αγωνίστηκε λεπτό με την Τσεχία. Ο Χατζηγιοβάνης που είναι ο MVP μέχρι στιγμής του Παναθηναϊκού, δεν κλήθηκε καν…

Στις 24 Σεπτεμβρίου και μετά τις δύο εκπληκτικές ασίστ σε Καμπετσή, Χατζηθεοδωρίδη στο ματς με τον Λεβαδειακό, υποστηρίζαμε ότι ο Μυτιληνιός άσος δεν… κάνει για την Ελπίδων. Πολύ απλά, διότι με τις εμφανίσεις του έπρεπε αυτόματα να προωθηθεί στην Εθνική Ανδρών.

Το αναφέραμε όχι γιατί παίζει στον Παναθηναϊκό, αλλά γιατί η χώρα δεν βγάζει πολλούς εξτρέμ. Κι αυτούς που βγάζει, ειδικά όταν βρίσκονται και σε καλή αγωνιστική κατάσταση το συγκεκριμένο χρονικό σημείο, οφείλει να τους αξιοποιεί. Ή, έστω να τους προσέχει. Ο Τάσος Δώνης, για παράδειγμα, που είναι ένας ποιοτικός εξτρέμ είναι τραυματίας. Την περασμένη εβδομάδα τελικά ο Χατζηγιοβάνης ανακοινώθηκε ότι καλείται στην Εθνική Ελπίδων. Αυτός κι ακόμα επτά πράσινοι… Αποκατάσταση της αδικίας κατά το ήμισυ. Στον Παναθηναϊκό το κατάπιαν κι αυτό. Και ξαφνικά στις νέες κλήσεις του Γερμανού τη Δευτέρα συμπεριλήφθηκε τελικά ο Φετφατζίδης και παρέμεινε στην Ελπίδων ο Χατζηγιοβάνης. Μία μέρα μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου ο παίκτης του Ολυμπιακού επικρίθηκε από τους οπαδούς της ομάδας του για τη χαμένη ευκαιρία στο 94’ (άδικο φυσικά να κρίνεται κάποιος για μία φάση).

Αλλά κοιτάς τους αριθμούς και πραγματικά είναι ν’ απορείς με το σκεπτικό του Γερμανού. Ο Φετφατζίδης που σαφώς υπερτερεί σε εμπειρία έχει πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 220 λεπτά συνολικά. Οι δύο ως βασικός. Δύο αγώνες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ως βασικός και τρεις στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όλες ως αλλαγή. Απολογισμός; 0 γκολ, 0 ασίστ. Επτά τελικές, 5/12 γεμίσματα, έξι κερδισμένα φάουλ.

Στον αντίποδα, έχεις ουσιαστικά τον κορυφαίο του Παναθηναϊκού, ο οποίος στον αγωνιστικό χώρο έχει κερδίσει 16 βαθμούς. Πάμε, λοιπόν, στους αριθμούς. Τρία κερδισμένα πέναλτι, που θα ήταν τέσσερα αν δεν έκλεινε τα μάτια σε καθαρή ανατροπή στην πρεμιέρα με την Ξάνθη ο Σιδηρόπουλος. Συμμετοχή στο 60% και πλέον των γκολ του Παναθηναϊκού. Έξι αγώνες στο πρωτάθλημα, βγάζοντας όλο το 90λεπτο και στους έξι. Έχει σημειώσει δύο γκολ, έχει έντεκα τελικές (πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία για τον Παναθηναϊκό), τρεις ασίστ (πρώτος στο πρωτάθλημα και φυσικά στο «τριφύλλι») , 9/38 γεμίσματα και 16 κερδισμένα φάουλ (πρώτος του Παναθηναϊκού στην κατηγορία με τον Μπουζούκη). Η σύγκριση εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ομοσπονδιακό τεχνικό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ