Η διαφορά ποιότητας και το -6 που τώρα κάνει τη ζημιά

Η διαφορά ποιότητας και το -6 που τώρα κάνει τη ζημιά

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ. Και δεν θα μπορεί ούτε τα επόμενα χρόνια αν δεν αλλάξει κάτι... χθες.

Είναι μερικά παιχνίδια που δεν μπορείς να πεις πολλές κουβέντες. Δεν μπορείς να αναλύσεις ποδοσφαιρικά πολλά πράγματα. Όλα συνοψίζονται στην αλήθεια που είπε ο Δώνης δευτερόλεπτα μετά το τέλος του ματς.

«Νομίζω ότι όταν παίζεις με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και κάνεις αυτά τα λάθη, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα με ποιότητα και κέρδισε δίκαια». Τόσο απλά. Με ειλικρίνεια. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Πολύ πιο ακριβή, πιο ποιοτικό. Βάλτε ό,τι «πιο» θέλετε. Μέσα θα είστε.

Ο Παναθηναϊκός έβαζε πρώτη αλλαγή τον Εμμανουηλίδη των 30.000 ευρώ ετησίως και ο ΠΑΟΚ τον Σέρτζιο Ολιβέιρα που έχει ρήτρα 12 εκατομμυρίων ευρώ. Εκεί μπορεί να τελειώσει η κουβέντα. Και από τη στιγμή, μάλιστα, που ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται εδώ και καιρό σε καλή κατάσταση και ο ΠΑΟΚ καλπάζει για το πρωτάθλημα μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, το φυσιολογικό ήταν αυτό που συνέβη. Να πάρει μια εύκολη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που δεν μπορεί να τον αγγίξει σε ποιότητα.

Έτσι όπως εξελίχθηκε μάλιστα το παιχνίδι, ήταν ιδανικό για τον δικέφαλο. Εύκολο λάθος του Διούδη στο 2′, 1-0. Εύκολο λάθος του Ινσούα στο 2′ του δευτέρου μέρους, 2-0. Σχόλασε ο γάμος. Ό,τι κι αν έκανε ο Παναθηναϊκός από εκεί και πέρα, δεν θα μπορούσε να γυρίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Και πλέον καλείται να γυρίσει πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι, με τις πιθανότητες να μην είναι μαζί του. Την κατάσταση στη βαθμολογία.

Με τον Άρη στο +6 και δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό να ακολουθούν, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται υπερβάσεις. Συνεχόμενες. Όχι μία και δύο. Εφτά ματς που σχεδόν δεν έχει το δικαίωμα για απώλειες και καλείται να παλεύει σε κάθε παιχνίδι για βαθμολογικό όφελος.

Εκείνη η τιμωρία των -6 στο ξεκίνημα της σεζόν τώρα αφήνει τα σημάδια της. Με τον πλέον… κυνικό τρόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ