Το «ερυθρόλευκο» μονοπάτι για την εθνική καταξίωση!

Το «ερυθρόλευκο» μονοπάτι για την εθνική καταξίωση!

Ο Ολυμπιακός «απογειώνει» τις καριέρες των ποδοσφαιριστών του. Ο Σα ήρθε στο λιμάνι, πήρε την ευκαιρία του, έγινε βασικός και πλέον κλήθηκε στην εθνική Πορτογαλίας. Τα παραδείγματα των Σισέ, Καμαρά, Κούτρη και Τσιμίκα, αλλά και οι παλιές… καραβάνες.

Ο Ολυμπιακός ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης. Είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου και δίνει την ευκαιρία σε όσους φορούν τη φανέλα του να παίξουν σε υψηλό επίπεδο, να διακριθούν και να κερδίσουν μια θέση στην εθνική ομάδα της χώρας τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος πορτιέρο ήρθε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, δούλεψε σκληρά στις προπονήσεις, άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς και με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις πήρε σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Ο 26χρονος τερματοφύλακας έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Πέδρο Μαρτίνς και κέρδισε με το σπαθί του μία θέση στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Ο «ερυθρόλευκος» γκολκίπερ συμπεριελήφθη από τον Φερνάντο Σάντος στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας για τα παιχνίδια με Ουκρανία και Σερβία για τα προκριματικά του Euro και εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο πρώτο μισό της σεζόν.  Ο Ολυμπιακός του έδωσε την μεγάλη ευκαιρία να «λάμψει» στο κορυφαίο επίπεδο, την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον και πλέον είναι έτοιμος να φορέσει τα γάντια με το εθνόσημο.

Ο Σα δεν είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει μέσω του Ολυμπιακού να κάνει το μεγάλο βήμα και να βρεθεί στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ένας άλλος συμπατριώτης του, ο Ντάνιελ Ποντένσε, είχε κληθεί από τον Φερνάντο Σάντος στην προεπιλογή για τα παιχνίδια με Πολωνία και Σκωτία για το Nations League. Μπορεί να μην βρέθηκε στην τελική επιλογή, αλλά αναμφίβολα παραμένει ένας από τους παίκτες που «τσεκάρει» συνεχώς ο έμπειρος τεχνικός.

Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, υπάρχουν ακόμα πολλοί παίκτες που έγιναν διεθνείς μέσω των Πειραιωτών. Ο Μαντί Καμαρά το περασμένο καλοκαίρι έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και από την β’ Γαλλίας και την Αζαξιό ήρθε στην Ελλάδα. Η συμμετοχή του στο Europa League και η επιβλητική του παρουσία στο κέντρο του Ολυμπιακού ανάγκασαν τον προπονητή της Γουινέας να τον καλέσει στην εθνική ομάδα. Από τις πρώτες του εμφανίσεις με το εθνόσημο κέρδισε τις εντυπώσεις και πλέον λατρεύεται σαν… Θεός από τους συμπατριώτες του.

Ντεμπούτο στην εθνική του ομάδα έκανε πρόσφατα και ο Παπέ Αμπού Σισέ. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού πήρε το βάπτισμα του πυρός στην εθνική ομάδα της Σενεγάλης και πλέον λογίζεται ως ένα από τα βασικά στελέχη του συγκροτήματος του Αλιού Σισέ. Παράλληλα, τις πρώτες του συμμετοχές με τα χρώματα της Ελλάδας κατέγραψαν επίσης οι Κώστας Τσιμίκας, Ανδρέας Μπουχαλάκης και Λεονάρντο Κούτρης, αλλά και ο Γιώργος Μασούρας. Βασικά γρανάζια της «γαλανόλευκης» είναι επίσης οι Κώστας Φορτούνης, Βασίλης Τοροσίδης και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Από εκεί και πέρα, ο Αχμέντ Χασάν με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και τις πολύ καλές εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του και επέστρεψε στην εθνική ομάδα της Αιγύπτου. Στις κλήσεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων των χωρών τους συμπεριλαμβάνονται συνεχώς επίσης οι Μπίμπαρς Νάτχο, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Γιασίν Μεριά και Γιάγκος Βούκοβιτς. Ο Ολυμπιακός δημιουργεί ευκαιρίες, φτιάχνει καριέρες και ανεβάζει κατακόρυφα τις μετοχές των ποδοσφαιριστών, που φοράνε τα χρώματά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ