Η συγνώμη του Ιβάν, η ποινή – χάδι και η δίκη που δεν γίνεται…

Η συγνώμη του Ιβάν, η ποινή – χάδι και η δίκη που δεν γίνεται…

Ο Σαββίδης μετά το «ντου» εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε δύο μέρες αργότερα, όταν με γραπτή δήλωσή του ζήτησε συγνώμη, χωρίς να πει κουβέντα για το όπλο – Η ποινή χάδι σε ΠΑΟΚ και Ιβάν και η δίκη για την οπλοφορία και την εισβολή που συνεχώς αναβάλλεται…

Η εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη έχει γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα μνημονεύεται για πάντα ως μία από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές του ΠΑΟΚ.

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου στο περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, μπήκε οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο και με τη συνοδεία μπράβων απείλησε τον Γιώργο Κομίνη, τινάζοντας στον αέρα το παιχνίδι.

Παρότι μάλιστα το σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων αστυνομικών, ουδείς συνέλαβε το αφεντικό του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης έφυγε σαν κύριος από την Τούμπα και λίγο αργότερα βγήκε ένταλμα σύλληψης. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας είχε διατάξει να προσαχθεί ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου με τη διαδικασία του Αυτοφώρου για παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο και παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ωστόσο, είχε φύγει ήδη από την Τούμπα, προκειμένου να γλιτώσει το αυτόφωρο, το οποίο παρήλθε χωρίς να καταφέρουν οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ήταν άφαντος μέχρι το μεσημέρι της 13ης Μαρτίου, όταν με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ζήτησε συγγνώμη για την εισβολή του. Μία δήλωση, με την οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάνοντας λόγο για «άρρωστο ποδοσφαιρικό κατεστημένο», αλλά χωρίς να πει τίποτα για το όπλο!

Την επόμενη ημέρα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη κατά του Ιβάν Σαββίδη με το άρθρο 19 που αναφέρεται σε απειλές. Ο ΠΑΟΚ ήταν αντιμέτωπος με αφαίρεση βαθμών έως και υποβιβασμό, ενώ το αφεντικό του Δικεφάλου με 3 έως 5 χρόνια απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Τελικά, η ομάδα του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη έπεσε στα μαλακά, με το πρωτοβάθμιο όργανο να τιμωρεί τον ΠΑΟΚ με αφαίρεση 3 βαθμών από το περσινό και 2 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 63.000 ευρώ. Οσον αφορά στον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου, τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, λόγω της οπλοφορίας του, παρά το γεγονός ότι το πρωτοβάθμιο όργανο αποδέχθηκε ότι υπήρξε απειλή αξιωματούχου. Από εκεί και πέρα, ο Λούμπας Μίχελ τιμωρήθηκε με 15.000 ευρώ και συνολική ποινή απαγορεύσεως της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο, διαρκείας ενενήντα (90) ημερολογιακών ημερών.

Παράλληλα, η αθλητική εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου, είχε ασκήσει στον Ιβάν Σαββίδη, στους ανθρώπους της προσωπικής τους φρουράς, αλλά και στον Λούμπος Μίχελ, ποινική δίωξη για παραβάσεις του αθλητικού νόμου. Μια υπόθεση που παρότι έχει περάσει ένας χρόνος, δεν έχει ακόμα εκδικαστεί. Η μία αναβολή διαδέχεται την άλλη και η ατιμωρησία συνεχίζεται. Η υπόθεση αρχικά είχε οριστεί να εκδικαστεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, αλλά πήρε αναβολή για τις 6 Μαρτίου του 2019. Πριν από λίγες μέρες, η υπόθεση της οπλοφορίας και εισβολής του Σαββίδη, ωστόσο, πήρε και νέα αναβολή για τις 20 Σεπτεμρίου.

Μπορεί λοιπόν να έχει περάσει πλέον ένας χρόνος από τα ντροπιαστικά γεγονότα της Τούμπας, αλλά η δικαιοσύνη προχωράει με ρυθμούς… χελώνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ