«Χαμός» στην ουρά: Η μάχη για την παραμονή, τα σενάρια και οι ισοβαθμίες

«Χαμός» στην ουρά: Η μάχη για την παραμονή, τα σενάρια και οι ισοβαθμίες

ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Λάρισα παλεύουν για την παραμονή, ενώ ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε και μαθηματικά – Οι τελευταίες δύο στροφές, ο ρυθμιστής Πανιωνίος και το σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας.

Η μάχη της παραμονής έχει πάρει… φωτιά μετά τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής, με τους ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Λάρισα να παλεύουν για τη σωτηρία!

Αντίθετα, μετά τη νίκη του Πανιωνίου επί του Λεβαδειακού στην Βοιωτία με 2-1, μάθαμε την δεύτερη ομάδα που υποβιβάστηκε στην Σούπερ Λίγκα 2, όπως μετονομάζεται η δεύτερη κατηγορία με την αναδιάρθρωση του Γιώργου Βασιλειάδη. Ο Λεβαδειακός έπεσε και μαθηματικά και θα ακολουθήσει τον Απόλλωνα, ενώ οι Κυανέρυθροι «σφράγισαν» και τυπικά την παραμονή τους.

Πάμε όμως στο κομμάτι της βαθμολογίας που γίνεται… χαμός! Οι Κρητικοί με τη νίκη-ανατροπή επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 3-1 έφτασαν τους 28 βαθμούς, ανέβηκαν στην 13η θέση που οδηγεί στα μπαράζ και έβαλαν από κάτω τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες έμειναν στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης, ένα αποτέλεσμα που τους φέρνει αντιμέτωπους με το φάσμα του υποβιβασμού. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μετά τα αποτελέσματα σε αυτά τα δύο παιχνίδια, έπεσε στην 14η θέση με 27 βαθμούς και στο -1 από τον ΟΦΗ.

Οι Αρκάδες, οι οποίοι έμειναν όρθιοι στους Ζωσιμάδες, βρίσκονται 12η θέση με 29 πόντους και στο +1 από τους Κρητικούς. Τους ίδιους βαθμούς έχει και η Ξάνθη, η οποία ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και θα δώσει επίσης τη δική της μάχη για τη σωτηρία. Στην 10η θέση βρίσκεται η Λάρισα με 31 πόντους, που μπορεί να είναι στο +2 από τον 13ο ΟΦΗ, αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές παίζει με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Η βαθμολογία μετά από 27 ματς:

10) Λάρισα 31β.
11) Ξάνθη 29β.
12) Αστέρας Τρίπολης 29β.
13) ΟΦΗ 28 β.
14) ΠΑΣ Γιάννινα 27β.

Ντέρμπι παραμονής στην Κρήτη, ρυθμιστής ο Πανιώνιος

Στη μάχη της παραμονής το παιχνίδι που δεσπόζει στο πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής είναι αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης στο Γεντί Κουλέ. Οι Κρητικοί υποδέχονται τους Αρκάδες και με νίκη βγαίνουν από τη ζώνη των μπαράζ.

Σε αυτή την περίπτωση οι φιλοξενούμενοι στην καλύτερη περίπτωση θα μείνουν στην 13η θέση και στη χειρότερη θα βρεθούν στην 14η! Η κατάληξη το βράδυ της επόμενης Κυριακής θα κριθεί και από το αποτέλεσμα του αγώνα Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες παίζουν στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον αδιάφορο βαθμολογικά Πανιώνιο και δεν υπάρχει γι’ αυτούς κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Η Ξάνθη θεωρητικά έχει το πιο εύκολο έργο στην 28η στροφή, καθώς υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης. Από την άλλη, η Λάρισα παίζει στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία επίσης είναι αδιάφορη.

29η αγωνιστική:

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης
Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα
ΑΕΚ – Λάρισα
Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης

Στο Περιστέρι ο ΟΦΗ, δύσκολες αποστολές για ΠΑΣ και Λάρισα

Ο,τι και αν συμβεί στην 29η αγωνιστική, όποιοι συνδυασμοί αποτελεσμάτων και αν έρθουν, όλα θα ξεκαθαρίσουν με το τέλος της 30ης στροφής. Στην τελευταία αγωνιστική ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Πανιώνιο, ο οποίος όπως προαναφέραμε θα είναι ρυθμιστής στη μάχη της παραμονής. Στα υπόλοιπα ματς, ο ΟΦΗ αγωνίζεται στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, η Ξάνθη στο Κ. Βικελίδης με τον Αρη και η Λάρισα υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

30η αγωνιστική                     

Άρης – Ξάνθη
Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος
Ατρόμητος – ΟΦΗ
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ
Λάρισα – Ολυμπιακό

Πιθανές ισοβαθμίες

Ο Αστέρας Τρίπολης ακόμα και αν χάσει την επόμενη αγωνιστική από τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ με ένα γκολ διαφορά, θα εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι σε πιθανή ισοβαθμία με τους Κρητικούς, καθώς διαθέτουν καλύτερο goal average. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο με έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων να υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία ΑΕΛ, Ξάνθη, Αστέρα και ΟΦΗ στους 32 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση από το αν ο ΟΦΗ θα κερδίσει και με πόσα γκολ διαφορά τους Αρκάδες. Ο μεγάλος χαμένος στις ισοβαθμίες είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος δεν υπερτερεί σε καμία και είναι πρώτος υποψήφιος για υποβιβασμό.

Υπενθυμίζουμε τα κριτήρια ισοβαθμίας:

1) Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια.
2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς.
3) Καλύτερη διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα.
4) Καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.
5) Καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ