Η… εναλλακτική Εθνική Πορτογαλίας και ο Ολυμπιακός

Η… εναλλακτική Εθνική Πορτογαλίας και ο Ολυμπιακός

Η Πορτογαλία διαθέτει μια γενιά από σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Απόδειξη αποτελεί και μια εναλλακτική εντεκάδα με... ερυθρόλευκο χρώμα που θα μπορούσε να σταθεί επάξια σε τοπ επίπεδο.

Η Πορτογαλία αποτελεί αναμφίβολα την πιο πετυχημένη εθνική ομάδα μαζί με τη Γαλλία τα τελευταία τρία χρόνια. Κατέκτησε το Euro του 2016, αλλά και το Nations League πριν μερικές μέρες και αποδεικνύει με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της και κυρίως με τις υποδομές της ότι «μεγαλώνει» μέρα με τη μέρα.

Διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, προεξάρχοντος του Κριστιάνο Ρονάλντο που είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το πορτογαλικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο από πίσω έρχονται παίκτες υψηλής ποιότητας που πρωταγωνιστούν στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Μια έρευνα που έκανε πορτογαλική ιστοσελίδα και αποδεικνύει του λόγου το αληθές δείχνει μια εντεκάδα ποδοσφαιριστών που δεν έχουν συμμετοχή με το εθνόσημο κι όμως θα μπορούσαν εύκολα να αγωνιστούν στην ομάδα του Σάντος. Μια… εναλλακτική ομάδα που έχει πολύ Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το tugascout.com, στην ιδανική εναλλακτική εντεκάδα των Πορτογάλων, όπου δεν βρίσκονται ο Κριστιάνο, ο Μπερνάρντο Σίλβα, ο Ρούμπεν Νέβες και οι άλλοι, ξεχωρίζει η παρουσία των Ζοσέ Σα και Ντάνιελ Ποντένσε. Δύο ποδοσφαιριστών που κάνουν τη διαφορά στον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα και έχουν εκτοξεύσει την αξία τους με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Image result for jose sa portugal

Ο Πορτογάλος γκολκίπερ αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό και θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων. Η περσινή σεζόν αποτελεί ορόσημο για τον Σα, καθώς επιλέχθηκε από τον Σάντος και ήταν μέλος της εθνικής, χωρίς ωστόσο να παίξει στην τελική φάση του Nations League. Πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου, αλλά δεν έχει παίξει ακόμα με την πρώτη ομάδα της Πορτογαλίας.

Ήταν βασικός στην U21 του 2015 που έφτασε μέχρι τον τελικό του Euro και όλο το μέλλον είναι μπροστά του ώστε να είναι ένα από τα βασικά μέλη της Πορτογαλίας σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Εξάλλου είναι μόλις 26 ετών και διανύει τις καλύτερες μέρες του στον Ολυμπιακό.

Ο Ποντένσε απέδειξε στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό πως είναι παίκτης που κάνει την διαφορά και που είναι… πολύς για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μόλις 23 χρονών, μπορεί να μην έχει επίσημη συμμετοχή στην εθνική του ομάδα, όμως είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας (U16, U18, U19, U20, U21). Είναι θέμα χρόνου να κληθεί στην πρώτη ομάδα, ενώ αν και τη φετινή σεζόν συνεχίσει με τα περσινά υψηλά στάνταρ ο Φερνάντο Σάντος θα τον καλέσει.

Ο Ολυμπιακός συνδιαλέγεται με την ελίτ και στην Πορτογαλία θεωρείται ιδανικό «σκαλοπάτι» για όλους τους ποδοσφαιριστές. Το γεγονός ότι έχει μόνιμα σκάουτερ στη χώρα της Ιβηρικής δείχνει ότι οι ερυθρόλευκοι παίρνουν ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, ενώ και ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να επιλέξει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο και ένας τρίτος της λίστας, ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν μια ανάσα από τον Ολυμπιακό. Μπορεί η μεταγραφή να χάλασε για διαφορετικούς λόγους, όμως οι κινήσεις των Πειραιωτών δείχνουν ότι είναι στην ελίτ. του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Image result for σεμέδο to10.gr

Η εναλλακτική εντεκάδα της Πορτογαλίας:

Ζοσέ Σα (Ολυμπιακός)
Ντιόγκο Νταλότ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ρούμπεν Βέζο (Λεβάντε)
Ρουμπέν Σεμέδο (Βιγιαρεάλ)
Ρικάρντο Εσγκάιο (Μπράγκα)
Τσέκα (Λιλ)
Τοζέ (Γκιμαράες)
Αντρέ Χόρτα (Μπράγκα)
Ντιόγο Τζότα (Γουλβς)
Ντάνιελ Ποντένσε (Ολυμπιακός)
Παουλίνιο (Μπράγκα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ