Μιχαλήτσος: «Δεν έχει κάτι να φοβηθεί ο Άρης»

Μιχαλήτσος: «Δεν έχει κάτι να φοβηθεί ο Άρης»

Πώς είδε τους κιτρινόμαυρους ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Ο Γιάννης ΜΙχαλήτσος παρακολουθεί ανελλιπώς τον Άρη, όπως και τις εξελίξεις στο κλαμπ που υπηρέτησε και μιλώντας στον Arena 89,4 της Θεσσαλονίκης κατέθεσε τα συμπεράσματά του για την εικόνα του συνόλου που «αποκαλύφθηκε» χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Ατρόμητο.

Για τον αγώνα: «Επειδή έχει σύντομα Ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Άρης, ο προπονητής του σωστά έπραξε, επειδή δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους οι παίκτες, τους άφησε να παίξουν αρκετά. Τουλάχιστον τους βασικούς. Από ότι καταλαβαίνω, αυτή θα είναι η ενδεκάδα που θα ξεκινήσει και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Χωρίς 90λεπτα, νομίζω δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε επίσημα παιχνίδια, άλλωστε. Και οι δύο ομάδες φάνηκαν σφιχτές, δεν δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες, αλλά πάνω-κάτω ξέρουμε τα του Άρη. Αυτό που ενδιαφέρει τώρα, είναι η ετοιμότητα της ομάδας και αυτά που μπορούν να καταφέρουν αυτοί που ήρθαν».

Ο Σούντγκρεν: «Έχει ετοιμότητα, γιατί έπαιζε σε πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό, γιατί το έχουν όλοι οι Σκανδιναβοί, είναι το γεγονός ότι είναι στεγνοί και χωρίς κανένα παραπανίσιο γραμμάριο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Όταν βλέπω παίχτες να έχουν τελειώσει πριν από ένα μήνα αγωνιστικές υποχρεώσεις και θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν, δεν μου αρέσει. Το καλοκαίρι δεν πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου να χάσει το 60%. Πρέπει να χάσει το 20% για να έρθει γρήγορα σε ετοιμότητα. Οι Σουηδοί, είτε μόνοι τους, είτε με την ομάδα, ποτέ δεν θα τους δεις να έχουν παραπανίσια κιλά. Χθες δεν έκανε τρομερά πράγματα, αλλά εμένα με καλύπτει. Είμαι μια καλή λύση θεωρώ».

Ο Ιντέγε: «Πάει να βρει ρυθμό. Όταν ήταν εδώ, ήταν καταπληκτικός στον Ολυμπιακό. Δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει τον Άρη. Ο χρόνος συμμετοχής του χθες, επειδή δεν είχε και ρυθμό, δεν είχε παιχνίδια, ήταν αρκετός. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να βρει τον ρυθμό. Δεν νομίζω να χρειαστεί πάρα πολύ χρόνο. Οι απουσίες οι μεγάλες φέρνουν και τραυματισμούς. Ας ευχηθούμε να μην έχει κάτι τέτοιο στο μέλλον».

Οι προσθήκες: «Πέρυσι, ο Άρης έπρεπε να κάνει νέα ομάδα, από την αρχή. Φέτος, στόχευσε στα προβλήματα και εντόπισε τα κενά. Όταν θα είναι σε καλή φόρμα θα κάνουν την διαφορά οι μεταγραφές».
Οι διαφορές με πέρυσι: «Τα βασικά ατού του Άρη πέρυσι, ήταν η τριάδα Λάρσον, Ντιγκινί και Ματέο Γκαρσία. Πέρα από τα γκολ που πέτυχαν, συμμετείχαν πολύ και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η επιθετική άμυνα ήταν αυτή που δεν απειλούσε και τον Άρη. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι στην Τούμπα. Τα μπακ του ΠΑΟΚ δεν δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα.

Υπήρχε και μια πολύ καλή χημεία του Σιώπη και του Ματίγια, οι οποίοι έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και ταίριαξε απόλυτα η χημεία τους. Καμιά φορά μπορείς να πάρεις έναν καλό παίχτη, αλλά να μην ταιριάζει με τον διπλανό του. Είδα την χημεία Μπάσα-Ματίγια- Τόνσο. Ο Τόνσο δεν έχει βρει ρυθμό. Ήταν ένας άλλος ποδοσφαιριστής στην Τρίπολη και για αυτό τον έφερε ο προπονητής. Ξέρει τι μπορεί να δώσει. Η τριάδα αυτή έχει κάποια μειονεκτήματα όταν παίζει με καλές ομάδες».

Ο Ντουάρτε: «Ο Ντουάρτε έχει τρομερή ποιότητα. Μέχρι πριν έναν μήνα έπαιζε μπάλα, τώρα διαβάζω ότι είναι βαρύς, δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα. Δεν τον πήραν τα χρόνια. Ενώ είναι εσωτερικός μέσος, χθες έπαιξε στην άκρη. Δεν μαρκάρει και ίσως ο προπονητής δεν τον εμπιστεύεται, όταν χάνεται η μπάλα».

Ο Φετφατζίδης: «Ο Φετφατζίδης έχει μόνιμα το ίδιο πρόβλημα. Έχει τέτοια ποιότητα που δεν έχει κάνεις Έλληνας. Το ποδόσφαιρο είναι και άλλα πράγματα όμως. Να έχεις καλές τοποθετήσεις, να συμβάλεις στην άμυνα. Ο Ματέο κάποιες φορές έκανε τραγικά λάθη, αλλά ποτέ δεν ήταν ανενεργός αμυντικά. Έδινε τρομερή βοήθεια στα μπακ και ο Ματέο και ο Λάρσον. Αν το βελτιώσει, θα κάνει τρομερά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Σε τέσσερις χρόνους παίζεται το ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι πρέπει να βλέπουν τι κάνει σε αυτούς. Σε ολόκληρα τα ματς, ο ποδοσφαιριστής έχει 2-3 λεπτά την μπάλα. Στα υπόλοιπα θα πρέπει να δούμε τι κάνει».

Αν θα είναι έτοιμος στα ματς με την ΑΕΛ: «Στο 100% όχι, αλλά δεν έχει αντίπαλο κάποιο μεγαθήριο. Έστω και στο 70% να είναι, δεν μπορεί να τον κοντράρει μια μέτρια ομάδα της Κύπρου, που έχει και οικονομικά προβλήματα. Αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο. Και αυτοί ίδια εποχή ξεκίνησαν. Δεν είναι η ομαδάρα νομίζω πάντως, ο καλός ο Άρης μπορεί να περάσει, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Αν έκρυψε πράγματα ο Άρης: «Δεν νομίζω να κρύφτηκε ο Άρης, γιατί έβαλε την βασική ενδεκάδα και με μεγάλο χρόνο. Τον προπονητή, τον νοιάζει να πάρει χρόνο η ομάδα και να φορμαριστεί. Συνολικά δεν νομίζω ότι έκρυψε κάτι. Κάποιες κομπίνες δεν έγιναν. Σε αυτά μπορεί να έκρυψε.Kοιτάξτε, o Σάσα έπαιξε αλλά δεν μπορούμε να τον κρίνουμε. Μπορεί να είναι καλύτερος. Ο Ματίγια και ο Μπάσα, έχουν μειονέκτημα ότι είναι αργοί. Μπορεί να είναι πιο εκρηκτικός και να ταιριάξει καλύτερα ο Σάσα. Νομίζω αριστερά, και κινείται ήδη ο Άρης, χρειάζεται μια ακόμη λύση στο αριστερό μπακ. Καλύτερη από αυτή που υπάρχει. Στις άλλες θέσεις είναι εντάξει. Για μένα ο καλύτερος παίκτης ο Βέλεθ. Με διάφορα. Μπορεί να παίξει σε κάθε ομάδα στην Ελλάδα με κλειστά τα μάτια. Και ο Ρόουζ ταίριαξε. Αυτό το δίδυμο βγάζει καλή χημεία».

Ο Ντιγκινί: «Το είπα και πριν. Ο Λάρσον με τον Ματέο και τον Ντιγκινί έκαναν πολλή δουλειά. Ο Ντιγκινί, λύνει τα χέρια. Κάθε προπονητής θα θέλει 3-4 παίχτες σαν αυτόν. Κάνει εσωτερικές αλλαγές, μπορεί να παίξει παντού και να αλλάζει θέσεις. Ήταν καταπληκτικός πέρυσι. Κάνει την διαφορά και βοήθησε πολύ τον Άρη. Δεν κατάλαβα γιατί έφυγε από τον Ατρόμητο».

Η αλλαγή προπονητή στον Ατρόμητο: «Ο Άρης έχει πλεονέκτημα. Έχει τον ίδιο προπονητή, ξέρει πράγματα. Ο κύριος Αναστασίου δεν ξέρει ακόμη την ομάδα. Ο Κάναντι έκανε 2-3 αλλαγές. Ήταν ένας καταπληκτικός προπονητής, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι ο Αναστασίου. Πρέπει να βρει ρυθμό και ο προπονητής. Είδα το παιχνίδι με τη Νότιγχαμ, νομίζω έχει θέματα και φάνηκαν εκεί. Έχει προβλήματα, έφυγαν και κάποιοι παίχτες. Στα δύο παιχνίδια που τον είδα δεν μου άρεσε.

Είδα κάποια φιλικά, αλλά δεν βγαίνουν ασφαλώς συμπεράσματα. Χθες είδα κάλο ματς. Λόγω του ευρωπαϊκού αγώνα έβαλαν τις βασικές ενδεκάδες για αρκετά λεπτά. Τα φιλικά μπορούν να σε μπερδέψουν γιατί παίζουν 20 παίχτες. Δεν μπορείς να κρίνεις από 45λεπτα».

Ποιους «βλέπει» στην πεντάδα: «Αυτή την πεντάδα πέρυσι. Δεν ξέρω για τον Παναθηναϊκό. Έχει τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους παίχτες. Αυτές οι έξι ομάδες είναι. Θα φανεί η σειρά κατάταξης, γιατί είναι νωρίς να πούμε περισσότερα πράγματα. Μετά τους έξι, δεν υπάρχει κάποιος άλλος να τους φτάσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ