Παναθηναϊκός: Η τραγική λειτουργία στο αμυντικό τρανζίσιον (vids)

Παναθηναϊκός: Η τραγική λειτουργία στο αμυντικό τρανζίσιον (vids)

Ο τρόπος με τον οποίο ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ του στο πρωτάθλημα δείχνει μεγάλο πρόβλημα στην κόντρα επίθεση των αντιπάλων.

Το καλοκαίρι επιλέχτηκαν φιλικά απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Φιλικά που εκ των προτέρων γνωρίζαμε πως θα αντιμετωπιστούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο και τακτική. Ο Παναθηναϊκός απέναντι σε ομάδες όπως ο Άγιαξ και η Μπεσίκτας θα έδινε χώρο στον αντίπαλο και θα χτυπούσε στην κόντρα επίθεση. Φιλικά παιχνίδια τα οποία έδειξαν πως χτίζεται μια ομάδα που στο ανοιχτό γήπεδο μπορεί να κάνει πολλές ζημιές και να γίνει επικίνδυνη.

Όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εδώ στα περισσότερα παιχνίδια ο αντίπαλος θα αφήνει την μπάλα στον Παναθηναϊκό και θα προσπαθεί να τον χτυπήσει με τον ίδιο τρόπο. Στην κόντρα επίθεση. Και αυτό το πρόβλημα παραμένει, έπειτα από τρεις αγώνες, άλυτο για τους πράσινους.

Βλέποντας κανείς προσεκτικά τα περισσότερα από τα 8 γκολ που έχει δεχτεί ο Παναθηναϊκός έως τώρα (η χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα), διαπιστώνει ότι οι πράσινοι στο αμυντικό τρανζίσιον έχουν μεγάλο πρόβλημα. Κακές επιστροφές, αργές αντιδράσεις, λάθος επιλογές. Όταν η ομάδα είναι ψηλά αδυνατεί να σταματήσει την κόντρα επίθεση του αντιπάλου. Στο ματς με τον ΟΦΗ, για παράδειγμα, οι Κρητικοί εκτός από τα τρία γκολ, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις και αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα.

Το… κακό ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική και το γκολ του Ρόμανιτς στη Λαμία, όταν ο Παναθηναϊκός ήταν ψηλά στο γήπεδο και μια βαθιά μπαλιά από την αντίπαλη άμυνα ήταν ικανή για να φέρει αναστάτωση στην πράσινη άμυνα και εν τέλει το 1-0 της ομάδας της Φθιώτιδας.

Δείτε τη φάση στο 1’13»:

Ακόμα μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα στο ματς με τον ΟΦΗ, στο οποίο ο Παναθηναϊκός δέχτηκε δύο γκολ όταν όλη η ομάδα ήταν ψηλά και ο αντίπαλος βρήκε χώρους. Στο δεύτερο γκολ, ο Νούνες κάνει λάθος, δίνει την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής στον αντίπαλο, αυτός κάνει μια κάθετη πάσα στον κενό χώρο για τον Μάνο, που φεύγει σε τετ α τετ και σκοράρει.

Δείτε το στο 3’40»:

https://www.youtube.com/watch?v=jfciYV7wx5I

Το… αποκορύφωμα είναι στο παιχνίδι με τον Άρη στο «Βικελίδης». Στο 2-0 του Άρη ο Παναθηναϊκός έχει υπέρ του κόρνερ, το σουτ του Γιόχανσον κοντράρει σε συμπαίκτη του και ο Άρης στην αντεπίθεση φτάνει πάρα πολύ εύκολα στο γκολ. Αρκεί και πάλι μια κάθετη πάσα για να βγει παίκτης μόνος του. Και το τρίτο γκολ του Άρη έρχεται σε κόντρα επίθεση, έπειτα από λάθος του Ινσούα, με τον Παναθηναϊκό να είναι και πάλι ψηλά και να έχει κακή και αργή επιστροφή, ενώ το ίδιο γίνεται και στο 4-0. Έπειτα από διώξιμο των αμυντικών του Άρη, ο Ινσούα κάνει τραγικό λάθος, οι γηπεδούχοι βγαίνουν στην αντεπίθεση και με δύο πάσες φτάνουν σαν σε προπόνηση σε ένα ακόμα γκολ.

Δείτε τα τρία γκολ που είναι χαρακτηριστικά του τραγικού αμυντικού τρανζίσιον του Παναθηναϊκού:

https://www.youtube.com/watch?v=4MKugCUkNl8

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ