Οι… Μπρούνο του Μαρτίνς, φώναξαν «παρών»!

Οι… Μπρούνο του Μαρτίνς, φώναξαν «παρών»!

To10.gr γράφει για Μπρούνο και Μπρούνο Γκασπάρ, που θέλουν να ανελιχθούν στην επετηρίδα του ρόστερ του Ολυμπιακού και ήταν οι κορυφαίοι στο φιλικό με την Κ19.

Μπρούνο Γκασπάρ. Και Μπρούνο… σκέτο. Δύο παίκτες που ουσιαστικά δεν έχουμε δει ακόμη. Από τους λίγους. Ο πρώτος ήρθε ανέτοιμος από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, δούλεψε και τώρα δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει. Ο δεύτερος ήταν έτοιμος σωματικά, αλλά στην ευκαιρία που του προσέφερε ο Μαρτίνς, παρουσιάστηκε ανέτοιμος πνευματικά. Και οι δύο, ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία, δίνουν τη μάχη τους στο Ρέντη. Και τη δίνουν σωστά, με την απόδοση και τη δουλειά τους.

Το εσωτερικό δίτερμα του Ολυμπιακού με την ομάδα Κ19 ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Πέδρο Μαρτίνς να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές του που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στα έως τώρα επίσημα παιχνίδια. Ηθελε να τους δώσει την ευκαιρία να δείξουν ότι μπορεί να τους υπολογίζει και ότι είναι έτοιμοι. Με τον Μπρούνο και τον Μπρούνο Γκασπάρ, να περνούν με επιτυχία το τεστ του προπονητή τους.

Το ζητούμενο για τον Γκασπάρ ήταν εξ αρχής η φυσική του κατάσταση. Η μη συμμετοχή του στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας της Σπόρτινγκ για μεγάλο χρονικό διάστημα, τον είχε αφήσει πίσω. Δούλεψε, έκανε έξτρα πρόγραμμα από την υπόλοιπη ομάδα, τραυματίστηκε, αποθεραπεύτηκε, δούλεψε ξανά και πλέον είναι καλά. Και περιμένει την ευκαιρία του από τον Μαρτίνς. Ο οποίος έδειξε πιθανότατα και τις σκέψεις του στο δίτερμα με τους Νέους. Καθώς για ένα ημίχρονο τον χρησιμοποίησε σε θέση αριστερού μπακ. Με την απόδοση του διεθνούς με την εθνική Αγκόλας ακραίου μπακ, να τον αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο. Όπως και το γεγονός ότι έβγαλε χωρίς πρόβλημα όλο το παιχνίδι, το οποίο διήρκεσε 90 λεπτά, όχι 80 ως συνήθως.

Ο έτερος Μπρούνο, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών, προσπαθεί μέσα από την παρουσία του στις προπονήσεις στο Ρέντη, να διορθώσει το «λάθος» του. Αυτά τα καταστροφικά 10 λεπτά της (μοναδικής έως σήμερα) συμμετοχής του, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ, του κόστισαν. Ακριβά. Διότι μπήκε στο γήπεδο ανέτοιμος σε όλα. Και κυρίως πνευματικά. Χωρίς ίχνος συγκέντρωσης, καταβεβλημένος από το άγχος και θολωμένος. Τα δύο χέρια (ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ένα πέναλτι) στο τέλος εκείνου του αγώνα μπορεί να μη στοίχισαν στον Ολυμπιακό την πρόκριση και τη νίκη, αλλά ο ίδιος έμεινε (όχι άδικα) πίσω από άλλους συμπαίκτες του.

Κόντρα στους Νέους ο Μπρούνο ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου για τον Ολυμπιακό. Σκόραρε ένα γκολ, δημιούργησε άλλο ένα και γενικώς αποτέλεσε την πιο θετική νότα της αναμέτρησης. Δείχνοντας 100% έτοιμος σωματικά, αλλά και αποφασισμένος να αντιστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του. Με τον Μαρτίνς να εκτιμά απεριόριστα την προσπάθειά του, αλλά να του έχει ξεκαθαρίσει  ότι οι ευκαιρίες, πλέον, δίνονται με το σταγονόμετρο, καθώς στην αγωνιστική «επετηρίδα», προηγούνται άλλοι, πλέον. Κάτι που το γνωρίζει και ο ίδιος ο 25χρονος. Και επέλεξε να πάρει το ρίσκο, όταν ζήτησε να μην φύγει για τη Νυρεμβέργη, που τον είχε σχεδόν κλείσει.

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και ο Γκασπάρ. Ο 26χρονος μπακ, αυτή τη στιγμή, είναι στην 3η θέση των επιλογών του προπονητή του για το δεξί άκρο της άμυνας. Πίσω από τον Ομάρ. Πίσω και από τον Τοροσίδη. Αλλά δείχνει έτοιμος να παλέψει για να αλλάξει την κατάσταση. Μάλιστα, στο δίτερμα του Ρέντη έδειξε ότι είναι μπακ… Ολυμπιακού. Ταχυδυναμικός, εκρηκτικός, καλός με την μπάλα στα πόδια, απέφυγε τα λάθη, έκανε καλές σέντρες, έπαιξε σωστά το 1-2 πάτησε πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή. Και γενικά έστειλε ένα θετικό μήνυμα με την παρουσία του.

ΥΓ. Ασχετο, αλλά μετά τους δύο Μπρούνο, ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο δίτερμα με τους Νέους, ήταν ο… Αβραάμ Παπαδόπουλος!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ