Ολυμπιακός: Σφραγίζει την υπεροχή του

Ολυμπιακός: Σφραγίζει την υπεροχή του

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς με νίκη στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ (27/10, 19:30) σφραγίζει την υπεροχή της και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς… Θεσσαλονίκη μεριά – Κερδίζει, παίρνει ψυχολογία για τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμένει μόνη πρώτη και βυθίζει στην εσωστρέφεια την Ενωση!

Στο Καραϊσκάκη θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα το βράδυ της Κυριακής, όπου στις 19:30 ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί σε ένα κατάμεστο γήπεδο την ΑΕΚ, στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι Ερυθρόλευκοι, λίγες ημέρες μετά τη σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην Μπάγερν, την οποία κοίταξαν στα μάτια και απέδειξαν περίτρανα ότι ανήκουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θα υποδεχθούν την Ενωση, με στόχο να πάρουν το τρίποντο της νίκης, να χαρίσουν θέαμα και να στείλουν μήνυμα υπεροχής!

Ο Ολυμπιακός με τον κόσμο στο πλευρό του, που θα γεμίσει το «Γ. Καραϊσκάκης» και θα μετατρέψει το φαληρικό γήπεδο σε ένα ακόμα παιχνίδι σε «καμίνι», θα τα δώσει όλα για να πάρει τη νίκη απέναντι στους Κιτρινόμαυρους, που θα τον διατηρήσει μόνο πρώτο, θα στείλει την ΑΕΚ στο -8 από την κορυφή και θα στείλει μήνυμα προς… Θεσσαλονίκη μεριά.

Ο φετινός τίτλος φυσικά θα κριθεί στα πλέι οφ, αλλά η νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα έχει διπλό όφελος για τους Πειραιώτες, αφού θα αποτελέσει καίριο χτύπημα στην ψυχολογία της Ενωσης και θα τους δώσει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Είναι, άλλωστε, κοινό μυστικό ότι ενδεχόμενη ήττα θα προκαλέσει τριγμούς στην ΑΕΚ και θα φέρει ξανά στην επικαιρότητα το θέμα του προπονητή, καθώς ο Νίκος Κωστένογλου θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Ενας από τρεις διεκδικητές του τίτλου είναι πιθανό να πέσει σε εσωστρέφεια, ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός θα παραμένει πρώτος και η ψυχολογία του θα βρίσκεται στα… ύψη, ενόψει των δύσκολων και συνεχόμενων αγώνων που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι Ερυθρόλευκοι την επόμενη αγωνιστική πηγαίνουν στην Ξάνθη, σε μία έδρα που παραδοσιακά τους δυσκολεύει, ενώ η ακριτική ομάδα φέτος δείχνει πολύ δυνατή.

Από την άλλη, όπως προαναφέραμε, με ενδεχόμενη νίκη ο Ολυμπιακός θα στείλει ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα προς… Θεσσαλονίκη μεριά, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ στο πρόσφατο ντέρμπι που έδωσαν οι δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ (2-2). Ο Ολυμπιακός παράλληλα θα αποδείξει ότι φέτος είναι πολύ πιο δυνατός σε σχέση με πέρσι, έχει διορθώσει τις… ανορθογραφίες που του κόστισαν πολλούς βαθμούς και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί, πέρσι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν καλύτερη στα περισσότερα ντέρμπι, αλλά το πρόβλημα που είχε στην επίθεση δεν την βοήθησε να φτάσει σε μεγάλες νίκες. Χαρακτηριστικό ήταν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, όπου οι Πειραιώτες πάτησαν τον αντίπαλό τους, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά ο φωτεινός πίνακας έγραψε 0-1.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ, λοιπόν, είναι σημαντικό για πολλούς λόγους και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του. «Θέλουμε να είμαστε ο καλύτερος δυνατός Ολυμπιακός, να κάνουμε ένα καλό ματς για τον κόσμο και να νικήσουμε. Αυτά είναι ντέρμπι αλλά εμείς θέλουμε να μεγαλώσει η μεταξύ μας βαθμολογική διαφορά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξή του στη Nova.

Τα λεγόμενα του Μαρτίνς αποτυπώνει πλήρως το κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό του Ολυμπιακού, το πάθος και η επιθυμία για μία μεγάλη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Μια νίκη – δήλωση για τη συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος, που θα προκαλέσει πολλούς τριγμούς στην Ενωση, θα γεμίσει με ενθουσιασμό και χαρά τους φιλάθλους του και θα δείξει σε όλους ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα στο αυριανό ντέρμπι θα έχει σύμμαχό του και την παράδοση, καθώς στα παιχνίδι που έχουν δώσει οι δύο ομάδες από την σεζόν 2010-2011 στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα, οι Πειραιώτες έχουν 6 νίκες και μόλις 1 ήττα. Πέρσι, οι Ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει με 4-1, παρότι είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ, ενώ το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν το τελευταίο ντέρμπι που έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός (εξαίρεση το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το οποίο διεκόπη στο δεύτερο μέρος με το σκορ στο 0-1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ