Νικολαΐδης: «Η αγορά της ΑΕΚ ήταν όνειρό μου, αλλά με επηρέασε στην Ατλέτικο»

Νικολαΐδης: «Η αγορά της ΑΕΚ ήταν όνειρό μου, αλλά με επηρέασε στην Ατλέτικο»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε στην ισπανική εφημερίδα «As» σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην ισπανική εφημερίδα «AS». Μίλησε για τη θητεία του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, για τον Σιμεόνε, τον Φερνάντο Τόρες, την αγορά της ΑΕΚ που ήταν όνειρο για εκείνον, ενώ φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μεγάλη επιτυχία της Εθνικής στο Euro του 2004.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης:

Για την αγάπη των φίλων της Ατλέτικο: «Ακόμα μου προκαλεί έκπληξη. Πήρα αρκετή αγάπη από τους φίλους της Ατλέτικο από το ξεκίνημα. Ήταν φανταστικά. Πήρε μόνο λίγους μήνες, αλλά φώναζαν το όνομά μου».

Για τον Τόρες: «Ο Φερνάντο ήταν μόνο 19 χρονών, ήταν το πιο αγαπητό παιδί. Ήταν ντροπαλός, αλλά υπέροχος. Τον έβλεπα σαν τον μικρό μου αδερφό. Προσπαθούσα να τον βρίσκω συνέχεια στο γήπεδο και να κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να τον βοηθήσω».

Για τον Σιμεόνε: «Βλέπω τον Τσόλο σήμερα και βλέπω τον ίδιο χαρακτήρα που είχε τότε. Ήταν ένας νικητής και όταν παίζαμε η φωνή του μας εντυπωσίαζε. Μας φώναζε και μας έβαζε να τρέχουμε. Μας επηρέαζε. Ήταν ένα καλό παιδί.

Για την αγορά της ΑΕΚ: «Μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν όλα μαγικά. Αλλά αναμείχθηκα πολύ στην αγορά της ΑΕΚ, πολλές ώρες στο τηλέφωνο για κάτι που ήταν όνειρο μου. Νομίζω αυτό επηρέασε την απόδοσή μου και προκάλεσε τον τραυματισμό μου. Δυστυχώς μου κόστισε την παρουσία μου στη βασική 11άδα της Εθνικής, που μας έδωσε το Euro του 2004.

Για τη ζωή στην Ισπανία: «Στην Ισπανία όλα είναι πιο ήσυχα, αγαπήσαμε τους ανθρώπους του και ήταν ιδιαίτερο γιατί η κόρη μας γεννήθηκε εκεί»

Για τη ψυχολογία του επιθετικού: «Τα χαρακτηριστικά παίζουν ρόλο, αλλά το ζήτημα είναι περισσότερο ψυχολογικό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν επηρεάζει την αυτοπεποίθηση σου. Αυτό μπορεί να σε κάνει να σταθείς μπροστά από τον τερματοφύλακα και για μία στιγμή μπορεί να σκεφτείς ότι υπάρχει η περίπτωση της αποτυχίας, τότε κατά 90% δεν θα σκοράρει. Το στιλ μου ήταν διαφορετικό από του Κόστα, αλλά αν και ήμουν πιο κοντός, ήμουν καλύτερος με το κεφάλι».

Για τα συστατικά της επιτυχίας στο Euro 2004: «Οι σχέσεις μας, η πειθαρχία και η άρνηση μας να χάσουμε ήταν οι αξίες που μας οδήγησαν στην επιτυχία. Το μόνο πράγμα που δεν έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η έλλειψη ταλέντου, έχουμε έλλειψη σε όλα τα όλα».

Για τη σχέση του με την Ατλέτικο: «Πάντα παρακολουθώ τα ματς της ομάδας μαζί με τον γιο μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ