Το μυστικό της ΑΕΚ: Καρέρα Μαΐου και βλέπουμε…

Το μυστικό της ΑΕΚ: Καρέρα Μαΐου και βλέπουμε…

Κοινή οψιόν αποδέσμευσης στο συμβόλαιο με τον Ιταλό τεχνικό.

Παραλίγο να δακρύσω από τον τρόπο που παρουσίασαν στην ΑΕΚ την συμφωνία με τον Μάσιμο Καρέρα. Από την μία άφησαν να εννοηθεί  ότι συνειδητά επέλεξαν να αφήσουν τον χρόνο να περάσει για να βρουν τον κατάλληλο προπονητή  και από την άλλη ότι δεσμεύτηκαν μαζί του για ενάμισι χρόνο προκειμένου να χτίσουν κάτι καλό.

Ακούγεται εντυπωσιακό για να είναι αληθινό. Από την στιγμή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης το φυσάει και δεν κρυώνει με το πάθημα που ακούει στο όνομα Καρντόσο και το οποίο θα το πληρώσει πολύ ακριβά, υπήρχε περίπτωση να μην του γίνει μάθημα; Ακόμα και ο Πορτογάλος… καθηγητής έχει προπονήσει περισσότερες ομάδες από τον φινετσάτο Ιταλό, ο οποίος δεν έχει διατελέσει ποτέ πρώτος προπονητής. Θα μας πείτε στην Σπαρτάκ Μόσχας τι ήταν; Ήταν βοηθός προπονητή  που έπιασε την ευκαιρία που του δόθηκε ως υπηρεσιακός και κράτησε την καρέκλα του.

Λογικό είναι ο Τίγρης να έχει τις αμφιβολίες του και για αυτό ούτε καν το συζήτησε. Ήταν απαράβατος όρος για οποιονδήποτε προπονητή ερχόταν. Συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο με οψιόν για άλλη μια σεζόν. Και αυτό υπογράψανε οι δυο πλευρές. Άσχετα αν η ΑΕΚ για επικοινωνιακούς λόγους ενημέρωσε ότι η συμφωνία έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Τα κορόιδα πέθαναν…

Το τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ έχει οριστεί για τις 17 Μαΐου ενώ σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα στις 23 Μαΐου είναι προγραμματισμένος ο τελικός του κυπέλλου. Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων ο Μελισσανίδης θα έχει συνάντηση με τον Καρέρα για τον απολογισμό της σεζόν και τον σχεδιασμό του πρότζεκτ 2020/21.

Εφόσον ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ έχει μείνει ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας την άνοιξη και οι… απαιτήσεις του Καρέρα στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού δεν περιέχουν «δράκο» τότε οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν. Αλλιώς arrivederci!

Στο συμβόλαιο υπάρχει ένας ακόμα ενδιαφέρον όρος, όπως μαθαίνουμε από τους φίλους μας τους Ιταλούς, αφού όπως φαίνεται ο εκπρόσωπος του Καρέρα, ο Αντρέα Ντ’ Αμίκο θέλει να προετοιμάσει το έδαφος.

Συγκεκριμένα πέρα από την ΑΕΚ και ο ίδιος ο 55χρονος τεχνικός έχει κρατήσει οψιόν αποχώρησης για τον επόμενο Μάιο. Δηλαδή ακόμα και αν η ΑΕΚ θελήσει να συνεχίσουν ο Καρέρα μπορεί να αρνηθεί! Ολα αυτά βέβαια στην περίπτωση που έχει κάνει καλή δουλειά και δεχτεί κρούση από άλλη ομάδα και δη της χώρας του, όπου είναι το όνειρο του να επιστρέψει ως πρώτος προπονητής.

Με αυτά και με αυτά; Καταλαβαίνει ο καθένας ότι η Ένωση διατηρεί και το δικαίωμα να έχει τα μάτια της ανοιχτά, σε άλλες επιλογές. Και δη στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς που αποτελεί τον διακαή πόθο του Ίλια Ίβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ