Ολυμπιακός: «Τρελαίνει» κόσμο ο Τσιμίκας!

Ολυμπιακός: «Τρελαίνει» κόσμο ο Τσιμίκας!

Ο Έλληνας αριστερός μπακ έκανε απίθανο Τσάμπιονς Λιγκ με αποκορύφωμα την χθεσινή εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Οι σκάουτερ που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη και η αξία του που «εκτινάχθηκε».

Έχουν βγει πολλοί πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό στη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία. Τα 12 ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός έως τώρα, από τα καλοκαιρινά προκριματικά έως και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελούν κριτήριο για όλους στο Ρέντη.

Οι ερυθρόλευκοι και ο Πέδρο Μαρτίνς αναμετρήθηκαν με τους καλύτερους και έδειξαν πως μπορούν να κοιτάνε ψηλά χωρίς να… ζαλίζονται. Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν τη φετινή παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως όφειλαν, με την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ και έτσι συνεχίζουν να ονειρεύονται.

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του φετινού Ολυμπιακού, με εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ο Κώστας Τσιμίκας.

Ο 23χρονος αριστερός μπακ που «τρελαίνει» κόσμο με την απόδοση του και μόνο υπερβολή δεν είναι να πούμε πως βρίσκεται ήδη στους κορυφαίους της θέσης του στην Ευρώπη!

Ο Πέδρο Μαρτίνς την περσινή σεζόν «μοίρασε» τη θέση του αριστερού μπακ ανάμεσα σε Τσιμίκα και Κούτρη. Φέτος έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του ο Τσιμίκας. Παίζει ασταμάτητα, βασικός και στα 12 ευρωπαικά ματς με απόδοση που αγγίζει το «τέλειο» σχεδόν σε όλα τα ματς!

Αποκορύφωμα η χθεσινή απολαυστική απόδοση του με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Τσιμίκας «κάλπαζε» από την πλευρά του με τον Μαρτίνς να τον εμπιστεύεται για φουλ-μπακ και έτσι να έχει την δυνατότητα να ντουμπλάρει με τον αριστερό εξτρέμ που παίζει σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Ο νεαρός Έλληνας άσος του Ολυμπιακού, που στο ελληνικό ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης δεν παίζει βασικός στην Εθνική παρότι συναγωνίζεται και νικά τους κορυφαίους στην Ευρώπη, έχει καταφέρει να ανεβάσει κατακόρυφα τις επιδόσεις του και στο ανασταλτικό κομμάτι. Με αποτέλεσμα να είναι πλέον έτοιμος και ολοκληρωμένος αριστερός μπακ!

Οι σκάουτερ που «γέμισαν» τα επίσημα του Καραισκάκη και χθες εντυπωσιάστηκαν από τον Τσιμίκα που είναι αλήθεια πως μέσα στην τρέχουσα χρονιά έχει «εκτινάξει» την αξία του και την τιμή του στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου.

Έχοντας έως τώρα 21 συμμετοχές στα επίσημα ματς του Ολυμπιακού (9 αγώνες στη Σούπερ Λιγκ), παίζοντας ακόμη και με ενοχλήσεις όπως συνέβη χθες με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Κώστας Τσιμίκας αποτελεί βασικό εκφραστή της νέας ερυθρόλευκης γενιάς.

Και είναι δεδομένο πως οι προτάσεις που θα έρθουν από το εξωτερικό για τον Τσιμίκας θα είναι πολλές και με πολλά… μηδενικά στο τέλος. Ήδη άλλωστε εν όψει Ιανουαρίου αρκετές ομάδες από Γαλλία και Γερμανία ετοιμάζονται.

Το μεγάλο κέρδος για τον Τσιμίκα ήταν πως μπόρεσε να κερδίσει πολλά από την παρουσία του στο εξωτερικό με Έσμπιεργκ και Βίλεμ και γυρνώντας στον Ολυμπιακό να βρει τον Πέδρο Μαρτίνς που τον εμπιστεύτηκε απόλυτα. Η δουλειά του νεαρού αριστερού μπακ επιβραβεύτηκε με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκεται μαζί με τους Σα, Ποντένσε και Γκιγιέρμε στην κατηγορία των αναντικατάστατων στον Ολυμπιακό.

Έχοντας μπροστά του μια καριέρα που μπορεί με το ταλέντο και την αγωνιστική εντυπωσιακή βελτίωση που έχει κάνει, να τον πάει στα πιο υψηλά επίπεδα του ευρωπαικού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ