Βαρέλα: Η… αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ

Βαρέλα: Η… αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ

Ο Βαρέλα δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό… βράχο, με τον σέντερ μπακ από το Πράσινο Ακρωτήρι να παραπαίει. Σε 11 καθαρά ενενηντάλεπτα που έχει αγωνιστεί φέτος, ο ΠΑΟΚ δεν έχει κρατήσει ούτε μια φορά ανέπαφη την εστία του. Εχει παίξει συνολικά 13 ματς και ο Δικέφαλος έχει δεχθεί 22 γκολ!

Εφιαλτικό ήταν το προχθεσινό βράδυ για τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να δέχεται μια ταπεινωτική ήττα από τον Αρη με 4-2. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Δικεφάλου μετά από 665 ημέρες, στις οποίες η ομάδα της Θεσσαλονίκης έτρεχε ένα αήττητο σερί 51 παιχνιδιών.

Τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί τέσσερα γκολ σε ματς πρωταθλήματος ήταν την σεζόν 2016-2017 σε ένα παιχνίδι με τον Ατρόμητο (28/11/2016)! Οι Περιστεριώτες είχαν κερδίσει στην Τούμπα με 4-3, σε έναν αγώνα που οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με 2-0 και 3-1.

Μετά από δυόμιση χρόνια ο Δικέφαλος δέχθηκε και πάλι τέσσερα γκολ, με αποτέλεσμα να σπάσει το αήττητο σερί που έτρεχε στην Σούπερ Λιγκα. Ένα σερί, που είχε χτίσει κυρίως λόγω της εξαιρετικής άμυνας που έπαιζε επί των ημερών του Ραζβάν Λουτσέσκου. Συγκεκριμένα, οι Ασπρόμαυροι είχαν να ηττηθούν στο πρωτάθλημα από τις 4/3/2018 και το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη (3-2).

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν σε 30 ματς στην Σούπερ Λίγκα δέχθηκε 14 γκολ, ενώ φέτος σε 17 παιχνίδια έχει δεχθεί ήδη 17 γκολ! Ενας από τους «βράχους» της άμυνας και πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας του Δικεφάλου στο περσινό νταμπλ ήταν ο Βαρέλα.

Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι στο περσινό πρωτάθλημα έπαιξε σε 27 ματς, έχοντας 2 γκολ και 3 ασίστ σε 2.387 λεπτά συμμετοχής. Φέτος, ο Βαρέλα μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς να έχει σκοράρει ή να έχει βγάλει ασίστ σε 949 λεπτά συμμετοχής.

Σε αυτά τα 13 ματς που έχει παίξει ο Αφρικανός σέντερ μπακ ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί 22 γκολ! Μόνο στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στο οποίο μπήκε ως αλλαγή και έπαιξε μόλις 11 λεπτά, δεν δέχθηκε γκολ ο Δικέφαλος του Βορρά. Σε 11 καθαρά ενενηντάλεπτα που έχει αγωνιστεί ο Βαρέλα φέτος, ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Όπως επίσης και στο ματς με τον Πανιώνιο στην Τούμπα, στον οποίο αντικαταστάθηκε στο 38’, λόγω τραυματισμού.

Ο Φερνάντο Βαρέλα δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Οι εμφανίσεις του είναι απογοητευτικές, με αποκορύφωμα το χθεσινό ματς με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Εκεί όπου έλειπε ο Κρέσπο, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να μπάζει… νερά. Δέχθηκε τέσσερα γκολ, με τον Βαρέλα και τον Ινγκι Ινγκασον να… κουτουλάνε και τους ποδοσφαιριστές του Αρη να κάνουν πάρτι στην επίθεση.

Το μεγάλο όπλο του Δικεφάλου στην περσινή σεζόν έχει εξελιχθεί φέτος στην αχίλλειο πτέρνα του. Η άμυνά του αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και σε αυτό οφείλεται η τραγική κατάσταση του Βαρέλα, ο οποίος το καλοκαίρι ανανέωσε, παίρνοντας ένα ηγεμονικό – για τα ελληνικά δεδομένα – συμβόλαιο.

Για του λόγου το αληθές, δείτε τον παρακάτω πίνακα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ