Βαλμπουενά: Ο… μάγος με τα «δώρα»

Βαλμπουενά: Ο… μάγος με τα «δώρα»

Ο Γάλλος παικταράς έχει αναγεννηθεί στο μεγάλο λιμάνι και έχει εξελιχθεί σε ηγέτη του Ολυμπιακού. Απέναντι στον Πανιώνιο έβγαλε την 18η ασίστ του στη φετινή σεζόν και 6η στα τελευταία 4 παιχνίδια. Σε τρομερή κατάσταση ο… μάγος του Θρύλου, που δείχνει έτοιμος για τα μεγάλα ματς με Αρσεναλ και ΠΑΟΚ.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έκανε το «κόλπο γκρόσο» και έφερε στην Ελλάδα τον Ματιέ Βαλμπουενά. Έναν παικταρά παγκοσμίου κλάσης, με τεράστια καριέρα στην Μαρσέιγ. Μια μεταγραφή, την οποία πολλοί προσπάθησαν να απαξιώσουν λόγω της ηλικίας του Γάλλου μεσοεπιθετικού.

Το «35» που βρίσκεται δίπλα από το όνομα του βραχύσωμου παικταρά έκανε πολλούς να πουν ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά έρχεται στην Ελλάδα για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα. Ο ίδιος, όμως, με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια με τα ερυθρόλευκα, φρόντισε να τους διαψεύσει και να επιβεβαιώσει απόλυτα τη φράση που λέει: «Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς».

Ο Γάλλος πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Σίγουρα την καλύτερη σεζόν μετά την αποχώρησή του από την Μαρσέιγ το 2014. Ο έμπειρος άσος κάνει πράγματα και θαύματα με την ερυθρόλευκη φανέλα και έχει κερδίσει με το σπαθί του την αγάπη, τον σεβασμό και τον θαυμασμό των οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομά του και υποκλίνονται στο μεγαλείο του.

Το ματς με τον Πανιώνιο ήταν το 27ο φετινό παιχνίδι για τον Βαλμπουενά. Ό 35χρονος μεσοεπιθετικός έχει αναγεννηθεί στο μεγάλο λιμάνι, με τον Γάλλο παικταρά να κάνει ματσάρες και να έχει βοηθήσει τα μέγιστα τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των Πειραιωτών και έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα, έχοντας 8 γκολ και 18 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Βαλμπουενά πήρε πάνω του τον Ολυμπιακό, όταν τραυματίστηκε ο Φορτούνης. Βγήκε μπροστά και με τη σπουδαία του κλάση και την ηγετική του προσωπικότητα τον βοήθησε να βρεθεί στους ομίλους του Champions League, να προκριθεί στους «32» του Europa League και να βρίσκεται στην κορυφή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, στους κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ο Ματιέ έπαιξε σε 9 ματς, έχοντας 2 γκολ και 6 ασίστ, ενώ στο πρωτάθλημα έχει 6 γκολ και 9 ασίστ σε 17 ματς.

Ο Γάλλος μάλιστα πρόλαβε και έβαλε και την υπογραφή του στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την Λαμία, όταν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και με τρεις ασίστ βοήθησε τον Ολυμπιακό να ανατρέψει το σκορ, να πάρει τη νίκη με 3-2 και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στο χθεσινό ματς με τον Πανιώνιο έκανε και πάλι το… δώρο του. Εβγαλε την ασίστ στο γκολ του Χασάν στο 4’, με το οποίο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς άνοιξε το σκορ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Ο Ματιέ είναι σε τρομακτική κατάσταση, με τον Πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έχει μπροστά της δύο παιχνίδι με την Αρσεναλ, για τους «32» του Europa League και το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, το οποίο ουσιαστικά θα κρίνει ποια ομάδα θα τερματίσει στην κορυφή της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν είναι φορμαρισμένος, κάνει ματσάρες με την ερυθρόλευκη φανέλα και δείχνει έτοιμος να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό άθλο, αλλά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, που αποτελεί τον μεγάλο φετινό στόχο του συλλόγου. Ο Ματιέ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για τους Πειραιώτες, με τον Μαρτίνς να τον διαχειρίζεται σωστά. Στο ματς του Κυπέλλου τον έβαλε ως αλλαγή, ενώ κόντρα στον Πανιώνιο τον έβγαλε στο β’ μέρος.

Θέλει να τον έχει φρέσκο για τα μεγάλα ματς που έρχονται. Εκεί που θα… καίει η μπάλα. Εκεί που με ένα άγγιγμά του μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε θριάμβους και τίτλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ