Δεκανίκι του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Δεκανίκι του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Ιστορικές στιγμές στο σημερινό Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας, καθώς όπως φαίνεται υπάρχουν συμμαχίες που δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα.

Ιστορικές στιγμές στο Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας, καθώς όπως φαίνεται υπάρχουν συμμαχίες που δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Ακόμη και σε υποθέσεις που σε τελική ανάλυση αφορούν τους πάντες. Την υπόληψη του ίδιου του πρωταθλήματος. Της Σούπερ Λιγκ 1 που από τις 27 Γενάρη συνεχίζεται σαν να μην τρέχει τίποτε, παρά το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που επιβεβαιώνει πως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη βρίσκονται κάτω από την ίδια επιχειρηματική ομπρέλα. Αυτή του Ιβάν Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη που την Κυριακή παίζουν αντίπαλοι στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας.

Ως γνωστόν οι δύο ομάδες προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την ποινή για την «βαρεία» παράβαση που υπέπεσαν. Προσπαθούν να στείλουν την υπόθεση στο «αρχείο», στο συρτάρι κάποιου Δικαστή. Για τον λόγο αυτό την περασμένη εβδομάδα προσέφυγαν στα Πολιτικά Δικαστήρια θέλοντας να μπλοκάρουν τις εξελίξεις. Επιδιώκουν να πάρουν μια «προσωρινή διαταγή» που θα χρησιμοποιήσουν ως ανάχωμα ώστε τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου να μην μπορούν να επιβάλλουν ποινές μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων.

Να αφήσουν δηλαδή το ποδόσφαιρο έρμαιο του χρόνου (ως το Πάσχα του 2021 εκτιμούν κάποιοι). Να παίζουν οι ομάδες και ας ξέρουν ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη! Η ανυποληψία στα καλύτερα της σα να λέμε. Ποιος όμως στα αλήθεια νοιάζεται για το ποδόσφαιρο. Εδώ στα μέρη μας, σημασία έχουν μόνο οι… παρτίδες ανάμεσα στις ΠΑΕ.

Για να το ολοκληρώσουμε όμως: Η προσφυγή των δύο ομάδων στο Διοικητικό Εφετείο και το Συμβούλιο της Επικρατείας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Με όσα πρεσβεύουν η UEFA και η FIFA αλλά και όσα προβλέπει ο ΚΑΠ. Πολύ λογικά καταγγέλθηκαν από τον Ολυμπιακό για αυτό. Με βάση το άρθρο 35 του ΚΑΠ οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν επί της ουσίας την απόσυρση των προσφυγών στα πολιτικά δικαστήρια, όπως προβλέπεται. Με πρώτη «ποινή» την απαγόρευση των μεταγραφών και την αυστηρή προειδοποίηση πως αν σε τριάντα ημέρες οι δύο ομάδες δεν έχουν συνετιστεί θα πρέπει να αποβληθούν από το πρωτάθλημα. Όπως δηλαδή προβλέπει ο νόμος. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Μόνο οι προβλεπόμενες ποινές.

Η νομική υπηρεσία της Σούπερ Λιγκ θέλοντας να γλιτώσει τον μπελά αποτάνθηκε πως το θέμα θα πρέπει να πάει στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Και σε αυτό συμφώνησαν οι περισσότεροι. Ανάμεσα τους ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Τελικά όμως το θέμα έφτασε σε ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη. Εκεί συνέβησαν διάφορα κωμικοτραγικά. Η Λαμία ας πούμε που συμμετείχε κανονικά στο Συμβούλιο… εξαφανίστηκε για να μην ψηφίσει. Την… παράσταση όμως έκλεψε ο Παναθηναϊκός. Ο Μπουτσικάρης που ενώ ξαναλέμε ότι συμφώνησε να πάει η υπόθεση στο διαιτητικό δικαστήριο τελικά ψήφισε σε βάρος της καταγγελίας! Η ψήφος του έμελλε να είναι και η καθοριστική μιας και το αποτέλεσμα ήταν 5-4.

Υπέρ της πρότασης του Ολυμπιακού ψήφισαν -οι Ερυθρόλευκοι φυσικά και…- ο Πανιώνιος (που πέφτει κατηγορία από αυτή την ιστορία), ο Άρης και η ΑΕΛ. Κατά ο ΠΑΟΚ, η Ξάνθη, ο Βόλος, ο Παναιτωλικός (ναι όλο… το μπλοκ) και ο Παναθηναϊκός.

Η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος και ο ΟΦΗ έγιναν… κυανόκρανοι. Έμειναν στην άποψη ότι η υπόθεση πρέπει να πάει στο διαιτητικό δικαστήριο. Με δύο λόγια ο Παναθηναϊκός έκρινε την υπόθεση. Αυτά για να μην δημιουργούνται… παρεξηγήσεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ