Η απόφαση είναι δεσμευτική, ο ΠΑΟΚ πάλι ακροβατεί…

Η απόφαση είναι δεσμευτική, ο ΠΑΟΚ πάλι ακροβατεί…

Ο ΠΑΟΚ αρχικά μιλούσε για ακύρωση της απόφασης της ΕΕΑ και ζητούσε να μην ληφθεί υπόψη. Τώρα που αποδεικνύεται ότι είναι δεσμευτική, παίζει… επικοινωνία, επειδή δεν μπορεί αποφύγει την τιμωρία;

Νομικές ακροβασίες. Κατά το δοκούν αξιολόγηση της απόφασης. Νομική προσέγγιση που… βολεύει, κόντρα στο προφανές της απόφασης. Κόντρα σε αυτό που αποδέχθηκαν και οι τακτικοί δικαστές της Super League. Οι ίδιοι τακτικοί δικαστές που ο ΠΑΟΚ αποθέωνε πριν την απόφαση της ΕΕΑ, αλλά τώρα τους… μέμφεται. Επειδή δεν το ακολούθησαν το αφήγημα των νομικών ακροβασιών του.

Αυτή τη φορά οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν τις ακροβασίες και πάνω στην απορριπτική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, αναφορικά με την προσωρινή διαταγή που αιτήθηκε, ώστε να ανασταλούν οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων για την αποδεδειγμένη σε δύο βαθμούς, πλέον, πολυιδιοκτησία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, λοιπόν, αυτή τη φορά συγχέει την κρίση του δικαστηρίου, ότι η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι εκτελεστή και άρα δεν προσβάλλεται στα διοικητικά δικαστήρια, με τη δεσμευτικότητα της απόφασης της ΕΕΑ.

Η απόφαση της ΕΕΑ, όπως κρίθηκε από το Πρωτοβάθμιο Οργανο της Super League είναι δεσμευτική για τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. Και αυτό είναι σαφές, κόντρα στη ρητορική του ΠΑΟΚ, που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει.

Βεβαίως, το τι κάνει ο ΠΑΟΚ είναι κάτι διαφορετικό. Και είναι δικαίωμά του να ακολουθεί τη δική του υπερασπιστική γραμμή, όσο ανεδαφική κι αν είναι.

Το σοβαρό ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει ο Δικέφαλος του Βορρά και οι νομικοί του είναι το εξής: Ολο αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ υποστήριζε με σθένος και βεβαιότητα ότι θα ακυρώσει την απόφαση της ΕΕΑ και ζητούσε να μην ληφθεί υπόψη. Τώρα που αποδεικνύεται ότι και δεν μπορεί να την ακυρώσει και είναι δεσμευτική για την ΕΠΟ, πώς θα αποφύγει την τιμωρία;

ΥΓ. Κόντρα στις αφηγηματικές παλινωδίες και τις διάφορες ακραίες ρητορικές, είναι σαφές ότι ακόμη κι αν οποιοσδήποτε αθλητικός δικαστής προσπαθούσε να μπει στην ουσία της υπόθεσης (κάτι που ξεκάθαρα δεν μπορεί να γίνει), δεν θα μπορούσε να δικάσει. Γιατί; Διότι δεν έχει δικαιοδοσία, δεν μπορεί να ελέγξει τις ΠΑΕ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας. Δεν έχει τα εργαλεία. Τα νομικά εργαλεία. Μόνο η ΕΕΑ τα έχει. Δεν μπορεί η αθλητική δικαιοσύνη να έχει πρόσβαση σε offshore εταιρείες, σε τραπεζικούς λογαριασμούς, σε ιδιωτικά συμφωνητικά κλπ. Πώς, λοιπόν, θα ελέγξει; Πώς θα μπει στην ουσία; Ο ΠΑΟΚ ξέρει τις απαντήσεις. Ξέρει ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό. Και απλώς παίζει για ακόμη μία φορά το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ