Οι δύο πόλοι στην ΕΠΟ και η πρόθεση της ΚΕΔ για πλέι οφ και Κύπελλο

Οι δύο πόλοι στην ΕΠΟ και η πρόθεση της ΚΕΔ για πλέι οφ και Κύπελλο

Οι σκέψεις των παραγόντων της ΕΠΟ και της ΚΕΔ για τη διεξαγωγή των πλέι οφ, των πλέι άουτ, αλλά και των αγώνων του Κυπέλλου - Τι θα γίνει με τους ξένους διαιτητές και με το VAR.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε διαδικασία επανεκκίνησης, με τις ομάδες να ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση. Στόχος όλων, εκτός από το κίνημα της παύλας, είναι η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου.

Ωστόσο, ένα από τα ζητήματα που λυθεί άμεσα πριν την επιστροφή των ομάδων στους αγωνιστικούς χώρους, είναι αυτό της διαιτησίας. Τι θα γίνει στα πλέι οφ,  στα πλέι άουτ στους επαναληπτικούς του Κυπέλλου, αλλά και στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Τι θα γίνει με τους ξένους διαιτητές, το VAR, αλλά και τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τη δεδομένη στιγμή φαίνεται πως υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις σχετικά με τους διαιτητές των πλέι οφ, αλλά και του Κυπέλλου. Ο πρώτος πόλος πιστεύει ότι θα πρέπει να στηριχθούν περισσότερο οι Ελληνες διαιτητές, ενώ ο δεύτερος πόλος στέκεται στο γεγονός ότι οι ξένοι διαιτητές προσδίδουν μεγαλύτερη σιγουριά, εικόνα αξιοπιστίας αλλά και λιγότερη… γκρίνια.

Η ΚΕΔ από την πλευρά της περιμένει να δει τις συνθήκες, αλλά και τα δεδομένα που θα ισχύσουν στις πτήσεις, αλλά και γενικά στα ταξίδια και τις μετακινήσεις και στη συνέχεια θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις. Ενα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να έρθουν διαιτητές από τα Βαλκάνια, που είναι σχετικά κοντινή απόσταση.

Πρόθεση της ΚΕΔ είναι να υπάρχουν ξένοι διαιτητές στα play offs, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Οσον αφορά στο VAR, στόχος των ανθρώπων της ΚΕΔ και της ΕΠΟ είναι τα ματς των play offs, αλλά και των play out, όπως επίσης και του Κυπέλλου, να διεξαχθούν με VAR.

Με το VAR ελαχιστοποιούνται τα λάθη και είναι σημαντικό σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, καθώς κρίνονται προκρίσεις, τίτλοι, αλλά και υποβιβασμοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ