Για το διάστημα 6-9 Μαΐου προγραμματίστηκε η τελική φάση του Europe Cup γυναικών

Για το διάστημα 6-9 Μαΐου προγραμματίστηκε η τελική φάση του Europe Cup γυναικών

Ένα ακόμη μίτινγκ στην εποχή του κορωνοϊού πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Ένα ακόμη μίτινγκ στην εποχή του κορωνοϊού πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Όπως κάθε φορά, η ETTU έκανε τη σχετική ενημέρωση μέσα από την ιστοσελίδα της και από τα σημεία, που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική πλευρά, κρατάμε αρχικά την ημερομηνία για την τελική φάση του Europe Cup γυναικών, όπου είναι ν’ αγωνιστούν οι Σάρισες Φλώρινας.

Ως γνωστόν, πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί η ακύρωση της φάσης των γκρουπ στο δεύτερο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο και η μεταφορά κατευθείαν στο τελικό στάδιο και σε συνθήκες «φούσκας». Τώρα έγινε γνωστό ότι …η αρχή και το τέλος της φετινής διοργάνωσης θα γίνει στο διάστημα από 6 έως 9 Μαΐου, απλά ακόμη αναζητείται ο τόπος διεξαγωγής.

Το σωματείο της Φλώρινας θυμίζουμε ότι επρόκειτο να φιλοξενήσει κιόλας όμιλο στην πρώτη φάση. Εξάλλου, το δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται ν’ αλλάξουν οι πόλεις διεξαγωγής για το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, σημειώνει ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων του 2022 φεύγει από το Κάρντιφ της Ουαλίας κι όλα αυτά επίσης εξαιτίας της κακής επιδημιολογικής εικόνας σε διάφορες χώρες…

Το κείμενο στο σάιτ της ETTU αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο αναπληρωτής πρόεδρος Πέδρο Μούρα ενημέρωσε ότι η νέα Ηπειρωτική Συμφωνία, η World Table Tennis και η παγκόσμια κατάταξη θα είναι μεταξύ των θεμάτων, που θα συζητηθούν κατά την προσεχή συνάντηση με εκπροσώπους της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF) στην Ντόχα.

Το Δ.Σ. ενέκρινε το πρόγραμμα επαναπροσδιορισμού της ETTU, ενώ παράλληλα συμφώνησε για να σχεδιαστεί ένα νέο λογότυπο.

Ο αντιπρόεδρος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ ανακοίνωσε την πρόσφατη κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων του Τσάμπιονς Λιγκ (ανδρών και γυναικών), στην οποία παρουσιάστηκαν πιθανές δομές για τη διοργάνωση της σεζόν 2021-2022. Όλοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι θα κληθούν να καταθέσουν τα σχόλιά τους. Για το Europe Cup σημειώθηκε ότι οι τελικοί γύροι θα διεξαχθούν στις 6-9 Μαΐου για τις γυναίκες και στις 12-15 Μαΐου για τους άνδρες.

Το Δ.Σ. συμφώνησε να έχει συμμετοχή στους 3ους Ευρωπαϊκούς αγώνες το 2023 και να ζητήσει αύξηση της ποσόστωσης για τους αθλητές χάρη στο αγώνισμα του ομαδικού.

Η αντιπρόεδρος Ίνα Γιόζεφσον έκανε γνωστό ότι η ομοσπονδία της Ουαλίας έχει αμφιβολίες πια στο να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βετεράνων του 2022 λόγω της αβεβαιότητας γύρω από την πανδημία Covid 19. Σημειώθηκε παράλληλα, η απροθυμία της ουαλικής κυβέρνησης να επιτρέψει μεγάλα γεγονότα μέχρι το τέλος του 2022. Το διοικητικό συμβούλιο της ETTU και η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων συμφώνησαν ότι θα ήταν δύσκολο να διοργανωθεί η εκδήλωση στο Κάρντιφ με επιτυχία και ασφάλεια. Θα ανοίξει έτσι μια διαδικασία διαγωνισμού για την εύρεση ενός νέου διοργανωτή.

Εξαιτίας της κατάστασης με τον κορωνοϊό τόσο στην Πορτογαλία όσο και στην Κροατία η ETTU έχει δεχτεί αιτήματα για αλλαγή του τόπου διεξαγωγής στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά του απλού και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Η πρώτη αγωνιστική εκδήλωση είναι να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Λισαβόνα και η δεύτερη τον Ιούλιο στο Ζάγκρεμπ (σ.σ. για το ίδιο μέρος ήταν και πέρσι το Ευρωπαϊκό νέων και ακυρώθηκε). Τα τελευταία χρόνια και οι δύο πόλεις έχουν φιλοξενήσει διοργανώσεις της ETTU.

Ο πρόεδρος Ιγκόρ Λεβίτιν τέλος ευχήθηκε και συνεχάρη για τη δουλειά τους όλες τις κυρίες της οικογένειας της ETTU με αφορμή τέλος την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ