Πρωτιά για Σγουρόπουλο στον όμιλο, στα νοκ άουτ προκριματικά του απλού αποκλείστηκαν Σταματούρος και Γ. Κωνσταντινόπουλος

Πρωτιά για Σγουρόπουλο στον όμιλο, στα νοκ άουτ προκριματικά του απλού αποκλείστηκαν Σταματούρος και Γ. Κωνσταντινόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος σφράγισε με πρωτιά, όπως αναμενόταν, την απευθείας πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών, κατά την τέταρτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονάχου, ενώ ο Γιώργος Σταματούρος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος πάλεψαν για το αντίστοιχο εισιτήριο μέχρι τη δεύτερη προκριματική φάση.

Την ώρα που ο Σγουρόπουλος βγήκε 1ος και αήττητος στο 24ο γκρουπ και περιμένει αντίπαλο στον 1ο γύρο ο Σταματούρος και ο Κωνσταντινόπουλος πέρασαν ως 2οι από τους ομίλους τους για να κυνηγήσουν την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς. Το απόγευμα της Τρίτης 16/08 όμως, αποκλείστηκαν στον 1ο από τους δύο προκριματικούς γύρους, που απαιτούνται για την πρόκριση. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος είχε χάσει τις ελπίδες της πρώτης δυάδας στον δικό του όμιλο από τη Δευτέρα 15/08.

Στο δεύτερο προκριματικό στάδιο ο Σταματούρος αποκλείστηκε από τον Σέρβο Σέρβο Ζολ Πέτε (Νο 71) και ο Γ. Κωνσταντινόπουλος από τον Τούρκο Ιμπραχίμ Γκουντούζ (Νο 76). Αμφότεροι εξάντλησαν τις πιθανότητές τους για να φτάσουν στο καθοριστικό ματς για την πρόκριση, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πάρουν το σετ, που θα τους έβαζε πιο γερά στη διεκδίκηση της νίκης και ηττήθηκαν με 3-0 σετ. Ο Σταματούρος είχε καλή ευκαιρία στο 2ο σετ, το οποίο έχασε στην παράταση (7-11, 10-12, 7-11). Ο Κωνσταντινόπουλος «πλήρωσε» ορισμένα κακά διαστήματα και κάμφθηκε με 5-11, 5-11 και 8-11.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές των ομίλων. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος (νούμερο 54 στα seeding του αγωνίσματος) δικαίωσε τον ρόλο του 1ου φαβορί στο 24ο γκρουπ και πρώτευσε με 3 νίκες σε ισάριθμα ματς. Στην 3η αγωνιστική κατέβαλλε και τον Ματίας Μονγκιούστι από το Σαν Μαρίνο (Νο 97), πιο δύσκολα πάντως, απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-0 σετ. Η εξέλιξη 11-8, 11-8 και 11-9. Ο Ελευσίνιος άσος πέρασε απευθείας στο κυρίως ταμπλό των «64», ενώ τη 2η θέση πήρε ο Ρουμάνος Έντουαρντ Ιονέσκου (2 νίκες-1 ήττα) και πήγε στα νοκ άουτ προκριματικά.

Διαβάστε επίσης: Οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για Μοντέρο – «Σε συζητήσεις με τον εκπρόσωπό του» (pics & vid)

Ο Γιώργος Σταματούρος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος πέρασαν στο δεύτερο προκριματικό στάδιο με τη 2η θέση από τους ομίλους τους. Στο 8ο γκρουπ ο Σταματούρος (Νο 86) έκαμψε με 3-1 σετ τον Σλοβάκο Άνταμ Κλάμπερ (Νο 73). Έχασε το 1ο σετ, αλλά ισοφάρισε στην παράταση και μετά πέρασε το παιχνίδι του (8-11, 12-10, 11-5, 11-6). Την 1η θέση και την απευθείας πρόκριση από το γκρουπ πήρε ο Ρουμάνος Ράρες Σίπος.

Στο 11ο γκρουπ ο Κωνσταντινόπουλος (Νο 90) υποσκέλισε με το ίδιο σκορ τον Κάρλος Καμπαλέρο (Νο 69). Ο Ισπανός ήταν αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας στους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες στο ματς για το χάλκινο μετάλλιο. Η εξέλιξη 11-9, 6-11, 11-9 και 11-9. Νικητής του γκρουπ ήταν ο Ουκρανός επικεφαλής Γεβγέν Πριτσέπα.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το παιχνίδι του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου (Νο 95) με τον Βέλγο Φλοράν Λαμπιέ (Νο 67) για την 3η αγωνιστική στο 16ο γκρουπ. Ο πρωταθλητής μας ηττήθηκε με 3-0 σετ και αποκλείστηκε ως 4ος. Πρώτος και αήττητος ο Λαμπιέ, ενώ με εξαιρετική παρουσία κατέκτησε τη 2η θέση ο Μάριος Γιάγκου. Ο κορυφαίος Κύπριος (No 97) πέτυχε σπουδαία νίκη στο φινάλε με 3-1 σετ απέναντι στον Σλοβάκο Λούμπομιρ Πίστεϊ, ο οποίος μόλις τη Δευτέρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό μικτό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ το 2021 ήταν δευτεραθλητής Ευρώπης στο ίδιο αγώνισμα! Παράλληλα τον απέκλεισε από τη συνέχεια! Ο Γιάγκου έχασε αργότερα, στον 1ο προκριματικό γύρο, πολύ δύσκολα με 3-2 σετ από τον Νορβηγό Μπόργκαρ Χάουγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ