Μία διαφορετική αρχή στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών…

Μία διαφορετική αρχή στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών…

Στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έκανε την εκκίνησή του σήμερα το πρωί το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών.

Χωρίς εκπλήξεις, αλλά σ’ ένα σκηνικό κάπως διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. Με εικόνες, που τονώνουν το πρεστίζ της διοργάνωσης και την ίδια ώρα επιβεβαιώνουν τους λόγους, για τους οποίους οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να περιμένουν υψηλό θέαμα, συναρπαστική εξέλιξη και συναγωνισμό. Ο Ολυμπιακός, η Α.Ε.Κ. και ο Παναθηναϊκός σημείωσαν από δύο νίκες στην αρχή και φανέρωσαν άμεσα τη μεγάλη δυναμική τους στο κυνήγι του τίτλου. Είχαν ξένους αθλητές στη σύνθεσή τους και σε συνδυασμό με άλλους διεθνείς από το εξωτερικό ανέβασαν κι άλλο το αγωνιστικό επίπεδο και προσέλκυσαν φιλάθλους. Παράλληλα, η ιστορική κοινή παρουσία και των τριών μεγάλων σωματείων στην Α1 έφερε στην ομοσπονδιακή αίθουσα φωτογράφους και δημοσιογράφους. Επίσης, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πραγματοποίησε για πρώτη φορά on line ενημέρωση για τα αποτελέσματα μέσα από τη συνεργασία της με την ιστοσελίδα ttscore.io. Στη διεύθυνση http://www.ttscore.io/customer/24καταχωρούνται τα σκορ, όπως και όλα τα επί μέρους ματς από κάθε αναμέτρηση της Α1. Τέλος, η ιστοσελίδα Sportshero, εξειδικευμένη εδώ και χρόνια σε θέματα WEB TV, τράβηξε από το πρωί πλάνα από πολλούς ατομικούς αγώνες και μίλησε με εκπροσώπους όλων των ομάδων με σκοπό να παρουσιάσει αφιέρωμα στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός, η Α.Ε.Κ. και ο Παναθηναϊκός ήταν μεγάλα φαβορί στους σημερινούς αγώνες και το έδειξαν και στο τραπέζι. Η πρωταθλήτρια ομάδα του Πειραιά «κατέβασε» τον Ένιο Μέντες, τον έναν από τους δύο ξένους της και πέτυχε δύο νίκες με 4-0 απέναντι στον Άρη Νικαίας και τη Φιλία Ορεστιάδας. Ο Πορτογάλος είχε συνολικά τρεις νίκες. Χρησιμοποιήθηκε στα δύο ματς και ο 19χρονος Γιώργος Σταματούρος και …μοίρασαν τις συμμετοχές ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Ο περσινός Κυπελλούχος Αττικής Παναθηναϊκός ξεπέρασε το πρωί με 4-0 τη Φιλία Ορεστιάδας, αλλά το μεσημέρι συνάντησε δυσκολίες κόντρα στον Α.Ο. Ταταύλα, που είναι λιγότερο δυνατός σε σχέση με το περασμένο πρωτάθλημα και τη 2η θέση. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-2 χάρη σε δύο νίκες του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου, μία του αδερφού του Γιώργου και μία του Βούλγαρου Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ. Για τα Ταταύλα είχε δύο θετικά αποτελέσματα ο Βούλγαρος Τεοντόρ Αλεξαντρόφ. Κατέβαλλε με 3-2 τον Κωνσταντινόπουλο και με 3-0 τον Κοτζαμπάσεφ. Ο Αλεξαντρόφ είχε σημειώσει νωρίτερα και τη μοναδική νίκη της ομάδας του εναντίον της Α.Ε.Κ.. Έκαμψε με 3-2 σετ τον Τσέχο Μίχαλ Όμπεσλο. Η Α.Ε.Κ. νίκησε με 4-1 (ο Δημήτρης Παπαδημητρίου δεν αγωνίστηκε για τα Ταταύλα) και λίγο αργότερα επιβλήθηκε και του Ίφιτου Πατρών με 4-0. Από τους ξένους αθλητές της έχει στη διάθεσή της αυτό το Σαββατοκύριακο και τον πολύ γνωστό Ούγγρο Ντάνιελ Κοσίμπα. Ο εν λόγω αθλητής έκανε καλό ξεκίνημα στη νέα του εμπειρία, καθώς νίκησε με 3-0 σετ και τον Κύπριο πρωταθλητή του Ίφιτου, τον Μάριο Γιάνγκου. Στην αναμέτρηση με τους Πατρινούς αντιμετώπισε τον Γιάνγκου και ο Όμπεσλο (επικράτησε με 3-1). Στην τριάδα της Α.Ε.Κ. και ο πολύπειρος Κώστας Λαγογιάννης. Καλά στοιχεία από τη Φιλία έδειξε ο Βούλγαρος διεθνής Πετιό Κράστεφ, αλλά δεν απέφυγε τις ήττες σε πολύ δύσκολα παιχνίδια.

Δύο στα δύο είχε σήμερα και ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Ο άλλοτε πρωταθλητής κατέβαλλε τον Ίφιτο με 4-2 και τα Χανιά με 4-0 κι έβαλε αμέσως δυνατή υποψηφιότητα για είσοδο στην 4άδα. Το πρωί ο Γιάνγκου αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός απέναντι στην άμυνα και νίκησε με 3-0 σετ τον Ντανιέλ Τσιόκα και τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη, αλλά οι «Πολίτες» βρήκαν τις λύσεις στα υπόλοιπα ματς. Στο 2-2 των ομάδων ο Αγγελάκης έκαμψε με 3-2 έναν άλλο αθλητή, που αποδίδει πολύ καλά με αμυντικούς, τον Κλαούντιο Κύρου. Το σκορ έκλεισε ο Στράτος Δαμιανής με το 3-1 εναντίον του Μάριου Ελέζογλου. Τσιόκας και Αγγελάκης είχαν αργότερα οριακές νίκες με 3-2 κι απέναντι στα Χανιά (με Αντώνη Μαλινάκη και Νίκο Αντωνιάδη αντίστοιχα).

Η ομάδα της Κρήτης, που επιδιώκει βασικά την απευθείας σωτηρία, άρχισε με δύσκολη επικράτηση εναντίον του Α.Ο. Πεύκης. Στο τελικό 4-2 πέτυχε δύο νίκες ο νεοαποκτηθείς Αντωνιάδης (με 3-0 τον Γιάννη Παπαδάκη και τον Γιάννη Πετρόπουλο) κι από μία ο Μαλινάκης (3-1 τον Γιώργο Παντερή) και ο Κώστας Μουτσάκης (3-0 τον Πετρόπουλο). Για το αθηναϊκό σωματείο, που δεν είχε στη διάθεσή του τον Γάλλο Κουεντέν Πραντέλ, είχαν από μία νίκη ο Παντερής (3-0 τον Μουτσάκη) και ο Παπαδάκης (3-0 τον Μαλινάκη).

Κρίσιμος για τη «μάχη» της παραμονής ήταν αργότερα ο αγώνας του Άρη Νικαίας με την Πεύκη. Ήταν η μοναδική συνάντηση σήμερα, που έφτασε μέχρι το διπλό και τελικά χαμογέλασε η Πεύκη επικρατώντας με 4-3.

Αναλυτικά ο αγώνας Άρης Νικαίας-Α.Ο. Πεύκης 3-4:

Ηλίας Μιχαηλίδης-Γιώργος Παντερής 2-3 (11-7, 11-13, 6-11, 11-9, 5-11)

Δημήτρης Κορδούτης-Γιάννης Παπαδάκης 3-2 (6-11, 11-5, 9-11, 14-12, 11-2)

Σταύρος Βρεττάκος-Γιάννης Πετρόπουλος 3-0 (11-9, 11-8, 12-10)

Μιχαηλίδης-Παπαδάκης 0-3 (7-11, 4-11, 9-11)

Βρεττάκος-Παντερής 1-3 (8-11, 9-11, 11-2, 7-11)

Κορδούτης-Πετρόπουλος 3-0 (11-8, 11-4, 11-4)

Κορδούτης/Μιχαηλίδης-Παντερής/Παπαδάκης 1-3 (11-8, 9-11, 3-11, 8-11)

Η αυριανή 3η αγωνιστική γίνεται στις 10.00. Αναφορικά με τα on line αποτελέσματα οι φίλοι του αθλήματος πρέπει να μπουν αρχικά στη διεύθυνση http://www.ttscore.io/event/204#. Ακολούθως «πατάνε» στην ενότητα Leagues και μετά στην κατηγορία «άνδρες» για να τους εμφανιστεί η βαθμολογία της Α1. Αν κάνουν κλικ στα details βγαίνει το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα κι αν θέλουν να δουν την εξέλιξη των  παιχνιδιών μπορούν να «πατήσουν» πάνω στο ματς που τους ενδιαφέρει.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας στην Α1:

Φιλία Ορεστιάδας-Παναθηναϊκός      0-4

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ε.Κ.                     1-4

Α.Ο. Πεύκης-Ο.Α. Χανίων              2-4

Ίφιτος Πατρών-Α.Σ. Πέρα Αθηνών   2-4

Ολυμπιακός-Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας     4-0

Α.Ο. Ταταύλα-Παναθηναϊκός           2-4

Α.Σ. Πέρα-Ο.Α. Χανίων                  4-0

Άρης Νικαίας-Α.Ο. Πεύκης              3-4

Ολυμπιακός-Φιλία Ορεστιάδας         4-0

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Α.Ε.Κ.             0-4

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ