Ίσταντς – ΑΕΚ 20-24

Ίσταντς – ΑΕΚ 20-24

Η καταιγιστική ΑΕΚ «πάτησε» την Ίσταντς και στον δεύτερο τελικό (20-24) και κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό, το EHF European Cup.

Είναι γεγονός! Η ΑΕΚ ήταν κλάσεις ανώτερη από την Ίσταντς, πανηγύρισε με άνεση τη νίκη (και) στον δεύτερο τελικό (20-24) και κατέκτησε τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο, αυτόν του EHF European Cup.

Με «χρυσά» γράμματα θα γραφτεί στην ιστορία του κιτρινόμαυρου συλλόγου η σημερινή μέρα, αλλά και του ανδρικού ελληνικού χάντμπολ, καθώς αυτό είναι το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το Challenge Cup που είχε πάρει ο Διομήδης Άργους, με προπονητή τον νυν τεχνικό του Δικεφάλου, Δημήτρη Δημητρούλια.

Ο Μπάουερ πραγματοποίησε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση και δεν επέτρεψε στους Σουηδούς να πάρουν… αέρα, ενώ Μυλωνάς και Κεδέρης σήκωσαν στις πλάτες τους τον τομέα του σκοραρίσματος και έτσι η Ένωση μετά τη νίκη στον πρώτο τελικό (30-26), επικράτησε και στον δεύτερο (20-24) και κατέκτησε το EHF European Cup για τη σεζόν 2020/2021.

Δείτε ΕΔΩ τη ροή του μεγάλου τελικού

Στα του παιχνιδιού η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια μπήκε… φουριόζα στο παιχνίδι και είχε μόνιμα το προβάδισμα με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μυλωνά, ο οποίος πέτυχε τα πρώτα τρία τέρματα της ομάδας του και την έφτασε για πρώτη φορά στο +3 (5-8).

Οι Σουηδοί όμως είχαν τον Νίγκρεν σε φοβερή μέρα και εκείνος ήταν που τους οδήγησε στο να πάρουν το προβάδισμα (11-10). Ο Πέντερσεν όμως δεν ήθελε να δει τον Δικέφαλο να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ και με ένα δικό του γκολ διαμόρφωσε το 11-11, το οποίοι ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να περάσουν δυόμισι λεπτά για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα, κάτι το οποίο έγινε από τον Χάλμπακ (12-11), όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν άφησαν τη σουηδική ομάδα να πάρει κάποια σημαντική διαφορά χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Δομπρή.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, όμως αυτό άλλαξε όταν οι παίκτες της ΑΕΚ… αφηνίασαν και με τους Καλόμοιρο, Κεδέρη και Μυλωνά έφυγαν στο +3 (16-19). Εκεί είχε τελειώσει η υπόθεση τίτλου και χάρη στον εξαιρετικό Μπάουερ, αλλά και τη δύναμη της ψυχολογίας, διαμορφώθηκε το τελικό 20-24 υπέρ της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΑΕΚ, που πλέον στοχεύει στο τρεμπλ.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-4, 5-7, 8-9, 10-10, 11-11 (ημιχρ.), 13-12, 14-14, 15-17, 16-19, 16-21, 20-24.

Ίσταντς: Kραφτ, Χάλμπακ, Σβένσον Κ., Χούγκοσον, Νίγκρεν, Άντερσον Χ., Μπρόμαν, Μπάλσταντ, Πέτερσον, Νταχλίν, Λάρσεν, Γιένσεν, Άντερσον Τ., Παλμάρ, Σβένσον Τ., Γκούσταβσον.

ΑΕΚ: Μπάουερ, Αραμπατζής, Χίκερουντ, Τζηράς, Δομπρής, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Πέντερσεν, Λέμος, Παπαδιονυσίου, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μπουνέτα, Κεδέρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ