Μπελιμπασάκη : Η απονομή και η… πρωτιά στα 400μ.

Μπελιμπασάκη : Η απονομή και η… πρωτιά στα 400μ.

Η Μπελιμπασάκη έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 400 μέτρα.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ανέβηκε σήμερα (Κυριακή 12/8) στο βάθρο των νικητών και παρέλαβε το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στα 400 μέτρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Στο κέντρο του Βερολίνου εκεί όπου έγιναν όλες οι απονομές της διοργάνωσης, η Μπελιμπασάκη έζησε το αποκορύφωμα της σπουδαίας εμπειρίας στη διοργάνωση. Η αθλήτρια μας επιστρέφει στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15.10.

Η Μπελιμπασάκη πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας Ελληνας και καμία Ελληνίδα σε μεγάλη διοργάνωση στα 400 μ. Η πρωταθλήτρια μας κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας στο αγώνισμα με 50.45 και έγραψε με μεγάλα γράμματα το όνομα της στην ιστορία του αγωνίσματος.

Η πρωταθλήτρια του Κώστα Ηλία έκανε πολύ καλή και ισορροπημένη κούρσα και έχασε στην ουσία πάνω στη γραμμή του τερματισμού από την Πολωνή Τζαστίνα Σβάιτι- Ερσετικ που έφτασε στον τερματισμό με αρκετές δυνάμεις και τερμάτισε πρώτη σε 50.41, επίδοση που είναι η κορυφαία στην Ευρώπη.

Η Μπελιμπασάκη βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση, το οποίο ήταν 50.56 της Φανής Χαλκιά από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2004 επίσης στο ίδιο στάδιο. Παράλληλα βελτίωσε και το ατομικό της ρεκόρ το οποίο ήταν 51.14.

Δείτε φωτογραφίες από την απονομή της 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ