Αυθεντικός αλλά… 88ος ο Μαραθώνιος της Αθήνας

Αυθεντικός αλλά… 88ος ο Μαραθώνιος της Αθήνας

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου, αξιολόγησε και κατέταξε όλους του Μαραθώνιους που διεξάγονται στον κόσμο, με τον “Αυθεντικό Μαραθώνιο” της Αθήνα να καταλαμβάνει μόλις την 88η θέση.

Καλοί οι συμβολισμοί και η σύνδεση με την Ιστορία που είναι δεδομένη και αναπόφευκτη. Άλλωστε είναι η μόνη διαδρομή που δικαιούται την ονομασία αυτή μεταξύ όλων των άλλων στον κόσμο.

Όμως πέρα από αυτό, αθλητικά και αγωνιστικά, ο Μαραθώνιος της Αθήνας παρουσιάζει αρκετές ανεπάρκειες σύμφωνα με την αξιολόγηση του All Athletics που υιοθετεί και η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Κάπως έτσι, πήρε χαμηλό βαθμό στο scoring system και κατέλαβε μόλις την 88η θέση παγκοσμίως και την 38η στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό είναι πως καμία άλλη από τις ελληνικές διαδρομές Μαραθωνίου (Μέγας Αλέξανδρος- Θεσσαλονίκη και αυτός της Ρόδου) δεν βαθμολογήθηκαν επαρκώς για να βρίσκονται μέσα στις καλύτερες 250! Για την ιστορία πρώτος αναδείχθηκε ο Μαραθώνιος του Λονδίνου, με δεύτερο αυτόν του Βερολίνου και τρίτο του Άμστερνταμ, ενώ την 5άδα κλείνουν Παρίσι και Ρότερνταμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ