Στοκχόλμη: Μέγας Τσιτσιπάς «καθάρισε» τον Κολσράιμπερ και βλέπει τίτλο!

Στοκχόλμη: Μέγας Τσιτσιπάς «καθάρισε» τον Κολσράιμπερ και βλέπει τίτλο!

Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ του γερόλυκου Φιλίπ Κολσράιμπερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φάμπιο Φονίνι!

Την πρόκρισή του στα ημιτελικά του 250αρι τουρνουά που διεξάγεται στην Στοκχόλμη πανηγύρισε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο Ελληνας τενίστας ξεδίπλωσε στο κορτ το πλούσιο ταλέντο του και πραγματοποιώντας μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 7-6 [4]) του πολύπειρου, Φιλίπ Κολσράιμπερ. Ο 20χρονος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και την κούραση του 35χρονου Γερμανού (Νο. 35 στον κόσμο) και πήρε το εισιτήριο για την τελική τετράδα.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος έπαιξε καταπληκτικά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του. Το Νο. 16 στην παγκόσμια κατάταξη κέρδισε τους 13 από τους 15 πόντους που έπαιξε με πρώτο σερβίς και με μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ έφτασε εύκολα στο 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Γερμανός ανέβασε την απόδοσή του, έσπασε με το… καλημέρα το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε με 3-0 και 5-2, ενώ μάλιστα έχασε και 2 σετ πόιντς για να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ελληνας τενίστας αντέδρασε και με τρία σερί κερδισμένα γκέιμς ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανο έδειξε χαρακτήρα, κράτησε το σερβίς του και προκρίθηκε για 5η φορά στη φετινή σεζόν σε ημιτελικό. Πριν τη Στοκχόλμη είχαν προηγηθεί οι ημιτελικοί σε Βαρκελώνη, το Εστορίλ, την Ουάσινγκτον και το Τορόντο.

Επόμενος αντίπαλος για τον «Τσιτσιφάστ» θα είναι ο Φάμπιο Φονίνι, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε τον Χιεόν Τσανγκ. Ο Κορεάτης εγκατέλειψε στην αρχή του δεύτερου σετ λόγω τραυματισμού στο δεξί πόδι, σε ένα σημείο όπου ο Ιταλός ήταν μπροστά με 7-5, 2-1. Ο Στέφανος απέναντι στον Φονίνι θα διεκδικήσει την 3η του πρόκριση σε τελικό, μετά από τη Βαρκελώνη και το Τορόντο.

Δείτε τα στατιστικά του παιχνιδιού του Στέφανου με τον Κολσράιμπερ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ