Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Απλά δεν σε γουστάρει… (vid+pic)

Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Απλά δεν σε γουστάρει… (vid+pic)

Το… φάουλ του Τσιτσιπά μετά την ήττα του από τον Μεντβέντεφ στη Σανγκάη αναζωπύρωσε τη διαμάχη των δύο αθλητών, με τον Ντανιήλ να σηκώνει το γάντι και να απαντάει στον «Τσιτσιφάστ» με υποτιμητικά σχόλια – Πώς ξεκίνησε η κόντρα, το delete του 23χρονου στον «Στεφ» και οι δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι ο Ελληνας τενίστας δεν είπε τυχαία βαρετό τον Ρώσο.

Στην Αγρια Δύση ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ντανιήλ Μεντβέντεφ θα είχαν λύσει τις διαφορές τους με τα όπλα. Θα έπαιρναν τα βήματα, θα γύριζαν και το πιο γρήγορο πιστόλι θα κέρδιζε τη μάχη, βγάζοντας οριστικά και αμετάκλητα νοκ-άουτ τον αντίπαλό του.

Στη σύγχρονη εποχή οι δύο τενίστες προσπαθούν να λύσουν τις διαφορές τους μέσα στο κορτ, με όπλα τους τις ρακέτες. Και μέσα στο γήπεδο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει χάσει κατά κράτος, καθώς έχει ηττηθεί και στα πέντε παιχνίδια που έχουν κοντραριστεί.

Τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο τενίστες ήταν το περασμένο Σάββατο (12/10) για τα ημιτελικά του Μάστερς της Σανγκάης. Ο φωτεινός πίνακας στο τέλος του αγώνα έδειχνε και πάλι νικητή τον Ρώσο με 7-6 (5), 7-5. Ενα παιχνίδι, το οποίο εξελίχθηκε ομαλά, δεδομένης της έχθρας τους και το επεισοδιακό παρελθόν των αναμετρήσεών τους.

Οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια και όλα έδειχναν ότι είχαν αφήσει πίσω τους όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια και είχαν λύσει μια και καλή τις διαφορές τους. Αμ δε. Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά, οι οποίες ήταν υποτιμητικές για τον Ρώσο, έδειξαν με τον πλέον περίτρανα τρόπο ότι η κόντρα μεταξύ τους μαίνεται και ολοένα και φουντώνει.

«Δεν θέλω να είμαι αγενής, αλλά είναι βαρετό να παίζεις μαζί του. Έχει μεγάλο σερβίς και αν καταφέρεις να το επιστρέψεις, είναι απλά αμέτρητες μπάλες μέσα στο γήπεδο και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να χτυπήσεις όσο πιο δυνατά μπορείς από τη μία άκρη στην άλλη, με ακρίβεια, και να τον κάνεις να τρέχει. Αλλιώς μπορείς απλά να χτυπάς, να χτυπάς και να χτυπάς. Έρχονται συνέχεια οι μπάλες πίσω. Δεν ξέρω… Είναι απλά μια ακόμα μέρα στο γραφείο», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού, ρίχνοντας ουσιαστικά λάδι στη φωτιά.

Δηλώσεις, που κρίνονται υποτιμητικές, όταν αναφέρεσαι στον πιο φορμαρισμένο τενίστα στον κόσμο. Ο Ρώσος τους τελευταίους μήνες πετάει μέσα στα κορτ και φτάνει στον έναν τελικό μετά τον άλλον, κατακτώντας τίτλους, κερδίζοντας χρήματα και φήμη. Τα στοιχεία για τη φετινή πορεία του Μεντβέντεφ προκαλούν… ίλιγγο. Το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης έχει μέχρι στιγμής παίξει 76 παιχνίδια στη φετινή σεζόν, έχοντας φύγει 59 φορές νικητής από το κορτ. Οι 22 από αυτές τις νίκες ήταν μάλιστα σε επίπεδο Masters.

Στους τελευταίους 32 αγώνες του έχει μόλις 3 ήττες. Οι δύο από τον Ναδάλ και η μία από τον Νικ Κύργιο. Ολες σε τελικούς. Συγκεκριμένα, από τον Ναδάλ ηττήθηκε στο Rogers Cup και στο US Open και από τον Κύργιο στην Ουάσιγκτον. Μετράει ένα σερί 9-0 νίκες και τις τελευταίες εβδομάδες κατέκτησε τους τίτλους σε Αγία Πετρούπολη και Σανγκάη. Στα 9 τελευταία του παιχνίδια δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ (18-0), ενώ είναι ο μοναδικός με 9 τελικούς μέσα στο 2019, στους οποίους έχει απολογισμό 4 νίκες και 5 ήττες. Είναι επίσης ο μοναδικός τενίστας τα τελευταία χρόνια εκτός από τους Big-3 που έχει κερδίσει 2 τίτλους Masters, ενώ έγινε ο πρώτος Ρώσος τενίστας που θα συμμετάσχει στο ATP Finals. Ο τελευταίος το 2009 ο Νταβιντένκο.

Επιτεύγματα που προκαλούν… τρόμο στους αντιπάλους του Ρώσου τενίστα. Γι’ αυτόν τον αθλητή, λοιπόν, ο Τσιτσιπάς είπε ότι παίζει βαρετό τένις. Και θα πει κανείς ότι ο Στέφανος τα είπε γιατί έχει ηττηθεί και στα πέντε παιχνίδια που έδωσαν. Το παρελθόν, όμως, δείχνει ότι ο «Τσιτσιφάστ» δεν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις επειδή δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Μεντβέντεφ.

Ο 21χρονος μέχρι πρότινος δεν είχε κερδίσει ποτέ επίσης τον Φελιξ Οζέρ Αλιασίμ. Τον περασμένο Ιούνιο, μετά την ήττα από τον Καναδό στα προημιτελικά του Queen’s Championship, ο Στέφανος, ο οποίος μέτραγε πέντε σερί ήττες από τον αντίπαλό του, βγήκε και αποθέωσε τον 19χρονο, τονίζοντας ότι ίσως ο Αλιασίμ είναι καλύτερος τενίστας από τον ίδιο.

«Είναι πολύ δύσκολο διότι έχει από τις καλύτερες επιστροφές στο tour. Έχει πολύ ισχυρό και ακριβές σερβίς, που είναι δύσκολο να διαβάσεις. Και είναι πολύ γρήγορος, είναι πολύ σπάνιο να τα συνδυάζεις όλα αυτά. Μεγάλο backhand, μεγάλο forehand. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν τον αντιμετωπίζεις, είναι σταθερός παντού.

Με ανησυχεί που θα παλέψω μαζί του για τίτλους, είναι στενάχωρο που είναι καλύτερος από εμένα. Πρέπει να αποδεχτώ ότι είναι καλύτερος. Μπορεί να μην τον νικήσω ποτέ, ίσως πρέπει να περιμένω κάποια χρόνια για να έχω την ευκαιρία. Έχει το πλήρες πακέτο και είμαι σίγουρος ότι αν έχει την ευκαιρία να παίξει με Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ, θα τους νικήσει. Και δεν θα εκπλαγώ. Σίγουρα θα τον δούμε στο Top 5», είχε αναφέρει ο Στέφος.

Αντικρουόμενες δηλώσεις από τον Τσιτσιπά. Και από αυτές φαίνεται η κόντρα του με τον Μεντβέντεφ, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης απάντησε με το… ίδιο νόμισμα στον Ελληνα τενίστα και τόνισε ότι πλέον δεν παίρνει σοβαρά τον συμπατριώτη μας.

«Είπε ότι το παιχνίδι μου είναι βαρετό; Αλήθεια; Εντάξει, δεν θα διαφωνήσω μαζί του. Καθένας έχει το στυλ του. Αν κάποιος νομίζει ότι είναι βαρετό, εντάξει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα δεν είμαστε φίλοι, αλλά ούτε εχθροί. Είμαστε απλά συνάδελφοι. Κάθε παίκτης μπορεί να πει πράγματα για άλλον. Όμως, δεν παίρνω πια στα σοβαρά τον Τσιτσιπά. Ειδικά μετά τα όσα είπε για τους πανηγυρισμούς του Laver Cup. Είπε ότι τον ανάγκασαν να πιει αλκοόλ. Και είπε ‘μαμά ήταν απαίσιο’. Ποιος μπορεί να τον πάρει σοβαρά μετά από αυτό».

Η κόντρα των δύο αθλητών δεν άρχισε τώρα. Εχει τις ρίζες της το 2018. Οι δύο τενίστες είχαν παίξει στο τουρνουά του Μαϊάμι και το κορτ είχε μετατραπεί σε ρινγκ. Όπως είχε αναφέρει ο Μεντβέντεφ, ο Στέφανος κατά τη διάρκεια της χειραψίας είχε αποκαλέσει τον αντίπαλό του «Σκατορώσο», με τον 23χρονο τενίστα να γίνεται έξαλλος.

«Καλύτερα να βγάλεις τον σκασμό», είπε ο νεαρός Ρώσος και κινήθηκε έξαλλος προς το μέρος του Τσιτσιπά. «Στέφανε, θέλεις να με κοιτάξεις και να μιλήσεις; Υπάρχουν κανόνες. Πηγαίνεις επειγόντως στην τουαλέτα για πέντε λεπτά, μετά σε let δεν ζητάς συγγνώμη και νομίζεις ότι είσαι καλό παιδί; Κοίταξέ με! Κοίταξέ με! Δεν με κοιτάς».

Ο διαιτητής προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Μεντβέντεφ, ενώ ο Στέφανος συνέχισε ατάραχος να μαζεύει τα πράγματά του, αγνοώντας τον Ρώσο. «Αυτός το άρχισε», είπε στον umpire ο Μεντβέντεφ. «Αυτός το άρχισε. Είπε Σκατορώσε, νομίζεις ότι αυτό είναι φυσιολογικό; Του απάντησα γιατί δεν ξέρει να τσακώνεται. Είναι ένα μικρό παιδί που δεν ξέρει να τσακώνεται. Αν δεν έλεγε τίποτα δεν θα είχα πρόβλημα μαζί του. Αλλά όταν λέει κάτι και θέλει να τσακωθούμε, πρέπει να το κάνει. Και μετά δεν με κοιτάει». Ο Μεντβέντεφ επίσης είχε ενοχληθεί με την εν γένει στάση του Στέφανου κατά τη διάρκεια του αγώνα, την αργή του επιστροφή στο κορτ μετά το toilet break, αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε ζητήσει συγγνώμη μετά από ένα net play.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος πολύ δύσκολα θα έλεγε «Σκατορώσο» τον Μεντβέντεφ, καθώς η μητέρα του Γιούλια, είναι Ρωσίδα και ως εκ τούτου και ο ίδιος έχει ρωσικές ρίζες.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=mDX6K7t-JcE

Το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο στην κόντρα των δύο αθλητών γράφτηκε τον Απρίλιο. Ο Ρώσος είχε ανεβάσει μια φωτογραφία από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας των παικτών στο παλάτι του Μονακό και τάγκαρε όλους τους παίκτες, εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Δείτε τη φωτογραφία:

Η σχέση των δύο αθλητών είναι… εκρηκτική ή απλά «περίεργη», όπως τόνισε και ο Ζβέρεφ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει ακόμα πολλά κεφάλαια η ιστορία και θα υπάρξουν νέα επεισόδια, καθώς Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ και πάλι αντιμέτωποι σε λίγο καιρό, ίσως ακόμα και τον Νοέμβριο στα ATP Finals…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ