Επεισόδια και χημικά κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Επεισόδια και χημικά κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Αντιπολεμικές πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Δείτε τους δρόμους που έκλεισαν.

Επεισόδια μεταξύ μελών αριστερών οργανώσεων και της αστυνομίας προκλήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Αθήνα.

Οι αριστερές οργανώσεις, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου. Με κεντρικό σύνθημα «ανεπιθύμητος ο Πομπέο»  συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ελευθερίαςκαι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική Πρεσβεία.

Όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι αστυνομικοί ανέκοψαν την πορεία τους, με συνέπεια να προκληθεί ένταση.

Λόγω της πορείας υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μιχαλακοπούλου, στη Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος του Hilton στο ρεύμα προς Κηφισίας και από το ύψος της συμβολής της με την οδό Παπαδιαμαντοπούλου.

5155256
5155261
5155259

Έκαναν… χαλί την αμερικανική σημαία

Πορεία κατά της επίσκεψης Πομπέο διοργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη, Μάικ Πομπέο. «Ανεπιθύμητος ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ» και «έξω ο Πομπέο και το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα», αναγράφουν ορισμένα από τα πανό των συγκεντρωμένων.

Αυτή την ώρα η οδός Εγνατία είναι κλειστή και στα δυο ρεύματα. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

thessaloniki_pompeo

Η πορεία έκανε στάση μπροστά από το Αμερικανικό προξενείο. Οι διαδηλωτές ζωγράφισαν και άπλωσαν τη σημαία της Αμερικής στο οδόστρωμα, έγραψαν πάνω της συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, και περπάτησαν από πάνω της.

Αντιπολεμική διαμαρτυρία και στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο, που μέλη της ΕΛΜΕ διαμαρτυρήθηκαν για την επίσκεψη Πομπέο στη χώρα μας, με στόχο την ενίσχυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ και την επιτήρηση των βάσεων στη Σούδα.

irakleio_pompeo

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «η επίσκεψη αυτή- σε και περίοδο ανάπτυξης του ανταγωνισμού των ισχυρών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία) στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Εγγύς και Μέσης Ανατολής , σε μια ιστορική φάση αμφισβήτησης των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού μας-εντάσσεται στους ευρύτερους φιλοπόλεμους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και προσβάλλει τα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Για τους παραπάνω λόγους κηρύσσουμε ανεπιθύμητο τον εκπρόσωπο της φιλοπόλεμης πολιτικής των ΗΠΑ και καλούμε σε μαζική αντίσταση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ