Πώς θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα από τις 14 Μαΐου

Πώς θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα από τις 14 Μαΐου

Ο Άκης Σκέρτσος παρουσίασε μεταξύ άλλων το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού παρουσίασε ο Άκης Σκέρτσος. Η χώρα ανοίγει τις πύλες στις 14 Μαΐου σε πολίτες άλλων χωρών, με συμμάχους το Green Pass+ και του συστήματος δειγματοληψίας.

Από την 1η Ιουνίου τίθεται σε παραγωγική λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό ή Green Pass, που εξασφαλίζει τη διευκόλυνση των ταξιδιών σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ.

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φόρμα PLF 24 ώρες πριν από την άφιξή τους. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα δοθεί δυνατότητα να ενσωματώνεται το Green Pass+ στη φόρμα, ώστε να γίνεται η ταυτοποίηση πιο εύκολα.

Την ίδια στιγμή θα γίνονται στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σύνορα που θα στηρίζονται στον αλγόριθμο EVA.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνονται αξιοποιώντας την περσινή εμπειρία, και θα στοχεύουν στον εντοπισμό ταξιδιωτών υψηλού ρίσκου.

 

Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ διευκρίνισε και τις προϋποθέσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Συγκεκριμένα, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας (με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ