Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις πύρινες φλόγες – Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική

Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις πύρινες φλόγες – Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική

Αρχικά εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή του Καλεντζίου, όπου τα εναέρια και επίγεια μέσα έδωσαν σωστή μάχη, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή

Με διαφορά μίας ώρας εκδηλώθηκαν χθες, δύο φωτιές στην Αχαΐα, οι οποίες έβαλαν σε μεγάλη δοκιμασία την περιοχή καθώς οι Αρχές λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης προχώρησαν σε εκκενώσεις οικισμών.

Αρχικά εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή του Καλεντζίου, όπου τα εναέρια και επίγεια μέσα έδωσαν σωστή μάχη, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή.

Ύστερα, δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε, αυτή τη φορά λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Ελικίστρας και του Σουλίου. Αυτή η πυρκαγιά υπήρξε και η πιο καταστροφική.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών, με τους πυροσβέστες να καλούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Εκείνοι όμως ήταν ανένδοτοι και δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

«Δόθηκε μάχη από το πυροσβεστικό σώμα, τους πολίτες, το Δήμο και την Περιφέρεια. Από τις 12 το βράδυ κι έπειτα δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή της Δροσιάς εκδηλώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις και από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη», δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε πληγείσες κατοικίες. Περίπου 10 οικισμοί είχαν ειδοποιηθεί από το 112 για εκκένωση των περιοχών. Όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλή τοποθεσία και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ