Εκλογές 2023: Το χρονοδιάγραμμα και οι ημερομηνίες – κλειδιά μετά την απόφαση για κάλπες στις 21 Μαΐου

Εκλογές 2023: Το χρονοδιάγραμμα και οι ημερομηνίες – κλειδιά μετά την απόφαση για κάλπες στις 21 Μαΐου

Πότε σταματά η Βουλή τις εργασίες της – Πότε ξεκινούν οι διερευνητικές εντολές

Η ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της οριστικής απόφασής του να στηθούν κάλπες στις 21 Μαΐου φέρνει στο προσκήνιο τις ημερομηνίες – κλειδιά του εκλογικού χρονοδιαγράμματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει το κοινοβουλευτικό έργο της μέχρι τις αρχές της Μ. Εβδομάδας, κλείνοντας και τις τελευταίες εκκρεμότητες της γαλάζιας διακυβέρνησης.

  1. Διαβάστε επίσης: Δίκη Άλκη Καμπανού: Προβλήθηκε βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης – «Τέρατα» ψέλλισε η μητέρα

Το πιθανότερο είναι ότι η Βουλή να κλείσει τις εργασίες της για το Πάσχα τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου, ενώ στο διάστημα 24-28 Απριλίου η Βουλή θα διαλυθεί με Προεδρικό Διάταγμα, κατά τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα για το χρονικά περιθώρια προσφυγής στις κάλπες.

Πότε θα δοθούν οι πρώτες εντολές

Από τη στιγμή που η κάλπη της 21ης Μαΐου δεν θα βγάλει κυβέρνηση, λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής, θα ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Αυτό θα γίνει από το πρωί της επομένης των εκλογών, δηλαδή στις 22 Μαΐου. Όλη αυτή η διαδικασία, μέχρι και τη στιγμή που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς, θα διαρκέσει 10 ημέρες, έως τις 31 Μαΐου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ