Τα επικοινωνιακά σόου της κυβέρνησης πάνω από τα αποκαΐδια

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ανείπωτη την καταστροφή με τους 93 νεκρούς στο Μάτι αλλά και πάλι δεν ζήτησε συγγνώμη

Τα επικοινωνιακά σόου της κυβέρνησης πάνω από τα αποκαΐδια | to10.gr

Τα επικοινωνιακά σόου της κυβέρνησης συνεχίζονται καθημερινώς και σε απευθείας συνδέσεις με την κρατική τηλεόραση. Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (με υπουργό τον Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο πριν από λίγες ημέρες τοποθέτησε) ζήτησε να μη στηθούν κάλπες πάνω στα αποκαΐδια.

Συγγνώμη βεβαίως δεν ζήτησε, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» αλλά χαρακτήρισε ανείπωτη την καταστροφή με τους 93 νεκρούς στο Μάτι. Δεσμεύτηκε ωστόσο ώστε να «διασαφηνιστούν τα λάθη του κρατικού μηχανισμού για τη διερεύνηση των αιτιών της μεγάλης καταστροφής, ζητώντας παράλληλα να προστατευθούν όλοι αυτοί που ήταν στην πρώτη γραμμή, που έζησαν τον ανθρώπινο πόνο, τον βίωσαν οι ίδιοι», για να συμπληρώσει: «Ούτε οι πυροσβέστες ούτε οι αστυνομικοί θα έπρεπε να μπαίνουν στο στόχαστρο μιας φτηνής και μακάβριας πολιτικής αντιπαράθεσης για λόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με την επιχειρησιακή αλήθεια».

Ο Τσίπρας, ο… Κιάμος και η γροθιά

Τι εννοούσε άραγε τις προάλλες ο Πρωθυπουργός όταν έλεγε σε αυτή την επικοινωνιακή σύσκεψη στο Λαύριο ότι «θα πρέπει να χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι»; Μόνος του σκέφτεται αυτές τις ατάκες και τις λέει (σε απευθείας μάλιστα τηλεοπτική σύνδεση) ή του τις γράφουν οι λεγόμενοι λογογράφοι του, οι οποίοι τώρα τελευταίως, τη στιγμή που το κυβερνητικό σύστημα πήρε την κάτω βόλτα, τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα; Εκτός κι αν πριν του γράψουν την ομιλία περί γροθιάς και μαχαιριού άκουγαν… Πάνο Κιάμο και το τραγούδι του «να χτυπήσω τη γροθιά στο μαχαίρι».

 Δεν εξηγείται διαφορετικά, διότι, πώς να το κάνουμε, εάν χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι για να ξηλώσουμε τις παθογένειες, όπως μας είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δύο τινά θα συμβούν: Ή θα ματώσει η γροθιά μας και έτσι δεν μπορέσουμε να ξηλώσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος ή θα σπάσει το μαχαίρι. Μήπως, κύριε Τσίπρα, θέλατε να πείτε (και σας το έγραψαν σωστά οι λογογράφοι σας) «να χτυπήσουμε τη γροθιά στο τραπέζι» ή (άντε να βάλουμε και λίγο… μαχαίρι) «να φτάσει το μαχαίρι έως το κόκαλο» και εσείς δεν το καταλάβατε καλά; Τότε όντως θα είχε κάποιο νόημα η φράση σας και μάλιστα σε μια τέτοια σύσκεψη αμέσως μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.
«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο