Θρίλερ με την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Μπορεί η εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας να είχε αίσιο τέλος, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο. Πλέον οι αρχές έχουν περάσει στη δεύτερη φάση, αυτή των ερευνών του τι συνέβη στο κορίτσι και κυρίως στο ποιοι την απήγαγαν

Μπορεί η εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας να είχε αίσιο τέλος, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο. Πλέον οι αρχές έχουν περάσει στη δεύτερη φάση, αυτή των ερευνών του τι συνέβη στο κορίτσι και κυρίως στο ποιοι την απήγαγαν.

Έτσι, οι έρευνες έχουν ξεκινήσει και, όπως όλα δείχνουν, εστιάζουν στο οικογενειακό περιβάλλον της. Οι αξιωματικοί αξιοποιούν όλες τις πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στους υπεύθυνους της εξαφάνισης, ενώ αντλούν υλικό από κάμερες σπιτιών και καταστημάτων.

«Όλοι είμαστε ύποπτοι, ακόμη κι εγώ» είχε πει νωρίτερα ο αδερφός της, που κατέθεσε στις αρχές.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Τα ερωτήματα είναι πολλά και ακόμη αναπάντητα. Ποιος είναι ο λόγος και ενδεχομένως ο άνθρωπος πίσω από την εξαφάνιση της 10χρονης, η οποία κάθε μέρα γυρνούσε σπίτι με συμμαθητές της, καθώς έμενε μόλις 200 μέτρα μακριά από το σχολείο. Πώς εξηγείται το γεγονός πως το κορίτσι είχε επιφανειακά σημάδια στους καρπούς της;

Την είχε κάποιος απαγάγει και την άφησε μόλις το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις ή τελικά υπάρχει κάποιο απώτερο κίνητρο που ούτε καν η οικογένεια μπορεί να φανταστεί;

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι καταθέσεις που έδωσε και θα δώσει η μαθήτρια, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες στα κοντινά σημεία από όπου εξαφανίστηκε αλλά και βρέθηκε η Μαρκέλλα θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Όπως άλλωστε είπε και ο αδελφός της 10χρονης που μίλησε στους δημοσιογράφους, πλέον όλοι θεωρούνται ύποπτοι, καθώς ακόμη δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να ενωθούν τα κομμάτια του παζλ. Ωστόσο από την κατάσταση στην οποία ήταν το 10χρονο κορίτσι όταν βρέθηκε μπορεί κάποιος να βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Η 10χρονη Μαρκέλλα ζητούσε επίμονα την μητέρα της, ενώ δεν ήθελε κανείς να καλέσει την αστυνομία.

Οι μάρτυρες που αναγνώρισαν την 10χρονη ανέφεραν μάλιστα πως η ίδια είχε 30 ευρώ στην τσέπη της, γεγονός που ίσως φανερώνει πως κάποιος της τα έδωσε.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως το κορίτσι βρέθηκε, είναι καλά στην υγεία της και πλέον έχει στο πλευρό της και την οικογένεια της, αλλά και ειδικούς ανθρώπους που θα την βοηθήσουν να ξεπεράσει το πρώτο σοκ.

Δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις

Η 10χρονη υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η μεταφορά της σε νοσοκομείο κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Πιθανολογείται ότι θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό της παιδοψυχολόγοι. Η 10χρονη, παρότι εξουθενωμένη, είναι καλά στην υγεία της.

Όπως σημείωσαν αστυνομικές πηγές, η 10χρονη, στις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξε με τους παιδοψυχολόγους, έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση και προς το παρόν δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισής της αλλά και τι συνέβη τις ώρες που αγνοείτο.

Οι παιδοψυχολόγοι επιχειρούν να την «ξεκλειδώσουν», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονκό Πρακτορείο Ειδήσεων εισαγγελικές πηγές, ώστε να βοηθήσει στις έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ