Εξαφάνιση Μαρκέλλας: Έρευνες και εκτός Θεσσαλονίκης για τη μυστηριώδη γυναίκα

Εξαφάνιση Μαρκέλλας: Έρευνες και εκτός Θεσσαλονίκης για τη μυστηριώδη γυναίκα

Εντείνονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την Μαρκέλλα.

Εντείνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της μυστηριώδους γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη Μαρκέλλα από την Κάτω Τούμπα και την κράτησε επί 44 ώρες πριν την αφήσει κοντά σε βενζινάδικο της Καλαμαριάς, όπου βρέθηκε από περίοικο.

Τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς, σύμφωνα με πηγές των διωκτικών Αρχών, εξετάζεται η εκδοχή η γυναίκα αυτή να βρίσκεται σε περιφερειακή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διέφυγε μόλις απελευθέρωσε την ανήλικη.

Το πρόσωπο που αναζητούν οι Αρχές φαίνεται ότι προέρχεται από το ευρύτερο περιβάλλον της Μαρκέλλας και είναι γνωστό στην οικογένεια.

Αναγνωρίστηκε δε, κατά τις ίδιες πηγές, από την ίδια την ανήλικη, αλλά προς το παρόν το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο και ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις εντοπιστεί και εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

Ανιχνεύθηκαν ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό της 10χρονης
Νωρίτερα έγινε γνωστό, με βάση τα ευρήματα των πρώτων τοξικολογικών εξετάσεων, ότι στον οργανισμό της ανήλικης ανιχνεύτηκαν φαρμακευτικές ουσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις των ψυχοτρόπων ουσιών.

Δύο ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών (ψυχοτρόπων ουσιών) ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της 10χρονης Μαρκέλλας.

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος. Προς την κατεύθυνση αυτή διεξάγονται εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η ίδια αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη και που -σύμφωνα με όσα προκύπτουν από αστυνομικές πηγές- προέρχεται από το περιβάλλον της οικογένειάς της.

Εισαγγελική έρευνα στον οικογενειακό κύκλο της 10χρονης
Παράλληλα, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς». «Πρωταρχικός μας στόχος», πρόσθεσε, «είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας».

Ο αδελφός της Μαρκέλλας διεκδικεί την κηδεμονία της
Διαφορετική στάση από την υπόλοιπη οικογένεια φαίνεται να κρατά ο αδελφός της 10χρονης Μαρκέλλας, ο οποίος πέρασε σήμερα την πόρτα των δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γνωστοποιήσει ότι είναι πρόθυμος να διεκδικήσει την επιμέλεια της αδελφής του.

Ειδικότερα ο αδελφός της Μαρκέλλας πρώτος είχε αναφέρει στους δημοσιογράφους πως όλοι είναι ύποπτοι μέχρι οι αρχές να φτάσουν στην άκρη του νήματος.

Ο αδελφός μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια της αδελφής του μόνο αν αποδειχθεί πως η μητέρα του δεν μπορεί να το μεγαλώσει.

Φωτογραφία: rthess.gr
Ο ίδιος αναμένεται να αιτηθεί να δει από κοντά την αδελφή του η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστή, ο αδελφός και η μεγαλύτερη αδελφή της οικογένειας βιοπορίζονται μόνοι τους και γι΄αυτό μπορούν να διεκδικήσουν την επιμέλεια της αδελφής τους.

«Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;», δήλωσε χτες ο αδελφός της στο MEGA.

Δικηγόρος αδερφού: Γνωστή της Μαρκέλλας η γυναίκα που την άρπαξε
Από την πλευρά του την εμπλοκή της γυναίκας με κόκκινα μαλλιά στην υπόθεση επιβεβαίωσε η συνήγορος του αδερφού της 10χρονης η οποία είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη.

«Φυσικά και υπάρχουν τα στοιχεία, όμως δεσμευόμαστε ότι η υπόθεση είναι σε προανάκριση και πρέπει να υπάρχει διακριτικότητα», σημείωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η Ανθούλα Ανάσογλου.

Σχετικά με την ίδια τη Μαρκέλλα, είπε πως παραμένει υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων, σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της, όμως δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την επισκεφτεί.

Σήμερα ο αδελφός και η οικογένεια θα έχουν ακρόαση από την Εισαγγελία, ώστε να εξεταστούν ως πιθανοί κηδεμόνες του παιδιού, στην περίπτωση που κινδυνεύσει η κηδεμονία της μητέρας της.

Όσο αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, η δικηγόρος είπε πως τα βίντεο που υπάρχουν εξετάζονται από όλη την οικογένεια, εκτιμώντας ότι σύντομα θα έχουμε την απάντηση.

«Είναι γνωστή. Είναι από το ευρύτερο φιλικό περιβάλλον», κατέληξε η δικηγόρος.

Θέμα χρόνου να βρεθεί η κοκκινομάλλα
Την ίδια ώρα με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από την εξαφάνιση της μικρής Μαρκέλλας.

Μάλιστα θεωρείται θέμα χρόνου ο εντοπισμός της γυναίκας η οποία αναγνωρίστηκε και ταυτοποιήθηκε, ως υπεύθυνη για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας από την Άνω Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή, εισαγγελική έρευνα όσον αφορά τις συνθήκες που θα ζήσει και ζει η 10χρονη Μαρκέλλα έχει ξεκινήσει η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Διερευνάται το κατά πόσο θα μπορέσει να μείνει στο σπίτι της έπειτα από όσα έγιναν, αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε.

Έτσι, θα εξεταστεί τόσο ο οικογενειακός όσο και ο κοινωνικός περίγυρος της 10χρονης ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Αναφορά με αίτημα να γίνει κοινωνικός έλεγχος της ζωής της μικρής έκανε προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ