Κορωνοϊός : Θάνατος 70χρονης από τον Εχίνο – Στους 189 ο αριθμός των θυμάτων

Κορωνοϊός : Θάνατος 70χρονης από τον Εχίνο – Στους 189 ο αριθμός των θυμάτων

Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε στον Εχίνο Ξάνθης επιβεβαιώνοντας ότι στην περιοχή συνεχίζει να υπάρχει βαρύ φορτίο του ιού

Ακόμη ένας θάνατος από κοροναϊό σημειώθηκε στον Εχίνο Ξάνθης επιβεβαιώνοντας ότι στην περιοχή συνεχίζει να υπάρχει βαρύ φορτίο του ιού.

Πρόκειται για μια 70χρονη που κατέληξε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 70χρονη είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν τις τελευταίες 4 ημέρες.

Πρόκειται για τον δεύτερο καταγεγραμμένο θάνατο από κοροναϊό στη χώρα σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου.

Βαρύ φορτίο στην περιοχή

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 νέα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.227, εκ των οποίων το 55% άνδρες αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 703 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.804 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

20 κρούσματα σε Ξάνθη και Ροδόπη – Τέσσερα εισαγόμενα

Από τα 24 νέα κρούσματα τα 18 είναι από την περιοχή της Ξάνθης (κυρίως από Εχίνο), τα δύο είναι από την περιοχή της Ροδόπης ενώ τα 4 από αυτά είναι εισαγόμενα, δηλαδή από πτήσεις εξωτερικού.

Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Το 30% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

188 θάνατοι συνολικά

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 188 θανάτους συνολικά στη χώρα. 58 (30.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ