Θάνατος Ελληνα ομογενή: Δέχτηκε 150.000 βολτ σε λίγα λεπτά και μετά ξεψύχησε (σοκαριστικό βίντεο)

Θάνατος Ελληνα ομογενή: Δέχτηκε 150.000 βολτ σε λίγα λεπτά και μετά ξεψύχησε (σοκαριστικό βίντεο)

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι ο Γιώργος Ζαπάντης ήταν άοπλος όταν τελικά ακινητοποιήθηκε και δέχθηκε τα μοιραία χτυπήματα - Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας

Σάλος και ερωτηματικά έχει προκαλέσει η είδηση πως Έλληνας ομογενής βρέθηκε νεκρός στο Κουινς της Νέας Υόρκης, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κατά τη διάρκεια σύλληψής του, στην πόρτα του σπιτιού του, και έπειτα από χτυπήματα με taser από αστυνομικούς.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι ο Γιώργος Ζαπάντης ήταν άοπλος όταν τελικά ακινητοποιήθηκε και δέχθηκε τα μοιραία χτυπήματα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Βομβολάκης μιλώντας στον ανταποκριτή της ΕΡΤ Αλέξανδρο Μόρντουντακ επισήμανε αφενός ότι τα όπλα αυτά απελευθερώνουν πολύ μεγάλο ηλεκτρικό φορτίο και πως οι αστυνομικοί αγνόησαν τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες του 30χρονου ότι δεν μπορεί να ανασάνει.

Πώς έγινε η σύλληψη που κατέληξε σε θάνατο

O κ. Βομβολάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν είναι γνωστό πόσοι αστυνομικοί τον χτύπησαν.

«Δεν ξέρουμε πόσοι ήταν, ξέρουμε ότι δέχθηκε τρία χτυπήματα με taser, με το καθένα να ισοδυναμεί με 50.000 βολτ» είπε και συμπλήρωσε ότι η αστυνομικοί όπως φαίνεται στο βίντεο τον τραβούσαν βίαια από την μπλούζα και ίσως να υπέστη και πνιγμό.

 

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε από διερχόμενο γείτονα που αντιλήφθηκε τον καβγά που είχε ο Ζαπάντης με γείτονά του αναφέροντας ότι ο ελληνοαμερικανός κρατούσε όπλο, κάτι που όμως δεν ίσχυε.

Ωστόσο, όταν η αστυνομία έφθασε, το περιστατικό είχε τελειώσει και όλοι είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους.

«Πήγαν στην πόρτα του, από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε», είπε ο κ. Βομβολάκης σημειώνοντας πως περιμένει το οπτικό υλικό από τις κάμερες που φέρουν οι αστυνομικοί. «Αυτό που έχει ανακοινώσει η αστυνομία είναι ότι κρατούσε σπαθί στο χέρι και τον χτύπησαν με taser», πρόσθεσε.

Ο 30χρονος ήταν γνωστό πως είχε προβλήματα ψυχικής υγείας

«Στο παρελθόν η αστυνομία είχε κληθεί και ο Ζαπάντης δεν είχε εμφανιστεί βίαιος. Αυτό που ήξεραν είναι ότι σε αυτό το σπίτι υπήρχε κάποιος με ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα άλλοι αστυνομικοί παλαιότερα είχε χρειαστεί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Έπρεπε αυτή η πληροφορία να υπάρχει στο σύστημα και να είχε σταλεί ομάδα με ειδική εμπειρία για να αντιμετωπίσει το περιστατικό», είπε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Ζαπάντης την ώρα της σύλληψής του απηύθυνε εκκλήσεις προς τους αστυνομικούς λέγοντας ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει κάτι που εκείνοι απέρριψαν θεωρώντας ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κλίμα των ημερών απέναντι στην γενική κατακραυγή για τη διογκούμενη χρήση αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. «Μην παίζεις αυτό το χαρτί» φέρεται να του απάντησε ένας εκ των αστυνομικών, σύμφωνα με μάρτυρες, είπε ο κ. Βομβολάκης.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του Ζαπάντη αναμένει τα αποτελέσματα μίας ανεξάρτητης αυτοψίας σχετικά με την αιτία θανάτου, ενώ επιδιώκει την έρευνα για τις ευθύνες της αστυνομίας αλλά και τις πιθανές αστικές ευθύνες που προκύπτουν για τον γείτονα που παρείχε εσφαλμένες πληροφορίες, ακόμα και για την εταιρεία που κατασκευάζει τα όπλα taser.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ