Τουρισμός: Επιστρέφουν σε… δράση οι tour operators

Τουρισμός: Επιστρέφουν σε… δράση οι tour operators

Η σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών προορισμών δίνει το σήμα της έναρξης της δραστηριότητας των μεγάλων ταξιδιωτικών ομίλων του εξωτερικού προς τη χώρα μας

Από τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν τα προγράμματά τους προς την Ελλάδα οι tour operators δίνοντας νέα ώθηση στον ελληνικό Τουρισμό.

Η επανέναρξη της ταξιδιωτικής κίνησης ανεβάζει τις προσδοκίες των επιχειρηματιών της αγοράς, πως εάν η ζήτηση διατηρηθεί σε καλά επίπεδα και δεν υπάρχουν ακυρώσεις στις κρατήσεις πακέτων, η αγορά και τα έσοδα από τον Τουρισμό μπορεί να ξεκινήσουν να «ζεσταίνονται» από τον Ιούλιο.

Η σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών προορισμών δίνει το σήμα της έναρξης της δραστηριότητας των μεγάλων ταξιδιωτικών ομίλων του εξωτερικού προς τη χώρα μας.

Όπως τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας «στην Κω πρόκειται αύριο να υπογραφεί στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του Ελληνικού τουρισμού ανάμεσα στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τους επικεφαλής του Ομίλου TUI. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που δείχνει ότι η TUI, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς μας εταίρους, δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό και ενισχύει την προσπάθεια ανάκαμψης του Ελληνικού τουρισμού ύστερα από την πρωτοφανή κρίση που υπέστη ο τουρισμός παγκοσμίως.»

Το απόγευμα της Δευτέρας, θα προσγειωθεί στην Κω το πρώτο αεροπλάνο tour operator από το εξωτερικό, η πρώτη πτήση σε ελληνικό περιφερειακό αεροδρόμιο μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες «παγώματος» των συνδέσεων λόγω της πανδημίας.

Πρόκειται για πτήση της αεροπορικής εταιρείας της TUI από τη Γερμανία, η οποία θα μεταφέρει στη χώρα μας 170 γιατρούς για τη συνεισφορά τους στην καταπολέμηση του κοροναϊού.

Στην Κω βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, καθώς μαζί με το γκρουπ θα ταξιδέψουν επίσης ανώτατα στελέχη του γερμανικού ταξιδιωτικού ομίλου, με τα οποία θα υπάρξουν επαφές με επίκεντρο τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η TUI για τους ελληνικούς προορισμούς και φέτος, και τις σεζόν που θα ακολουθήσουν.

Οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί όμιλοι ποντάρουν στο ότι η ζήτηση για την Ελλάδα θα πάρει μπροστά τις επόμενες εβδομάδες.

Δεν κρατιούνται οι… Βρετανοί

Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί δείχνουν να μην κρατιούνται για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι κρατήσεις έχουν σημειώσει έκρηξη τα τελευταία 24ωρα και μέσα στο Σαββατοκύριακο τα μεγαλύτερα τουριστικά site είδαν τις αναζητήσεις να σημειώνουν αύξηση 350% ενώ οι κρατήσεις ήταν 80% πάνω από την περασμένη εβδομάδα. 

Οι αναζητήσεις για την Κροατία αυξήθηκαν κατά 350% και για την Ελλάδα 220%.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για την Ελλάδα είναι η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Σαντορίνη.

Η Ελλάδα στο Top 3 των προορισμών της Μεσογείου

Στο «Top 3» των προορισμών της Μεσογείου, βρίσκεται η Ελλάδα με τουρίστες που επιθυμούν να την επισκεφτούν μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, με βάση έρευνα σε 12 αγορές στόχους του εισερχόμενου ελληνικού τουρισμού που διενήργησε η Horwath HTL, συμβουλευτική εταιρεία παγκοσμίως με εξειδίκευση στον τουρισμό. 

Ανάμεσα σε 8 προορισμούς της Μεσογείου, με πρώτη σε προτίμηση την Ισπανία (22,04%), η Ελλάδα διατηρεί την 3η θέση προτίμησης διακοπών (15,01%), ελάχιστα πίσω από την Ιταλία (15,70%) που παρά την σφοδρότητα της πανδημίας, διατηρεί όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μελέτης, πολύ ισχυρό brand name. Οι υπόλοιποι προορισμού με σειρά προτίμησης είναι: Πορτογαλία (12,12%), Κροατία (8,13%), Τουρκία (4,2%), Κύπρος (4,68%), Αίγυπτος (3,58%).

Οι πρώτοι σε προτίμηση προορισμοί της Ελλάδας είναι η Χαλκιδική (18,35%), η Κρήτη (15,60%), η Σαντορίνη (13,76%), η Κέρκυρα & Μύκονος (11,93%) και η Ρόδος (11,01%). Άλλοι ελληνικοί προορισμοί που προέκυψαν από την έρευνα είναι: άλλα νησιά Ιονίου (4,59%), άλλα νησιά των Κυκλάδων (3,67%), Κως (3,67%) και Πελοπόννησος (2,75%).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ