Μάχη της Πυροσβεστικής με τη φωτιά στην Κάρυστο – Κινδύνευσαν σπίτια στην Κνωσό

Μάχη της Πυροσβεστικής με τη φωτιά στην Κάρυστο – Κινδύνευσαν σπίτια στην Κνωσό

Στην Κάρυστο πνέουν ισχυροί άνεμοι - Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κνωσό

Μάχη σε δύο πύρινα μέτωπα, στην Κνωσό στο Ηράκλειο και στην Κάρυστο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη κρίνεται η φωτιά στην Κάρυστο, η οποία συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη σε δύσβατο σημείο στο Κατσαρώνι.

Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι είναι αυτοί που προβληματίζουν τους πυροσβέστες, που επιχειρούν στη Κάρυστο, την ώρα που οι φλόγες κινούνται με μεγάλες ταχύτητες σε χαμηλή βλάστηση. 

Στην περιοχή ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις και αυτή την ώρα επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, έχουν μεταφερθεί 2 ομάδες πεζοπόρων, ενώ παίρνουν μέρος στη κατάσβεση της φωτιάς δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Σύμφωνα με νέα πληροφόρηση από την Πυροσβεστική, στο σημείο της φωτιάς μεταβαίνει εκτάκτως και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕ).

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάση Καρακάντζα ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ «είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς η χαμηλή βλάστηση φτάνει ακόμη και μέσα στις αυλές των χωριών».

«Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τους δήμους και την περιφέρεια για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση. Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά όχι μόνο είναι ανεξέλεγκτη, αλλά και επικίνδυνη για την πορεία που θα πάρει. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες», τόνισε ο κ. Καρακάντζας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».

Απείλησε σπίτια η φωτιά στην Κνωσό
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κνωσό, στο Ηράκλειο, η οποία ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες περίπου στις 2.00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού και του νεκροταφείου της Φορτέτσας, πίσω από την Βίλα Αριάδνη.

Οι φλόγες βρέθηκαν αρκετά κοντά σε σπίτια, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

 

Για την κατάσβεση της φωτιάς βρέθηκαν στην περιοχή 6 υδροφόρα, 6 βοηθητικά οχήματα της Πυροσβεστικής, 25 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άνδρες.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, κάηκαν 4 στρέμματα με ελιές και ξερά χόρτα.

Εντωμεταξύ, άλλες δύο φωτιές είχαν ξεσπάσει στην Κρήτη, στην Αυγενική και στις Μαλάδες, οι οποίες ευτυχώς σβήστηκαν από τους πυροσβέστες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ