«Έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος αμυντικός της Ίντερ Ταρτσίτζιο Μπούρνιτς

«Έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος αμυντικός της Ίντερ Ταρτσίτζιο Μπούρνιτς

Ο Μπούρνιτς ήταν μέλος της σπουδαίας ομάδας του Ελένιο Ερέρα.

Ένας από τους μεγαλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών στο ιταλικό ποδόσφαιρο, ο Ταρτσίζιο Μπούρνιτς, έφυγε από τη ζωή στα 82 χρόνια του.

Ο επονομαζόμενος και «βράχος», λόγω του δυναμικού παιχνιδιού του και των εντυπωσιακών αμυντικών ικανοτήτων του, ξεκίνησε την καριέρα του στη Γιουβέντους πριν μεταγραφεί την Ίντερ, όπου αποτελούσε μέρος της σπουδαίας εκείνης ομάδας του Ελένιο Ερέρα.

Με την Ίντερ, ο Μπούρνιτς πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα Ιταλίας, δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών και δύο Διηπειρωτικά Κύπελλα.

Επίσης, ήταν μέλος της Εθνικής Ιταλίας που κατάκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1968 και ήταν φιναλίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970, που σήκωσε η Βραζιλία (4-1 τη «σκουάντρα ατζούρα»).

Μάλιστα, για τη φάση που ο Πελέ άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό πηδώντας στον… ουρανό, ο Μπούρνιτς προσπάθησε να σταματήσει το άλμα του αλλά δεν τα κατάφερε και η Σελεσάο πήρε προβάδισμα.

Όπως θα εξηγούσε αργότερα, αυτό συνέβη επειδή ο προπονητής του (Βαλκαρέτζι) είχε μόλις αλλάξει τα μαρκαρίσματα αναθέτοντας τον Πελέ σε εκείνον, που όμως δεν είχε προλάβει να πάρει θέση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ