Τζουντ Μπέλινγκχαμ : Το «αύριο» του ποδοσφαίρου βρίσκεται στο εργοστάσιο της Ντόρτμουντ (pics & vids)

Τζουντ Μπέλινγκχαμ : Το «αύριο» του ποδοσφαίρου βρίσκεται στο εργοστάσιο της Ντόρτμουντ (pics & vids)

Ταλέντο που «καθρεφτίζει» την επόμενη γενιά των χαφ ή ένα βιαστικό συμπέρασμα μίας σεζόν; Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου και ο ίδιος ξεκινάει να ζει το δικό του «παραμύθι».

«Στην προθέρμανση άκουσα τον προπονητή να με ρωτά αν ήμουν έτοιμος να μπω. Η απάντηση ήταν μόνο μία και το συναίσθημα σουρεάλ», ήταν όσα έγραψε στο ημερολόγιο του, ένας 13χρονος, μετά το ντεμπούτο του με την εθνική Αγγλίας Κ15. Άκουγε στο όνομα Τζουντ Μπέλινγκχαμ. Ενός ταλέντου που ποτέ δεν περιορίστηκε στην ηλικία του και αυτή την στιγμή, καμαρώνει που αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή ανήλικου στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Δεν είναι λίγοι αυτοί, που τον παρομοιάζουν με τον Ντέλε Άλι, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό το 17χρονο αγόρι, είναι ένα διαφορετικό, μοντέρνο και προικισμένο χαφ. Η Μπέρμιγχαμ αποφάσισε να καταργήσει τον αριθμό του και η εθνική Αγγλίας να του δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στους νέους. Αρκετοί, τις θεώρησαν υπερβολικές ενέργειες, για ένα παιδί που έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Αύγουστο σε ανδρική ομάδα. Ή μήπως όχι;

Για πολλούς, το όνομά του, δεν έλεγε τίποτα μέχρι τον Γενάρη. Για ακόμα περισσότερους, δεν υπήρχε πουθενά γραμμένο, πέρσι, τέτοια εποχή. Οι μόνοι που τον γνώριζαν, ήταν οι παίκτες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Όχι εκείνον προσωπικά αλλά λόγο του πατέρα του, Μαρκ. Ο μπαμπάς Μπέλινγκχαμ αποτελεί τον «θρύλο» των χαμηλών κατηγοριών, καθώς σημείωσε 700 γκολ σε 850 παιχνίδια, κάτι που είναι και το ρεκόρ σε εκείνα τα πρωταθλήματα. Και πάλι πίσω στον Τζουντ.

Η πρώτη γνωριμία

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα επτά του, στις ακαδημίες της Μπέρμιγχαμ. Γρήγορα έγινε αντιληπτό, ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ποδοσφαιριστή. Ο τρόπος που έπαιζε, ήταν έξω από τις προδιαγραφές της ηλικίας του. Σχεδόν πάντα, έπαιζε με τους «μεγάλους». Ακόμα και στην εθνική ομάδα, τον κάλεσαν σε ηλικία 13 ετών, να παίξει με την Κ15 (!).

Στα 14, αγωνίστηκε με την Κ16 και στα 15, με την Κ17, στην οποία ήταν και αρχηγός. Καθόλου άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς, ότι την ίδια στιγμή «σάρωνε» με τους μικρούς της Μπέρμιγχαμ. Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του (μέχρι την ανακοίνωση των προηγούμενων ημερών) έφτασε τον Αύγουστο του 2019.

Ήταν 6 του μηνός, όταν το όνομα του Μπέλινγκχαμ, βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, για τον αγώνα με την Πόρτσμουθ στο πλαίσιο του τρίτου γύρου, στο EFL Cup. Σε ηλικία 16 ετών και 38 ημερών, γίνεται ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μπέρμιγχαμ, που αγωνίζεται σε επίσημο παιχνίδι και σπάει ένα ρεκόρ 50 χρόνων. Το πρώτο γκολ έρχεται 25 ημέρες αργότερα, κόντρα στην Στόουκ. Ρεκόρ και εκεί. Η Μπέρμιγχαμ έχει αρχίσει να καλλιεργεί τον «σπόρο» που φύτευσε, εννέα χρόνια πριν.

Η χρονιά-«όνειρο» και τα στατιστικά που ζαλίζουν!

Συμπλήρωσε συνολικά, 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ. Έπαιξε σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις (αμυντικός μέσος, μεσοεπιθετικός, φορ και εξτρεμ) και είχε 75,3% επιτυχημένες πάσες. Ακόμη και να μην βρισκόταν σε καλή «μέρα» η ομάδα, εκείνος ήξερε να ξεχωρίζει. Εντυπωσιακές ντρίμπλες, ακριβής πάσες και αξιοζήλευτος διασκελισμός. Τα χαρακτηριστικά του, του επέτρεπαν να θεωρείται ένα 8άρι με επιθετικές αρετές. Ωστόσο, η διαφορά, ήταν στις αμυντικές ικανότητες που είχε.

Ο τρόπος που πίεζε αλλά και έκλεβε την μπάλα, τον έκανε έναν ολοκληρωμένο μέσο. Η ακρίβεια στα τάκλιν του και η απίστευτη σιγουριά του στις αμυντικές ενέργειες, του επέτρεπαν να κρατάει έναν ολόκληρο άξονα… μόνος του. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που «έκοβε» την μπάλα από τον αντίπαλο και την ίδια στιγμή, δημιουργούσε την επίθεση της ομάδας. Η Μπέρμιγχαμ, όμως, γνώριζε ότι το καλοκαίρι, δεν θα καταφέρει να κρατήσει το μικρό της «διαμαντάκι».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ τον ήθελαν και η δεύτερη, έβαλε την φήμη της μπροστά, για να τον πείσει. Ακόμα και εκεί, ο 17χρονος Βρετανός φέρθηκε σαν ένας ώριμος επαγγελματίας. Δεν «γλυκάθηκε» από το όνομα της ομάδας του Σόλσκιερ και επέλεξε τον προορισμό που θα του κάνει καλό στην καριέρα του. Είδε τα παραδείγματα των Σάντσο-Χάαλαντ, την φιλοσοφία των Βεστφαλών και πλέον, μπορεί να κυνηγήσει το όνειρο της Bundesliga.

Η τελευταία «παράσταση»

Στις 22 Ιουλίου, έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα με την φανέλα της Μπέρμπιγχαμ. Η εντός έδρας ήττα (3-1) από την Ντέρμπι Κάουντι, επισκιάστηκε από τα δάκρυα του νεαρού, την ώρα της αλλαγής του. Σίγουρα ήθελε να πανηγυρίζει την άνοδο, ίσως και μία είσοδο στα play-offs. Ωστόσο, αρκέστηκε στην σκέψη ότι βοήθησε την ομάδα να μην πέσει στην τρίτη κατηγορία (δύο βαθμούς διαφορά από την ζώνη του υποβιβασμού).

Αυτή η συγκίνηση, ήταν αρκετή για να προβεί η Μπέρμιγχαμ, σε μία τρομερή κίνηση. Να καταργήσει τον αριθμό «22», ο οποίος συντρόφευε τον ταλαντούχο άσο σε όλη του την χρονιά. Μπορεί να μην φόρεσε το περιβραχιόνιο, ωστόσο, η προσφορά του στον σύλλογο, ήταν αρκετή για μία τέτοια ενέργεια. Μπορεί να σχολιάστηκε από αρκετούς, ωστόσο ο αγγλικός σύλλογος, ήξερε τι έχει κάνει. Είχε τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο, το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας.

Μαζί με το αγαπημένο του «22», πάει στην Βεστφαλία να φορέσει τα κιτρινόμαυρα και να ζήσει το δικό του όνειρο. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και το όνομά του, θα απασχολήσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο, τόσο στο παρών, όσο και στο μέλλον. Το «αύριο» του ποδοσφαίρου βρίσκεται στο εργοστάσιο της Ντόρτμουντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ