Τάιλερ Ντόρσεϊ – Ένας «killer» γεννημένος για τον Ολυμπιακό (vids)

Τάιλερ Ντόρσεϊ – Ένας «killer» γεννημένος για τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ και to10.gr σας παρουσιάζει τη μπασκετική διαδρομή που έχει διανύσει ο 25χρονος γκαρντ ως τώρα.

Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει τις επαφές του με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, στην προσπάθειά του να ενισχύσει την περιφέρεια του ενόψει της νέας σεζόν, με τον παίκτη να σκέφτεται σοβαρά να αφήσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου και να έρθει στους Πειραιώτες. Με αφορμή την επικείμενη απόκτηση του απόκτηση του ομογενούς γκαρντ από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα to10.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες στιγμές της μπασκετικής διαδρομής ενός παίκτη που έχει το ένστικτο του «killer» από το τρίποντο και μπορεί να βοηθήσει σε ένα ρόλο που η ομάδα ψάχνει πρόσωπο εδώ και χρόνια.

Η κατα τύχη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Κρήτης το 2015

Τον Μάρτιο του 2015 ο, βοηθός προπονητή του Όρεγκον Στέιτ, Τόνι Στάμπλφιλντ βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να πείσει τον Γιώργο Παπαγιάννη να επιλέξει το κολλέγιο του, αντί του Παναθηναϊκού. Αυτό τελικά μπορεί να μη συνέβη, με τον σέντερ από τα Μέγαρα να επιλέγει το τριφύλλι, όμως ΄νοιξε ο δρόμος για την έλευση του Ντόρσεϊ στη Ελλάδα από σπόντα.

Ο Στάμπλφιλντ έχει καλές σχέσεις με το Νίκο Παπαιωάννου και του μίλησε για τότε για έναν νεαρό, που επρόκειτο να πάει στο πανεπιστήμιό του, που η μητέρα του είχε ελληνικές ρίζες, ρωτώντας τον αν θα ήθελε να τους φέρει σε επαφή μήπως και μπορέσει να αγωνιστεί με την «επίσημη αγαπημένη».

Ο Παπαιωάννου δεν άργησε και ξεκίνησε να επικοινωνεί μαζί τους, η Σαμία βρήκε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδείκνυαν την ελληνική της καταγωγή, από την πλευρά του πατέρα της Αντώνη Κωνσταντινίδη, ο οποίος είχε αποβιώσει, με την ίδια να ζει στην Αθήνα μέχρι τα τρία της έτη πριν φπεράσει τον Ατλαντικό.

Ήρθαν με το γιο της στην Ελλάδα τον Ιούνιο και η διαδικασία ολοκληρώθηκε για να προλάβει τη διοργάνωσει του επόμενου μήνα. Στο Ηράκλειο εξέπληξη τους πάντες έχοντας μέσο όρο 15.9 πόντους, σημειώνοντας 23 στον ημιτελικό απέναντι στην Team USA του Τζέιλεν Μπράνσον, στην ήττα της εθνικής με 82-76.

Ζώντας το όνειρο στο NBA

Γυρνώντας από την Κρήτη είχε φτάσει η ώρα του κολλεγίου με απώτερο στόχο το NBA. Οι δύο σεζόν του στους Ντακς στις οποίες τελείωσε με μέσο όρο 14.1 πόντους, 3.9 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και κάτι λιγότερο από 1 κλέψιμο, του έδωσαν την αυτοπεποίθηση να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του 2017.

Η στιγμή που περίμενε ήρθε τελικά στο νούμερο 41, όταν οι Ατλάντα Χοκς αποφάσισαν να τον επιλέξουν. Την πρώτη του χρονιά πήρε 17 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, εμφανιζόμενος σε 56 ματς. Οι αριθμοί του δεν ήταν εντυπωσιακοί, ούτε όμως και άσχημοι, με τον ίδιο να μετρά 7.2 πόντους,2.3 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ, σουτάρωντας με το αξιοπρεπές 36.2% πίσω από τη γραμμή των 7.25.

Ο ίδιος ήθελε να χτίσει πάνω σε αυτό το ξεκίνημα, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς την επόμενη χρονιά έπαιξε μόλις σε 27 αγώνες σημειώνοντας πτώση στα στατιστικά του. Έκανε μια τελευταία προσπάθεια στο Μέμφις και τους Γκρίζλις, όμως δεν κράτησε για πολύ, με τον ίδιο να εγκαταλείπει τον «μαγικό κόσμο» το καλοκαίρι του 2019.

Η «αναγέννηση» στη Μακάμπι του Σφαιρόπουλου

Έφυγε από την Αμερική αναζητώντας χρόνο και χώρο για να αποδώσει. Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου έψαχνε έναν ακόμα καλό περιφερειακό για να αποτελέσει το στήριγμα του Σκότι Γουίλμπεκιν, με τον Ελληνοαμερικανό να μη λέει όχι στην πρόταση της.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια λοιπόν έγινε κάτοικος Τελ Αβίβ, με την ομάδα να τα πηγαίνει εξαιρετικά και στη Euroleague το 2020, πριν η διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ματαιώσει τη σεζόν. Μπόρεσε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια να αναλάβει πρωτοβουλίες έχοντας σοβαρό ρόλο. Εξακολούθησε να σκοράρει επιδεικνύωντας την έφεσή του στο μακρινό σουτ, τελειώνοντας τη διετία με μέσο όρο λίγο κκάτω από 40% στη σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Εντός συνόρων κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο Ισραήλ, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα τεχνικού.

Ο ίδιος ψάχνει πλέον το επόμενο βήμα και είναι κοντά στον Ολυμπιακό ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 2015. Η έλευση του, αν τελικά ολοκληρωθεί η μεταγραφή, θα βοηθήσει όχι μόνο τον Ολυμπιακό που ψάχνει παίκτη στην περιφέρεια, ίσως όμως και την εθνική ομάδα μακροπρόθεσμα. Έχει την ικανότητα να « ζεσταίνεται» με την ευστοχία του από μακριά, τραβώντας αναγκαστικά περισσότερους από έναν αντιπάλους, ανοίγοντας το γήπεδο και αφήνοντας ελεύθερους συμπαίκτες. Στην καλή του μέρα μπορεί να σκοτώσει οποιοδήποτε αντίπαλο, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να το καταλαβαίνει καλά, όταν έβαλε 30 πόντους απέναντί της, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στη Euroleague.

Μετά την πρώτη του συμμετοχή με τα μικρά κλιμάκια της εθνικής, επιθυμούσε να επιστρέψει σε επόμενες διοργανώσεις με την αντρική ομάδα, «κόπηκε» όμως το 2016 στην προετοιμασία για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο, όπως και στο Ευρωμπάσκετ του 2017, την ίδια στιγμή που θα ήταν μια καλή λύση, που θα μπορούσε να βοηθήσει στο γενικότερο πρόβλημα του μακρινού σουτ. Η παρουσία του στο λιμάνι του Πειραιά μπορεί να του αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για τη γαλανόλευκη, με την προϋπόθεση βέβαια να αξιοποιηθεί σωστά σε περίπτωση που φορέσει ξανά το εθνόσημο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ