Superleague – Το πρωτάθλημα των… εξτρέμ (vids)

Superleague – Το πρωτάθλημα των… εξτρέμ (vids)

Από τον Τσούμπερ και τον Γκαρσία, στον Μασούρα και τον Γκάρι Ροντρίγκες και από εκεί στους Ζίβκοβιτς, Βιτάλ, Μπερτόλιο (και όχι μόνο), η φετινή Superleague μοιάζει να είναι υπόθεση των εξτρέμ...

Η φετινή Superleague μοιάζει να είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Ο Ολυμπιακός είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τρίτου σερί τίτλου, διαθέτει το ποιοτικότερο ρόστερ, όμως και οι υπόλοιποι 4 του λεγόμενου Big-5 του πρωταθλήματος ενισχύθηκαν σημαντικά το περασμένο καλοκαίρι και έχουν… υψηλές βλέψεις.

Τόσο η ΑΕΚ, αλλά και ο Άρης με τον Παναθηναϊκό έκαναν ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ τους (έστω και στο φινάλε) της μεταγραφικής περιόδου, ενώ και ο ΠΑΟΚ παρότι δεν έδωσε χρήματα για μεταγραφές έκανε σημαντικές κινήσεις. Αυτό που παρατηρείται και στους πέντε «μεγάλους» της Superleague είναι η ποιότητα στα πλάγια της επίθεσης, καθώς και οι πέντε απέκτησαν σημαντικούς ποδοσφαιριστές, ενώ με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ που πούλησε τον Χρήστο Τζόλη διατήρησαν όλα τα εξτρέμ τους.

Μετά το πέρας των 9 πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος φαίνεται ότι οι παίκτες που θα κρίνουν τη σεζόν για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη και Παναθηναϊκό είναι οι εξτρέμ τους. Μπορεί ο Ελ Αραμπί, ο Τικίνιο, ο Καρλίτος, ο Σφιντέρσκι, ο Αραούχο, ο Ανσαριφάρντ και ο Καμαρά να κάνουν τη διαφορά στη γραμμή κρούσης, όμως και τους πέντε τους ανεβάζουν επίπεδο οι εξτρέμ… To10.gr παρουσιάζει τους πλάγιους μεσοεπιθετικούς των «μεγάλων», με τον Τσούμπερ, τον Μασούρα, τον Ζίβκοβιτς και τον Ματέο Γκαρσία να κάνουν… όργια.

Το δίδυμο Μασούρας – Γκάρι και οι Λόπες και Ονιεκούρου

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι που πέρασε προχώρησε σε τρεις πολύ ποιοτικές προσθήκες στα εξτρέμ. Χένρι Ονιεκούρου, Ρόνι Λόπες και Γκάρι Ροντρίγκες αποκτήθηκαν και μαζί με τον απίθανο Γιώργο Μασούρα συνθέτουν τους «καθαρούς» εξτρέμ της ομάδας του Μαρτίνς.

Ονιεκούρου και Λόπες όμως χρειάστηκαν λίγο παραπάνω χρόνο προσαρμογής, σε αντίθεση με τον Ροντρίγκες, που σχεδόν άμεσα μπήκε στην εξίσωση και πήρε φανέλα βασικού, παρότι αποκτήθηκε σχετικά αργά ημερολογιακά. Ο πλάγιος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει παίξει σε 3 παιχνίδια στη Superleague και φαίνεται από… μακριά ότι ξεχειλίζει από ποιότητα. Έχει δημιουργήσει αμέτρητες ευκαιρίες όσο αγωνίστηκε, ενώ στο παιχνίδι με τον Ιωνικό τυπικά έχει κάνει την ασίστ για το γκολ του Μασούρα. Βέβαια δεν μέτρησε για τέτοια, αλλά όποιος παρακολουθεί τον Ολυμπιακό καταλαβαίνει γιατί προτιμά αυτόν και τον Έλληνα διεθνή.

Ο Μασούρας είναι αυτός που κάνει… παπάδες για τον Ολυμπιακό. 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 3 γκολ και 2 ασίστ για τον «αγαπημένο» του Μαρτίνς που δεν κουνιέται (φυσιολογικά) από το αρχικό σχήμα. Από πίσω έρχονται και οι Ονιεκούρου (7 συμμετοχές) και Ρόνι Λόπες (5 συμμετοχές και 1 ασίστ), οι οποίοι ανεβάζουν ρυθμούς, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα ανέβει ακόμη περισσότερο στη διάρκεια της σεζόν, μιας και μιλάμε για δεδομένα ποδοσφαιριστές πολύ ποιοτικούς.

Ο τρομερός Τσούμπερ και οι Γκαρσία – Άμραμπατ

Η ΑΕΚ από την πλευρά της προχώρησε στην προσθήκη δυο εξτρέμ. Του Στίβεν Τσούμπερ και του Νορντίν Άμραμπατ, ενώ φυσικά έμεινε και ο Λιβάι Γκαρσία με τον Τάνκοβιτς (ο οποίος δεν φαίνεται να πολυ-υπολογίζεται). Αυτός που κάνει τη διαφορά με το καλημέρα για την Ένωση δεν είναι άλλος από τον Ελβετό, που απλά δείχνει ότι είναι ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου.

Ο Τσούμπερ έχει δώσει ήδη πολλά στους κιτρινόμαυρους και είναι ο πρώτος σκόρερ από τους εξτρέμ του πρωταθλήματος, έχοντας 5 γκολ σε 9 ματς, αλλά και 2 ασίστ. Η ΑΕΚ ποντάρει πολλά πάνω του για να πετύχει τους στόχους της, ενώ έχει και τους Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ, που επίσης είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος έχει σε 8 ματς 2 γκολ και 1 ασίστ, ενώ ο δεύτερος, που φαίνεται στο ροτέισον να είναι πίσω από τους άλλους δυο μετράει 6 ματς, 1 γκολ, αλλά και 3 ασίστ.

Η ποιότητα Ζίβκοβιτς – Μπίσεσβαρ

Ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τους υπόλοιπους τέσσερις του Big-5 δεν απέκτησε εξτρέμ που κάνει τη διαφορά. Πήρε τον Μιτρίτσα, αλλά δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες (7 ματς, 1 γκολ). Τι να το κάνει όμως όταν έχει τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που είναι ανάμεσα στους κορυφαίους του πρωταθλήματος με 2 γκολ και 3 ασίστ σε 8 παιχνίδια, αλλά και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που επέστρεψε από τον δανεισμό του και έχει 1 γκολ και 3 ασίστ σε 9;

Ο Λουτσέσκου δεν βοηθήθηκε πολύ στο μεταγραφικό παζάρι όσον αφορά τα πλάγια της επίθεσης, ειδικά από τη στιγμή που πωλήθηκε ο Χρήστος Τζόλης στη Νόριτς, αλλά ο Σέρβος με τον Σουριναμέζο μπορούν και προσφέρουν πολλά στον Δικέφαλο του βορρά. Ο Μπίσεσβαρ είναι ο παίκτης που πιστεύει ίσως περισσότερο από τον καθένα ο Ρουμάνος, ενώ ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μπορεί να παίξει και πίσω από τον επιθετικό. Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι σε σύγκριση με τους υπόλοιπους 4 δεν φαίνεται να έχε λύσεις εκτός των δυο αυτών, αφού και ο Μιτρίτσα και ο Μουργκ (8 συμμετοχές, 1 γκολ) δεν είναι του ίδιου επιπέδου.

Η πεντάδα – φωτιά στα εξτρέμ του Άρη

Ο Άρης τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη πληθώρα παικτών για τα πλάγια της επίθεσης. Ματέο Γκαρσία, Φακούντο Μπερτόλιο, Μπρούνο Γκάμα, Χουάν Ιτούρμπε και Ντάνιελ Μαντσίνι είναι οι εξτρέμ της ομάδας του Άκη Μάντζιου, με τους περισσότερους να παίζουν εύκολα βέβαια και πίσω από τον επιθετικό.

Αυτός που έχει τους καλύτερους αριθμούς και έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν είναι ο Γκαρσία, ο οποίος έχει σε 7 ματς 3 γκολ και 1 ασίστ, αλλά και οι υπόλοιποι προσφέρουν πολλά στους κίτρινους, με τον Έλληνα τεχνικό να έχει ίσως τη μεγαλύτερη ποιότητα στα εξτρέμ στο πρωτάθλημα.

Εκτός του Γκαρσία, ο Μπερτόλιο έχει σε 7 παιχνίδια 1 γκολ και 3 ασίστ, ενώ και ο Γκάμα έχει 2 γκολ και 1 ασίστ σε 8 παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί πως 1 γκολ έχει και ο Μαντσίνι, ενώ ο Ιτούρμπε δεν έχει καταφέρει να σκοράρει, αλλά είχε έναν τραυματισμό που τον πήγε λίγο πιο πίσω και αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει ρυθμό (7 συμμετοχές).

Οι δυο Λατίνοι του Παναθηναϊκού και ο Χατζηγιοβάνης

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει και φέτος πολύ μέτρια το πρωτάθλημα με μόλις 11 βαθμούς. Ο Καρλίτος κάνει φοβερά πράγματα με 8 γκολ και αυτό που περιμένει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι να ανέβουν αγωνιστικά οι εξτρέμ του για να ανέβει συνολικά και όλη η ομάδα.

Η ποιότητα των Βιτάλ και Παλάσιος που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι δεδομένη, όμως με εξαίρεση το «καυτό» ξεκίνημα στη σεζόν δεν έχουν πολύ υψηλά νούμερα. Και οι δυο Λατίνοι είναι εντυπωσιακοί και «φαντεζί» κάτι που θέλει να βλέπει ο κόσμος, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη στα πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης που έχουν. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ αποδίδει ένα επίπεδο πάνω από τον Αργεντινό μέσα στο γήπεδο, όμως και οι δυο έχουν σε 9 ματς από 1 γκολ και 1 ασίστ ο καθένας.

Ο τρίτος της πράσινης παρέας των εξτρέμ είναι φυσικά ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ο οποίος σε 9 ματς έχει 1 γκολ και ο προπονητής του Παναθηναϊκού περιμένει κι από αυτόν να ανέβει. Η δομή και το χτίσιμο του τριφυλλιού φέτος εξαρτάται από τους πλάγιους επιθετικούς του και μέσα στη σεζόν άπαντες περιμένουν να κάνουν τη διαφορά και οι τρεις, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να ξεκολλήσει από τη μετριότητα.

Κλείνοντας, μπορεί κάποιος να καταλάβει την ποιότητα του πρωταθλήματος από τα εξτρέμ των πέντε «μεγάλων» και πως μέχρι τον Μάιο, αυτοί θα είναι οι «ρυθμιστές» για τον τίτλο και την πρώτη τετράδα, αφού κάθε ομάδα έχει τουλάχιστον δυο πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στις συγκεκριμένες θέσεις. Μάλιστα ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Άρης, έχουν ακόμη και τέσσερις ή και πέντε πολύ καλούς εξτρέμ στο ρόστερ τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ