Μπουζούκη, οι γενναίοι γράφουν ιστορία

Μπουζούκη, οι γενναίοι γράφουν ιστορία

Οι προσωπικότητες φαίνονται στα δύσκολα και ο Μπουζούκης είναι παίκτης που μπορεί να αφήσει εποχή στον Παναθηναϊκό. Οι… βαριές κουβέντες του Δώνη, τα ηγετικά στοιχεία που διαθέτει και η ανανέωση του συμβολαίου του.

Το έχει μεγάλη ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Να βγάλει ταλαντούχους παίκτες από την Ακαδημία του, οι οποίοι θα σταθούν στην πρώτη ομάδα. Κι όχι μόνο αυτό. Θα έχουν και την προσωπικότητα να γίνουν στην πορεία ηγέτες.

Καλοί οι ξένοι, βρίσκεις ποιότητα, εμπειρία, αλλά το φιλότιμο του Έλληνα παίκτη που αγαπάει την ομάδα του δεν το διαθέτουν. Η αγάπη σε οδηγεί κι όταν έχεις ταλέντο και προσωπικότητα, τότε είναι ο επιθυμητός συνδυασμός για έναν σύλλογο. Ο Γιάννης Μπουζούκης τα έχει αυτά τα στοιχεία. Είναι ένα γενναίο παιδί. Και προσγειωμένο. Αν έχει διάρκεια, δουλευτεί και δουλέψει περισσότερο και δεν ξεφύγει το μυαλό του, τότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να λέει ότι έχει έναν ποδοσφαιριστή στις τάξεις του που μπορεί να στηριχθεί στο μέλλον. Και γιατί όχι να βγάλει και πολλά χρήματα.

Ιστορία, άλλωστε, γράφουν οι γενναίοι. Ο 20χρονος μέσος είναι γνωστό, ότι είχε απορρίψει τελευταία στιγμή τον Αστέρα Τρίπολης για να ανανεώσει στις 14 Μαϊου με τον Παναθηναϊκό. Όλοι σχεδόν το είχαν σίγουρο ότι θα μετακομίσει στην Αρκαδία. Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, που γινόταν χαμός με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και όλη η ομάδα σκεφτόταν την έξοδο, ο Μπουζούκης αποφάσισε να μείνει.

Λίγους μήνες αργότερα όλα είναι ονειρικά για τον ίδιο. Ο Γιώργος Δώνης τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Από την πρώτη μέρα και ειδικά όταν ολοκληρώθηκε και το στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία, άρχισε να διακρίνει το ταλέντο του, τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και τον χαρακτήρα του. Ένα παιδί που δεν έχει το μυαλό του στην κόμμωση, στα τατουάζ. Όχι ότι είναι κακό. Έχει πατήσει τα 20 χρόνια, αν δεν κάνει τρέλες τώρα πότε θα τις κάνει; Το μυαλό του, όμως, είναι στα όνειρά του. Να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό, να μπει στην Εθνική Ανδρών, να κάνει καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κατόπιν στο εξωτερικό και να γίνει σημείο αναφοράς. Ό,τι ονειρεύεται κάθε παιδί.

«Ό,τι καλύτερο»

Ο Δώνης δεν διστάζει στο στενό του περιβάλλον να λέει… βαριές κουβέντες. «Ο Μπουζούκης είναι ό,τι καλύτερο έχω προπονήσει σ’ αυτή την ηλικία που βρίσκεται. Στους τρεις καλύτερους νομίζω σε τεχνική στην ομάδα». Δεν το λέει εύκολα αυτό ένας προπονητής που έχει περάσει από δύο ακόμα μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, έχει δουλέψει στο εξωτερικό κι έχει γνωρίσει πολλά παιδιά. Ή, μήπως όμως δεν είναι καθόλου βαριές κουβέντες, αλλά απλώς η αλήθεια, η πραγματικότητα;

Ο Μπουζούκης γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1998 στην Πρέβεζα. Ανακαλύφθηκε στην τοπική Ακαδημία Αθλόπολις, που συνεργαζόταν με τις σχολές ποδοσφαρίου του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» τον ξεχώρισαν σε τουρνουά στην Ηπειρο και τις μικτές ομάδες της περιοχής. Μόλις σε ηλικία 14,5 ετών, λοιπόν, τον έφεραν στην Αθήνα, ενώ ήρθαν με μετάθεση και οι γονείς του για να είναι δίπλα του. Σταδιακά ο μικρός έγινε μόνιμος στην ενδεκάδα όλων των τμημάτων υποδομής και ήταν μέλος και στις εθνικές Εφήβων, Ελπίδων.

«Όπου θέλει»

Το αριστερό του πόδι μαγεία. Ο Φραντζέσκος όταν ο Μπουζούκης είχε σκοράρει σε αγώνα της Κ20 κόντρα στην ΑΕΚ με εκτέλεση φάουλ, είχε δηλώσει ότι μπορεί με το αριστερό του πόδι να στείλει τη μπάλα όπου θέλει. Κι όταν το λέει αυτό ένας από τους καλύτερους αριστεροπόδαρους εκτελεστές φάουλ που πέρασαν από το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τότε τα υπόλοιπα είναι περιττά. κρίνει με εκτέλεση φάουλ

Εκτός από την ποιότητά του, ωστόσο, όλοι έχουν να λένε για τον χαρακτήρα του. Κοινωνικός, αποφασιστικός και μετρημένος. Με παιδεία. Πώς να μην συμβεί αυτό, αφού ο πατέρας του Τάσος είναι εκπαιδευτικός και η μητέρα του Σόφι νηπιαγωγός (έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό τον Κώστα). Ο πατέρας του, μάλιστα, με τον πρώτο του προπονητή στην Ακαδημία «Αθλόπολις» Άγγελο Μπέκα βρέθηκαν στην Ξάνθη για να τον παρακολουθήσουν από κοντά. Το ταξίδι στη Θράκη έκαναν και δύο συνδεσμίτες από την Πρέβεζα και ο Μπουζούκης του αντάμειψε δίνοντάς τους φανέλες.

Στα γενέθλια

Ο ταλαντούχος μέσος άρχισε να συστήνεται στον κόσμο του «τριφυλλιού» την περασμένη σεζόν. Έπαιξε σε πέντε αγώνες με την πρώτη ομάδα. Τέσσερις στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο, αλλά σε όλους μπήκε αλλαγή. Στην Ξάνθη ήταν για πρώτη φορά βασικός σε ματς της πρώτης ομάδας. Ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό έκανε στις 24/10/17 στον εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας, όταν αντικατέστησε τον Χρήστο Δώνη στο 77’. Στη Σούπερ Λίγκα έπαιξε για πρώτη φορά στις 3/2/18. Με τη συμπλήρωση 110 ετών από την ίδρυση του Παναθηναϊκού. Μπήκε αλλαγή στο εντός έδρας 0-0 με τον Παναιτωλικό στο 78’ αντί του Άλτμαν. Το γκολ στην ακριτική πόλη φυσικά ήταν και το παρθεινό του με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού.

Ανανέωση

Ο Μπουζούκης το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε στο «τριφύλλι’ το 2016. Μαζί με τον κολλητό του Χατζηγιοβάνη. Στους πολύ καλούς του φίλους είναι και ο Στάικος. Σχεδόν αχώριστοι. Ένα ακόμα σοβαρό παιδί που όλοι εκτός από το ταλέντο του, μιλούν για την ποιότητα του χαρακτήρα του. Τον περασμένο Μάιο, λοιπόν, ανανέωσε για δύο χρόνια, αλλά με την εξέλιξη που έχει ο Νίκος Νταμπίζας δεν θα περιμένει να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Θα κλείσουν τώρα οι άμεσες προτεραιότητες (μεταγραφές, αποχωρήσεις) και σε 2-3 μήνες και με την αλλαγή λογικά του ιδιοκτησιακού, ο Μπουζούκης θα κληθεί για επέκταση και φυσικά αύξηση αποδοχών. Ο Παναθηναϊκός πλέον δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει τα δικά του παιδιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ