Αυτός είναι ο Κιλπάτρικ (vids)

Αυτός είναι ο Κιλπάτρικ (vids)

Οσο δεν κλείνει σε κάποια άλλη ομάδα παραμένει στη λίστα του Παναθηναϊκού και είναι μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται για την «πράσινη» περιφέρεια - Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Αμερικανού γκαρντ.

Οι τελευταίες πληροφορίες μπορεί να κάνουν λόγο για «ναυάγιο» στις επαφές του Παναθηναϊκού με τον Sean Kilpatrick, ωστόσο, όσο δεν κλείνει σε κάποια άλλη ομάδα, συνεχίζει να είναι μία από τις λύσεις που εξετάζουν οι Πράσινοι για την περιφέρειά τους.

Ο Kilpatrick προέρχεται από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από την αγωνιστική δράση, καθώς τον τελευταίο χρόνο δεν έχει καταφέρει να ενταχθεί στο ρόστερ κάποιας ομάδας του ΝΒΑ. Το Τριφύλλι αντιπροσωπεύει για τον ίδιο μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιστρέψει στα γήπεδα, ώστε στη συνέχεια να προσπαθήσει να διεκδικήσει με καλύτερους όρους ένα συμβόλαιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η απραξία σκοτώνει τους αθλητές.

Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται πάντοτε προσοχή. Ο Kilpatrick αποτελεί ένα κλασικό παράγωγο του αμερικάνικου μπάσκετ. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ εκτός Η.Π.Α., επομένως η απόκτηση του – ειδικά στη μέση της σεζόν –  περιλαμβάνει αναγκαστικά μια υψηλή δόση ρίσκου. Θα κατορθώσει να προσαρμοστεί εγκαίρως, στο τρόπο με τον οποίο παίζεται το άθλημα στην Ευρώπη; Πως θα αντιδράσει συναισθηματικά, σε ένα περιβάλλον εντελώς ξένο συγκριτικά με όσα έχει συνηθίσει. Να έχετε στο μυαλό σας ότι πρακτικά είναι αδύνατο να προβλέψουμε με βεβαιότητα, πως ακριβώς θα μεταφραστεί το πακέτο δεξιοτήτων ενός τέτοιου μπασκετμπολίστα στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας. Μπορούμε απλώς, να προχωρήσουμε σε ορισμένες εκτιμήσεις.

Αθλητικότητα

Δεν είναι ιδιαίτερα αθλητικός για τα δεδομένα της λίγκας, για αυτό ο χαρακτηρισμός του role player τον συνοδεύει σταθερά, από την πρώτη στιγμή της επαγγελματικής του καριέρας. Ο εν λόγω τρόπος σκέψης κυριαρχεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχοντας επιβεβαιωθεί (όπως εδώ) αλλά και διαψευστεί πάρα πολλές φορές. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να τηρείται, ουσιαστικά απαρέγκλιτα. Τέλος πάντων. Στην Ευρώπη φυσικά δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τα αθλητικά τέρατα που κυκλοφορούν στα παρκέ του ΝΒΑ. Οπότε η κατάσταση μοιάζει σαφώς, πιο ενθαρρυντική.

Το βασικό του πλεονέκτημα είναι το μέγεθος, τα μακριά του άκρα και ο πολύ δυνατός κορμός του. Με άλλα λόγια ταιριάζει γάντι στις σύνθετες άμυνες που φιλοδοξεί να εφαρμόσει ο Rick Pitino – μπορεί να κρύψει το οπτικό πεδίο του επιθετικού χρησιμοποιώντας τα χέρια του, να κρατήσει την θέση του στο Post, ενώ διαθέτει την απαιτούμενη ταχύτητα στα πόδια ώστε να στήνει εγκαίρως παγίδες στην περιφέρεια και να εκτελεί σωστά τις περιστροφές στα μετόπισθεν. Το βασικό ερώτημα, αφορά την διάθεση του να καταναλώσει ενέργεια στην άμυνα. Ο χρόνος θα δείξει.

Inside scoring

Η επίθεση με ντρίμπλα αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού του. Στην παραγωγικότερη σεζόν της καριέρας του, εκτελούσε 6,5 drives ανά αγώνα με ποσοστό 43,4%. Το νούμερο είναι στην πραγματικότητα μέτριο, όμως στην Ευρώπη ενδέχεται δυνητικά να αυξηθεί. Συνηθίζει να εκμεταλλεύεται τον δυνατό του κορμό για να επιτίθεται στο σώμα του αντίπαλο ψηλού, να απορροφά τις επαφές και να τελειώνει τις φάσεις. Διατηρεί ισορροπία στις κινήσεις του όταν εφορμά προς το ζωγραφιστό, ενώ στο ρεπερτόριο του περιλαμβάνονται μια σειρά από hesitation moves και ντρίμπλες αλλαγής κατεύθυνσης.

Επιπλέον επιτίθεται εξαιρετικά στην close out άμυνα, χρησιμοποιώντας την τεχνική του scissor step. Στο παρακάτω βίντεο, παρατηρείστε πως ανοίγει τα κάτω άκρα του πριν ακόμα υποδεχτεί την μπάλα – κάτι που του επιτρέπει να ξεπεράσει τον αμυντικό με την βοήθεια της ώθησης του πίσω ποδιού.

Shooting/Passing

Ο πρωταγωνιστής μας αντιπροσωπεύει έναν παραδοσιακό shooting guard. Μπορεί να δημιουργήσει με ευχέρεια το δικό του σουτ, όχι όμως και εκείνο των συμπαικτών του. Η ικανότητα του στην ατομική προσπάθεια, πιθανώς θα ξεκλειδώσει σε αρκετές περιπτώσεις την επίθεση του Παναθηναϊκού, παρόλα αυτά τα προβλήματα στο spacing θα επιμείνουν. Σε γενικές γραμμές δοκιμάζει λίγα τρίποντα στην καριέρα του, με το ποσοστό του να προσεγγίζει μόλις μια φορά τον μέσο όρο της λίγκας (2015-2016). Στην Ευρωλίγκα βέβαια η γραμμή του τριπόντου βρίσκεται πιο κοντά στο καλάθι – ενδεχομένως δηλαδή τα ποσοστά του να αυξηθούν ελαφρώς. Τα καλά νέα είναι ότι έχει την δυνατότητα να επιτεθεί σε καταστάσεις απομόνωσης, ειδικά αν βρεθεί αντιμέτωπος με τον αντίπαλο Center.

Τα κακά – εκτός από τις επιδόσεις στο μακρινό σουτ – είναι ότι δεν διαθέτει χαρακτηριστικά ball mover. Δεν πασάρει πολύ συχνά την μπάλα, εκτός αν βρίσκεται ήδη στην διαδικασία του drive, καθώς τον ενδιαφέρει περισσότερο να συνδεθεί με το καλάθι. Ταυτόχρονα εμφανίζεται επιρρεπής στο εύκολο λάθος. Ο Kilpatrick είναι ένας μπασκετμπολίστας με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα – θα ενισχύσει αναμφίβολα την συνολική αγωνιστική εικόνα των Πρασίνων. Δεν θα επιλύσει όμως από μόνος του, όλα τα ζητήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ