Παναθηναϊκός : Το «πρέπει» που… ανατρέπει!

Παναθηναϊκός : Το «πρέπει» που… ανατρέπει!

Υποχρεωτική -κι απόλυτα σωστή- κίνηση η απόκτηση του Παπαγιάννη για τον Παναθηναϊκό, η οποία αλλάζει τα δεδομένα

Έρχεται ο Γιώργος Παπαγιάννης κι άμεσα επιστρέφει στον Παναθηναϊκό. Το τι πήρε, ή τι έχασε στην Αμερική, κυνηγώντας το όνειρο του ΝΒΑ, θα φανεί στην πορεία. Θαρρώ ότι μόνο κέρδος είχε, αλλά ας αφήσουμε τα μελλούμενα για τους έχοντες το χάρισμα. Ο Έλληνας διεθνής σέντερ θα επιστρέψει στο «τριφύλλι», που φυσικά και δεν πρέπει να τον αφήσει να πάει οπουδήποτε αλλού.

Έτσι κι αλλιώς ο Παπαγιάννης είναι ένα από τα μεγαλύτερα project του ελληνικού μπάσκετ, άρα ως εκ τούτου- η περίπτωσή του δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Το ύψος, ο τρόπος που τρέχει το γήπεδο, η ικανότητά του στο παιχνίδι με πρόσωπο, είναι μερικά από τα στοιχεία που καθένας μπορεί να δει με μια πρώτη ματιά.

Πολλές φορές μια ομάδα φροντίζει όχι μόνο να ενισχυθεί, αλλά να απαγορεύσει στον αντίπαλο την ενίσχυση. Ως εκ τούτου, ο Παναθηναϊκός δεν θα έκανε το ίδιο λάθος που έκανε ο Ολυμπιακός, στο ξεκίνημα της καριέρας του Παπαγιάννη (στο λιμάνι δεν του έδωσαν σημασία, βρέθηκε στο Περιστέρι κι από εκεί ξεκίνησαν όλα). Ένας επιπλέον λόγος για να τον κρατήσει, είναι να μην ενισχυθούν οι «ερυθρόλευκοι».

Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που καθιστούν επιβεβλημένη την κίνηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος ισχυροποιεί τον ελληνικό του κορμό, με την προσθήκη των δύο «ΠΑΠ» (Παπαπέτρου / Παπαγιάννη). Ως εδώ είναι όλα καλά, μόνο που υπάρχει κι άλλο… Άλλωστε, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.

Ερώτημα: Χωρούν στην ίδια ομάδα ο Παπαγιάννης κι ο Βουγιούκας; Ακόμα κι αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο νεαρός θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, για να βρει τα πατήματά του, ακόμα κι αν ο Βουγιούκας με την εμπειρία του πρόσφερε λύσεις κι έβγαλε (και με το παραπάνω) τα λεφτά του.

Η απάντηση είναι απλή: Σε καμία περίπτωση δεν χωρούν στην ίδια 12άδα! Οι «πράσινοι» θα πάρουν -αυτό λέει το ρεπορτάζ και η λογική- άλλο ένα 4άρι (τον αντί-Σίνγκλεντον, για να συνεννοηθούμε, μια και οι θέσεις έχουν καταργηθεί στο σύγχρονο μπάσκετ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στους πέντε ψηλούς που θα είναι στη 12άδα (δεν μπορούν να είναι περισσότεροι, γιατί μετά δεν χωράνε Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο) σίγουρα συμπεριλαμβάνονται οι Λάσμε, Γκιστ κι ο… επερχόμενος ξένος.

Δεδομένου ότι ο Μήτογλου είναι το… επόμενο στοίχημα, αλλά και λόγω θέσης, αυτός θα είναι ο τέταρτος και μένει για την πέμπτη θέση ένας εκ των Παπαγιάννη / Βουγιούκα. Εκ περιτροπής συμμετοχές, ή παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια υπέροχη κουβέντα που αρχίζει στο facebook και τελειώνει στο twitter. Στην πραγματική ζωή δεν γίνεται, γιατί δεν θα έχει κανείς ρυθμό. Άλλωστε και για τους δύο ο χρόνος συμμετοχής είναι εξ ορισμού περιορισμένος.

Η λογική λέει ότι από τη στιγμή που έρχεται ο Παπαγιάννης πρέπει να φύγει ο Βουγιούκας, που όμως πρόσφατα ανανέωσε (είναι και αρχηγός). Υπάρχει η σκέψη ενός διευρυμένου ρόστερ, δεδομένου ότι η χρονιά είναι μεγάλη, αλλά αυτό ακόμα δεν το έχουμε δει σε πλήρη εφαρμογή, σχεδόν πουθενά.

Αν μπορούσαν οι ομάδες να έχουν 13 ή 14 παίκτες στον πάγκο (γίνεται μια τέτοια συζήτηση) τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά, αλλά με τα τωρινά δεδομένα και παρότι ο Βουγιούκας είναι από τα παιδιά που δεν δημιουργούν προβλήματα, δεν βλέπω πόσο διαχειρίσιμη είναι μια τόσο γεμάτη φροντ λάιν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ