Ολυμπιακός : Ο συνετός και προσγειωμένος Πέδρο Μαρτίνς

Ολυμπιακός : Ο συνετός και προσγειωμένος Πέδρο Μαρτίνς

Τώρα προέχει η πρόκριση επί της Λουκέρνης. Για να την πετύχει, ο Μαρτίνς, θα προσαρμόσει το σύστημά του σε αυτό που μπορούν στην δεδομένη στιγμή να ανταποκριθούν οι παίκτες του. Στη συνέχεια πρέπει και μπορεί να επανέλθει στις ιδέες του για έναν παραγωγικό και θεαματικό Ολυμπιακό…

Στον Ολυμπιακό το είπαν και το έκαναν. Η περσινή ομάδα των πολλαπλών απογοητεύσεων διαλύθηκε για να δημιουργηθεί από την αρχή μια νέα. Στο φιλικό με την Λεγανιές οι οχτώ βασικού ήταν νεοφερμένοι κι αν προσθέσουμε τον Βούκοβιτς που δεν έπαιξε πέρσι , φτάνουμε τους εννέα. Μέσα σε ένα-ενάμιση μήνα δεν είναι δυνατό να παρουσιάσεις μια ετοιμοπόλεμη ομάδα με τόσα νέα πρόσωπα. Δεν γίνεται όλοι αυτοί να μονταριστούν σε ένα συμπαγές σύνολο έτοιμο και να πάρει αποτελέσματα και να παρουσιάσει ελκυστικό θέαμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι σώφρονες προπονητές επιλέγουν να ετοιμάσουν την ομάδα τους για το αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τους δυο αγώνες με την Λουκέρνη. Η στόχευση του Μαρτίνς είναι να πάρει την πρόκριση. Εδώ δεν χωράει η λογική είμαστε καλύτεροι θα παίξουμε μόνο για τη νίκη. Στο επίπεδο ετοιμότητας που αναπόφευκτα βρίσκεται ο Ολυμπιακός δεν προκύπτει ότι είναι καλύτερος από την Λουκέρνη. Με βάση την ιστορία και το μέγεθος των ομάδων είναι. Με βάση την πραγματική αγωνιστική τους εικόνα κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Έτσι αντικρίζοντας την κατάσταση, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει τα πλέον επείγοντα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του ώστε να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις στο πρώτο ματς που θα γίνει στο Φάληρο. Πιο δυσάρεστη κατάσταση για μια πομάδα που τώρα δημιουργείται, είναι τα κενά στην άμυνά της. Κι όπως φάνηκε στα εκτός Ελλάδας φιλικά, ο Ολυμπιακός από κενά άλλο τίποτα. Απέναντι στην Λουκέρνη το μείζον ζήτημα έχει να κάνει με την αποφυγή του αιφνιδιασμού.

Σε μια ομάδα που διαμορφώνει την αγωνιστική της ταυτότητα το πρώτο που ενδιαφέρει είναι να μην προδοθεί από την άμυνά της. Να μην κάνει λάθη που χαρίζουν στον αντίπαλο γκολ. Τέτοιες δωρεές έκανε πολλές το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός. Στο ματς με την Λεγανιές, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν μια αγωνιστική ισορροπία, αποφεύγοντας τα τραγικά λάθη στην άμυνα. Παράλληλα όλοι οι παίκτες και ειδικά οι εξτρέμ βοήθησαν πολύ στα μαρκαρίσματα επιστρέφοντας για να μαρκάρουν στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Γιαννιώτη. Η εικόνα βελτιώθηκε σημαντικά και οι Ισπανοί δημιούργησαν μόλις δυο φάσεις σε ολόκληρο τον αγώνα.

Η Λεγανιές μάλιστα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί χειρότερη ομάδα από την Λουκέρνη. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν κι είναι πολύ δύσκολο να πάρουν θέση στην άμυνα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Τοροσίδης και ο Μεριά. Κατά συνέπεια ο Μαρτίνς θα συγκροτήσει αμυντικό δίδυμο με τον Βούκοβιτς και μάλλον τον Μιράντα. Έχει σημασία λοιπόν οι δυο τους να έχουν πίσω τους έναν αγώνα με καλή εμφάνιση και απαραβίαστο τέρμα. Ο Μαρτίνς ζητώντας ανασταλτική προσφορά και από τους έντεκα, πέτυχε να συμμαζέψει την άμυνα.

Παράλληλα, η ομάδα του δημιούργησε κάποιες φάσεις στην επίθεση χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ο κόουτς εγκατέλειψε προσωρινά την ιδέα για συνεχή πίεση ψηλά που ακόμα δεν έχει αφομοιωθεί από τους παίκτες του. Το πιθανότερο είναι ότι θα επανέλθει στην πορεία. Τώρα προέχει η πρόκριση επί της Λουκέρνης. Για να την πετύχει θα προσαρμόσει το σύστημά του σε αυτό που μπορούν στην δεδομένη στιγμή να ανταποκριθούν οι παίκτες του. Στη συνέχεια πρέπει και μπορεί να επανέλθει στις ιδέες του για έναν παραγωγικό και θεαματικό Ολυμπιακό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ