Τρεις κληρώσεις, ένα φαβορί: Η ΑΕΚ…

Τρεις κληρώσεις, ένα φαβορί: Η ΑΕΚ…

Μπορούμε να πούμε ότι η Ενωση έχει μπροστά της χρυσή ευκαιρία για να μπει στου Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν περάσει την Σέλτικ είναι κατά τη γνώμη μου, φαβορί με όποια από τις δυο ομάδες και να βρεθεί αντιμέτωπη.

Ακόμα κι αυτός ο αδιαμόρφωτος και ελλιπής Ολυμπιακός , απέναντι στην ελβετική Λουκέρνη είναι το φαβορί. Αυτός, ο συγκεκριμένος Ολυμπιακός απέναντι στην Μπασακσεχίρ ή την Μπέρνλι δεν είναι. Μιλάμε πάντα θεωρητικά γιατί μέσα στο γήπεδο πολλές φορές αποδεικνύονται άλλα πράγματα. Η κλήρωση δεν στάθηκε καλή  παρουσία πέρσι στα πρωταθλήματα των χωρών τους. Κάνουμε βέβαια αυτή την συζήτηση πιθανολογώντας ότι οι ερυθρόλευκοι θα προχωρήσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ αφήνοντας έξω την Λουκέρνη.

Μέχρι τις 23 Αυγούστου που θα κληρωθούν να παίξουν με κάποια ομάδα από τις δυο οι ερυθρόλευκοι θα έχει τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Ολυμπιακός θα έχει και πάλι αλλάξει σημαντικά τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την εντεκάδα του και θα έχει ανέβει κι άλλο ο βαθμός ετοιμότητας. Αφού συμβούν αυτά και έχει ξεπεραστεί το εμπόδιο της Λουκέρνης τότε μπορούμε να ξανασυζητήσουμε το θέμα. Θα πρέπει να έχουν συμβεί εντυπωσιακές ανατροπές για να περάσει η ιδιότητα του επικρατέστερου στον Ολυμπιακό.

Καμιά από τις δυο, δεν είναι καλύτερη ομάδα από την Σέλτικ. Είτε πρόκειται για την Σουηδική Μάλμε είτε για την Ουγγρική Βιντεότον, η Σέλτικ φαντάζει μπροστά τους ανώτερη ομάδα. Κατά συνέπεια δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να συζητάμε για αυτές όταν μπροστά στην ΑΕΚ βρίσκονται οι φιλόδοξοι Σκωτσέζοι. Μπορούμε να πούμε ότι η Ενωση έχει μπροστά της χρυσή ευκαιρία για να μπει στου Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν περάσει την Σέλτικ είναι κατά τη γνώμη μου, φαβορί με όποια από τις δυο ομάδες και να βρεθεί αντιμέτωπη.  Η πειστική εμφάνισή της απέναντι στην Γαλατά, πείθει πως βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα να παίξει τα δυο κρίσιμα ματς με την πρωταθλήτρια Σκωτίας και να περάσει. Αν η ώρα αποδειχτεί κούφια και μείνει έξω από τους Σκωτσέζους, τότε οι άγνωστοι αντίπαλοι της δεν μπορούν να της κόψουν τον δρόμο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Αν περάσει το εμπόδιο της Σπαρτάκ έχει μπροστά του την Μπενφίκα ή την Φενέρ. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Τον Δικέφαλο του Βορρά, απασχολεί να περάσει την Σπαρτάκ. Με βάση την εικόνα που έχουμε για τον ΠΑΟΚ και την αγωνιστική του κατάσταση μπορούμε να πούμε ότι η ρωσική ομάδα δεν αποτελεί φόβητρο. Οι παίκτες του επίμονου και μεθοδικού Λουτσέσκου, μπορούν να την κοιτάξουν στα μάτια και να την αποκλείσουν. Εύκολο μπορεί να μην είναι αλλά ούτε ακατόρθωτο. Ο ΠΑΟΚ μέρα με την μέρα χτίζει δυναμική και αλλάζει επίπεδο. Οσοι βιαστούν να τον καταδικάσουν θα κάνουν λάθος.

ΥΓ. Η επικείμενη μεταγραφή του Νάτχο στον Ολυμπιακό με πείθει πως ο σχεδιασμός προβλέπει το δίχως άλλο και μια ακόμα για την θέση του καθαρόαιμο εξαριού. Ο Νάτχο φέρνει περισσότερο σαν οχτάρι με οργανωτικά καθήκοντα. Επομένως…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ