Άνοιξε ΠΑΟΚάρα μου τα φτερά σου και πέτα ψηλά

Άνοιξε ΠΑΟΚάρα μου τα φτερά σου και πέτα ψηλά

Μπορεί να βρισκόμαστε στην αφετηρία, ενόψει της νέας χρονιάς, όμως στο ματς της Τετάρτης με τη Βασιλεία, όσο και να ακούγεται οξύμωρο, παίζονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να ακούμε από προπονητές γνωστές κλισέ εκφράσεις: «στο τέλος θα κάνουμε ταμεία, ή το Μάιο να είμαστε καλά…», όμως φαίνεται πως δεν ισχύει καθώς ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη (1/8) στην Ελβετία θα παίξει τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Δεν είναι απλώς ένας επαναληπτικός ή μία ακόμα μάχη, αλλά ένας τελικός που μπορεί να αλλάξει την ιστορίας της ομάδας. Ο Δικέφαλος θα έχει πολλαπλά κέρδη, τα οποία θα έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό και οικονομικό κομμάτι. Με την ενίσχυση της ομάδας, αλλά και με την καταξίωση του στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Μια πρόκριση επί της Βασιλείας, θα δώσει τη δυνατότητα στο Δικέφαλο να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Αυτό θα είναι αρχικά με τη Σπαρτάκ Μόσχας και στη συνέχεια είτε στους ομίλους του Europa league, είτε στα play off του Champions League. Ένα ακόμα όφελος που θα αποκομίσει για το παρόν και το μέλλον της ομάδας ,είναι το γεγονός πως οι ασπρόμαυροι, θα ξεκολλήσουν από την 59η θέση και θα «ανέβουν» βαθμολογικά. Θα δώσουν βαθμούς στη χώρα μας που τόσο πολύ τους χρειαζόμαστε. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση κι αν διατηρηθεί σ’ αυτή τη θέση θα χάσουμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο έναν εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2020-21.

Σ’ αυτές τις διοργανώσεις διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα αν το σωματείο είναι υγείες. Ο ΠΑΟΚ πέρσι, με τον αποκλεισμό του από την Έστερσουντ, είχε μεγάλη μείωση στα έσοδά του, αναγκάζοντας τον Ιβάν Σαββίδη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τις υποχρεώσεις της ομάδας μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Η πρόκριση επί της Βασιλείας θα φέρει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία τα οποία υπολογίζονται κοντά στα 3 με 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Αν περάσει το εμπόδιο της Σπαρτάκ Μόσχας τα έσοδα θα διπλασιαστούν, ενώ αν μπει στους ομίλους του Europa league θα φτάσει κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι γιατί είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί μεταγραφικά. Βέβαια, διαφορετικές κινήσεις θα γίνουν αν η ομάδα περάσει στους ομίλους του Europa League και σαφώς καλύτερες αν περάσει και το σκόπελο που λέγεται Σπαρτάκ Μόσχας. Οι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, που θέλουν να φέρουν στην Τούμπα, έρχονται μόνο όταν η ενδιαφερόμενη ομάδα αγωνίζεται στο τοπ πρωτάθλημα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο επαναληπτικός με την Βασιλεία είναι ο σημαντικότερος ευρωπαϊκός αγώνας στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί μία πρόκριση μπορεί να τα αλλάξει όλα προς το καλύτερο.

Το τελευταίο κομμάτι είναι το ηθικό. Πέρσι, με τον αποκλεισμό που είχε απέναντι στους Σουηδούς το πλήγμα ήταν μεγάλο. Γκρίνια, φαγωμάρα, απολύσεις και φυσικά η ψυχολογία όλων στα τάρταρα. Αν την Τετάρτη (1/8) το βράδυ ο ΠΑΟΚ πάρει την πρόκριση, τότε όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Θα τονωθεί η νοοτροπία του νικητή που θέλει να χτίσει ο σύλλογος, ενώ θα αρχίσεις να δημιουργείς νέες γενιές ΠΑΟΚτσήδων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ